Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nie moge rozpakowac plikow rar pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 paradox

paradox
  • 33 postów
  • SkądParyz /Zawiercie

Napisano 18 maja 2009 - 17:44

Witam mam maly problem bo sciagnąlem pliki spakowane rarem i mój imac po nacisnieciu na taki plik kaze mi wybrac program z listy i chcialem sprobowac winzipa wybrac ale go nie moge znaleźc ? A przeciez musi byc gdzies na kompie bo takie pliki mi rozpakowuje .

Druga sprawa to sciagam sobie Winrara z neta i po rozpakowaniu wyskakuje mi folder w ktorym sa czarne podfoldery i biale pliki , i nie wiem jak to zainstalowac ?
I to juz nie tylko z winrarem tak mialem czy moze mnie ktos oswiecic?

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maja 2009 - 17:51

paradox - błagam, nie mów mi, że ściągasz windowsowe programy i myślisz, że się odpalą pod OS X'em tak bez niczego... ściągnij sobie The Unarchiver i tyle a wcześniej pewnie rozpakowywałeś zip'y i myśl troszeczkę... OS X to nie Windows więc programy na windowsa pod os x'em działać nie będą

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 18 maja 2009 - 17:54

UnRarX - darmowy i bardzo dobrze radzi sobie z rar

#4 paradox

paradox
  • 33 postów
  • SkądParyz /Zawiercie

Napisano 18 maja 2009 - 17:54

Nie no przeciez wpisalem na Google winrar pod imac i mi wyskoczylo cos dla imaca wiec sciagnąlem.
PS wiec jesli wyskakuja mi takie czarne podfoldery to znaczy ze to jest oprogramowanie na PC?
Dzieki za pomoc.

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 18 maja 2009 - 18:01

Mac to jedno,winda to drugie,są odpowiedniki niemal każdego programu na każdego z obu systemów,ale że świat windowsem żyje to trzeba kombinować,wypróbuj Unrarx,albo postaraj się ściągnąć Stuffit Expandera,choć z tym to nieco trudniej jest moim skromnym zdaniem

#6 paradox

paradox
  • 33 postów
  • SkądParyz /Zawiercie

Napisano 18 maja 2009 - 18:09

THX Smoczy

#7 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maja 2009 - 21:41

nie szukaj "for iMac" tylko "for OS X" to tak jakbyś wpisał "winrar for dell"