Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Praca dla niepełnoletnich >14..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Arell

Arell
  • 3 postów

Napisano 19 maja 2009 - 17:11

Witam, mam 14 lat. Mieszkam w Kożuchowie , obok większych miasta, tj. Nowa Sól, Zielona Góra..

Szukam pracy na wakacje, na 1 miesiąc by zarobić jak najwięcej kasy..
Tak myślałam nad pracą w McDonald lub zbieranie owoców, np. truskawek.. ale nie wiem gdzie znaleźć oferty, gdzie to jest organizowane, no i czy mnie przyjmą w tym wieku.
Zaznaczam że jak by co to zgodę rodziców uzyskam :)

Więc.. ma ktoś może dla mnie jakąś dobrą propozycję, najlepiej opisaną.. bo w necie nic nie mogę znaleźć, no i by była blisko mojego Miasta.. bo nie będę np. do Warszawy do pracy jechała :P

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam :)

Ps: Jak nie ma dla mnie żadnej letniej pracy to choć jakiś sposób na zarobienie w miesiąc jak najwięcej $ poproszę :idea:

#2 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 19 maja 2009 - 17:15

Teraz nie moge, znalezc, ale jest na forum topic, z wlasnie praca [dla nieletnich tez]. Poszukaj, tam jest duzo porad i ofert ;) Pzdr.

#3 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 19 maja 2009 - 17:15

Ponizej 16 lat nie moga Cie zatrydnic. Poczekaj 2 lata.

#4 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 19 maja 2009 - 17:27

Ehh wiesz jak jest nie moga, ale zatrudniaja. Mozesz jedynie jako jakis pomocnik, czy cos cos dostawac, bo tak jak napisal Jablek: formlanie rzecz biorac nie moga Cie zatrudnic.

#5 Arell

Arell
  • 3 postów

Napisano 19 maja 2009 - 17:44

No dobra, rozumiem.. To powiedzmy że mam te 16 lat, możecie mi podać jakieś konkretne oferty jakieś linki itp.. a jak np. w tym McDonald to na jakich zasadach-chodzi mi ile mogę tak zarobić miesięcznie, albo ile za 1h pracy, ile się dziennie pracuje itp.. ktoś wie :confused: Przydał by się jakiś link do tego.. :wink:

#6 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 19 maja 2009 - 18:04

a)jest już taki bardzo długi temat b)rączek nie ma żeby poszukać? to jak chcesz pracować?

#7 Arell

Arell
  • 3 postów

Napisano 19 maja 2009 - 18:11

o co ci chodzi? szukam już od tygodnie i nic nie mogę znaleźć!! :-x

pytam, bo może ktoś pracuje tam i wie więcej, po za tym nie ma takiego tematu podobnego bo patrzałam!!

Może ktoś bardziej zorientowany pomóc? Będę bardzo wdzięczna.
Możecie też przysłać info na e-mail: [url=http://arella16@wp.pl]Wirtualna Polska - www.wp.pl[/url] jak tu wam jest niewygodnie ;)

#8 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 maja 2009 - 18:28

McDonald's Praca

#9 adasio90

adasio90
  • 38 postów

Napisano 20 maja 2009 - 15:20

własnie ja tez mam 15 lat a taj dokladnie to w wakacje bede miec io jestem z wawy.A zbieranie truskawek to przyjma chyba?

#10 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 maja 2009 - 16:14

Do zbierania owoców w sadach przyjmą poniżej 16 lat na czarno bez umowy żadnej, kokosów nie zrobicie na tym, wszystko zależy od ceny w skupie. Do ulotek za młodzi jesteście, lepiej dać sobie spokój i pouczyć się.

#11 itam691

itam691
  • 26 postów
  • SkądMielec

Napisano 20 maja 2009 - 17:09

@Arell tu masz link do podobnego tematu z naszego forum http://www.myapple.p...nieletnich.html temat trochę długi ale myślę że pomoże Ci w poszukiwaniach.

#12 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 21 maja 2009 - 18:55

. Do ulotek za młodzi jesteście, lepiej dać sobie spokój i pouczyć się.

To ile Twoim zdaniem trzeba mieć lat, żeby ulotki roznosić ? Moim zdaniem właśnie ten wiek jest dobry - uczysz się zarabiania pieniędzy, wiesz, że to nie takie proste i doceniasz wartość pieniądza :)

#13 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 maja 2009 - 18:31

Ukończone 16 lat, żeby podpisać umowę, bo na tylko 'czyjeś' słowo nikt o zdrowych zmysłach pracować nie będzie. Zalezy też od miasta, czasem mogą brać młodszych ale niechętnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych