Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch w podłączeniu do radia JVC kd-pdr31

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 stysiu

stysiu
  • 2 postów

Napisano 20 maja 2009 - 21:33

Witam. Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Zakupiłem dopiero co radyjko do autka JVC kd-pdr31 z możliwością podłączenia iPod'a przez standardowy kabelek iPod'a. Niby wszystko ładnie i pięknie, bo po podłączeniu iPod ładuje się, jak chce wejść w muzykę albo wideo pojawia się napis, że jest podłączone urządzenie i nic nie można zrobić. Do tego momentu wszystko gra i buczy jak powinno, ale.... ... no właśnie, jak wybiorę w radiu jako źródło iPod'a cały czas miga mi na radiu komunikat checking i nic się nie dzieje. Zlukałem instrukcję od radia i są wymienione tylko w jakich iPod'ach jaki soft musi być zainstalowany minimalnie, ale na tej liście nie ma iPod'a touch. Tutaj pojawia się moja prośba o pomoc w wykombinowaniu czegoś. Nie wiem może jakiś sposób obejścia tego jest, albo jakaś aplikacja na iPod'a, która pozwoli mu imitować inne urządzenie. Proszę o pomoc! Z góry wielkie dzięki.

#2 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 21 maja 2009 - 08:48

No własnie tu jest problem... Bo iPod Touch za nic ma sobie połączenia z jakimikolwiek zestawami audio przez USB. Najprostsza opcja, to podłączyć go przez wyjście sluchawkowe. Z tego, co widziałem na zdjęciu, to masz takowe z prawej strony na dole.

#3 stysiu

stysiu
  • 2 postów

Napisano 21 maja 2009 - 20:33

A no mam takie, ale wiesz jak to jest, nie po to się kupuje taki sprzęcik żeby jeszcze jakiś kabel mi wisiał od panelu. Mam nadzieje jednak, że ktoś coś wymyśli, bo w sumie to nie jest podłączenie przez USB tylko przez wejście jak na zmieniarkę. Nie wspomnę o czołowym haśle produktu: "made for iPod" :P

#4 bady93

bady93
  • 138 postów
  • SkądOtwock

Napisano 23 maja 2009 - 16:02

idz do punktu gdzie kupiłeś radio i ich opieprz że jak ci nic nie zrobią z tym to chcesz zwrot pieniędzy płacisz to wymagasz wiem że to może być śmieszne ale nie po to człowiek wydaje prawie tysiąc albo więcej żeby się dowiedzieć że jego iPod nie działa

#5 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 24 maja 2009 - 09:55

To wcale nie wydaje się śmieszne. To jest idiotyczne. Wybacz. Po pierwsze jeżeli kupujesz komputer, to czy przychodzi do Ciebie pan żeby Ci go podłączyć? Po drugie na liście kompatybilnych iPodów nie było Toucha więc z takimi pretensjami to sobie możesz...

#6 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 24 maja 2009 - 13:00

Niestety, na stronie producenta wyraźnie jest podane, że model KD-PDR31 potrafi tylko ładować iPoda Touch, nie ma możliwości sterowania odtwarzaczem muzyki. W tym wypadku raczej nic nie wymyślisz. Ewentualnie, możesz spróbować wymienić w sklepie w którym kupiłeś radio, na jeden z modeli JVC, które mają pełną obsługę iPoda Touch. Listę kompatybilności odtwarzaczy JVC z różnymi modelami iPodów znajdziesz pod tym linkiem: JVC Mobile Entertainment Compatible iPodR Models and Available Operations

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych