Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Własna prasowanka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 20 maja 2009 - 12:09

Czy ktoś sam robił w domu? Jaki papier ktoś może polecić? Czy każda drukarka się nadaję do wydrukowania prasowanki? Prosiłbym o podzielenie się doświadczeniami, spostrzeżeniami i uwagami.

#2 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 maja 2009 - 14:07

Papier HP jest bardzo dobry, drukarka moze byc zwykla... Tutaj chodzi tylko o papier.

Niestety mój papier się już skończył, więc nie wiem jaka jest dokładna nazwa...
W opakowaniu jest 5 sztuk - koszt około 20zł - Prasowanki ť Prasowanka na białe koszulki, L, opakowanie: 5szt., do inkjet - Tonershop.pl

W Satrunie czy w MM taki papier powinien być :)

Jeżeli chodzi o trwałość to po 10-15 praniach już zaczyna farba schodzić, ale do pewnego momentu, później się jakoś zatrzymuje ten proces :D

#3 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 20 maja 2009 - 16:26

dzięki za info :) pochodzę po okolicznych sklepach i popytam czy mają :)

#4 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 20 maja 2009 - 16:47

Pamietaj zeby nie drukowac drukarka laserowa tego bo widzialem takie przypadki ;)

#5 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 20 maja 2009 - 17:40

o ile to ma być koszulka na stałe do noszenia, a nie jednorazowa/okolicznościowa to polecam jednak profesjonalistów. Ja sobie kilka lat temu na montowni zrobiłem zajebisty longsleeve za ledwo 5 dych, a obrazek do dzisiaj wyglada świetnie

#6 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 21 maja 2009 - 11:39

zobaczymy czy do noszenia na stałe - w zależności od efektu ;)

#7 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 11:45

o ile to ma być koszulka na stałe do noszenia, a nie jednorazowa/okolicznościowa to polecam jednak profesjonalistów. Ja sobie kilka lat temu na montowni zrobiłem zajebisty longsleeve za ledwo 5 dych, a obrazek do dzisiaj wyglada świetnie

podaj jakieś linki do firm, które polecasz

#8 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 21 maja 2009 - 12:12

moje doswiadczenia: papier i drukarki canon sa zdecydowanie do tego najlepsze. po roku urzytkowania najlepiej wygladaja napasowanki na papierze canon tr-301 i taniej mp160 tyle ze z oyginalnym tuszem i taraz najwazniejsze: instrukcje obslugi do paierow wygladaja czesto kosmicznie dlugo. ale walsnie naprasowywanie wg instrukcji daje najlepsze efekty wyjatkiem sa papiery patrec ktore najlepiej chyba naprasowywac jak canony.

#9 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:27

podaj jakieś linki do firm, które polecasz

www.montownia.pl

tylko chwilowo mają jakiś problem z serwerem. Tutaj robiłem swój longsleeve, biały z czarnym nadrukiem (całkiem wymyślnym), wygląd i trwałość - 5,5/6

a jak nie, to dużo jest małych firm które się tym zajmują w każdym mieście, ja sam chodząc po Łodzi często takie widziałem.

Moje doświadczenia z prasowankami robionymi własnoręcznie są jak najgorsze niestety, wygląda mało zadowalający, bardzo słaba trwałość, do tego samo przygotowywanie i wprasowywanie to nieprzyjemna sprawa (przynajmniej dla takich manualnych kalek jak ja - łatwo sobie można coś popsuć;))

#10 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 12:28

ta montownia to jest sito czy cyfrowy druk?

#11 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:32

pewny nie jestem, bo się na tym średnio znam, ale na sitodruk mi to nie wygląda.

edit:

Nadruki na koszulkach, kubkach, znaczki reklamowe, kopiowanie i drukowanie, nadruki na koszulki piłkarskie - ORFI - Warszawa. - czyli matka montowni

- nadruki na koszulkach (poszewkach, fartuszkach itp.) technologią termotransferową

#12 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 12:38

eh szkoda... A zna ktoś może firmę (najlepiej w krakowie), która robi pojedyncze koszulki na sicie?

#13 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 21 maja 2009 - 20:53

ARPIDRUK - naklejki, nadruki, haft komputerowy, naklejki 3d, plomby gwarancyjne
bylo tanio

Sitodruk Kraków, nadruki na odzieży
dobra jakosc. nadruki na odziezy roboczej sa wlasciwie wytrzymalsze od tkaniny :)

ale z pojedynczymi egzempalrzami bedziesz mial problem, nie zeby ci nikt nie zrobil ale drogo bedzie po prostu. jest jakas firma w wadowicach albo ketach ktora robi to tanio w miare, ale jakosciowo bylo tak sobie. niestety nie pamietam nazwy :(

#14 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 22:43

dzięki za informacje ;) szkoda tylko, że minimalna ilość to 50szt... chyba prościej zainwestować w małe sito + emulsje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych