Witam mam maly problem bo sciagnąlem pliki spakowane rarem i mój imac po nacisnieciu na taki plik kaze mi wybrac program z listy i chcialem sprobowac winzipa wybrac ale go nie moge znaleźc ? A przeciez musi byc gdzies na kompie bo takie pliki mi rozpakowuje .
Druga sprawa to sciagam sobie Winrara z neta i po rozpakowaniu wyskakuje mi folder w ktorym sa czarne podfoldery i biale pliki , i nie wiem jak to zainstalowac ?
I to juz nie tylko z winrarem tak mialem czy moze mnie ktos oswiecic?

nie moge rozpakowac plikow rar pomocy
Rozpoczęty przez
paradox
, 18 maj 2009 17:44
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 maja 2009 - 17:44
Napisano 18 maja 2009 - 17:51
paradox - błagam, nie mów mi, że ściągasz windowsowe programy i myślisz, że się odpalą pod OS X'em tak bez niczego...
ściągnij sobie The Unarchiver i tyle
a wcześniej pewnie rozpakowywałeś zip'y
i myśl troszeczkę... OS X to nie Windows więc programy na windowsa pod os x'em działać nie będą
Napisano 18 maja 2009 - 17:54
UnRarX - darmowy i bardzo dobrze radzi sobie z rar
Napisano 18 maja 2009 - 17:54
Nie no przeciez wpisalem na Google winrar pod imac i mi wyskoczylo cos dla imaca wiec sciagnąlem.
PS wiec jesli wyskakuja mi takie czarne podfoldery to znaczy ze to jest oprogramowanie na PC?
Dzieki za pomoc.
PS wiec jesli wyskakuja mi takie czarne podfoldery to znaczy ze to jest oprogramowanie na PC?
Dzieki za pomoc.
Napisano 18 maja 2009 - 18:01
Mac to jedno,winda to drugie,są odpowiedniki niemal każdego programu na każdego z obu systemów,ale że świat windowsem żyje to trzeba kombinować,wypróbuj Unrarx,albo postaraj się ściągnąć Stuffit Expandera,choć z tym to nieco trudniej jest moim skromnym zdaniem
Napisano 18 maja 2009 - 18:09
THX Smoczy
Napisano 18 maja 2009 - 21:41
nie szukaj "for iMac" tylko "for OS X"
to tak jakbyś wpisał "winrar for dell"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych