Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Który modem do MBP: Huawei E169, E180, czy może ZTE MF636

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Toread

Toread
  • 2 posts

Posted 17 May 2009 - 22:32

Witam, w ofercie Plusa pojawiły się tanio te 3 modemy na USB. Który najlepiej współpracuje z MBP? Dzięki za porady.

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 May 2009 - 23:15

wszystkie współpracują, ale najbarddziej polecam 180 z uwagi na ciekawy wygląd i brak zatyczki na gniazdo usb oraz szybkość, technicznie, jest to najlepszy modem.

#3 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 17 May 2009 - 23:26

Witam,
w ofercie Plusa pojawiły się tanio te 3 modemy na USB. Który najlepiej współpracuje z MBP?
Dzięki za porady.

Tak na prawdę wszystkie nowe modemy współpracują z Mac OS X. Problem stanowi jedynie aplikacja dołączana przez operatora do modemu. Nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce Orange, Plus, Era kompletnie nie zdają sobie sprawy, że istnieje coś więcej niż Windows.

W takiej sytuacji najpewniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z aplikacji Huaweii, którą można pobrać bezpośrednio ze strony producenta.

#4 bazi22

bazi22
  • 132 posts
  • SkądSłupsk

Posted 18 May 2009 - 06:44

Tak na prawdę wszystkie nowe modemy współpracują z Mac OS X. Problem stanowi jedynie aplikacja dołączana przez operatora do modemu. Nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce Orange, Plus, Era kompletnie nie zdają sobie sprawy, że istnieje coś więcej niż Windows.

W takiej sytuacji najpewniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z aplikacji Huaweii, którą można pobrać bezpośrednio ze strony producenta.

Poco bawić się jakąś aplikacją, skoro nowe modemy Huawei działają doskonale bez jakiejkolwiek dedykowanej aplikacji - przynajmniej mój Huawei E160 nie wymagał żadnej aplikacji.

#5 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 May 2009 - 08:13

b.milewski, zaglądałeś tutaj -> iPlus na MACu ??
Bo wprowadzasz w błąd!!

Co do modemu, to podtrzymuję swoje zdanie;)

#6 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 18 May 2009 - 17:07

b.milewski, zaglądałeś tutaj -> iPlus na MACu ??
Bo wprowadzasz w błąd!!

Co do modemu, to podtrzymuję swoje zdanie;)

Ok instrukcja jest, ale wiesz jak działa ta aplikacja. Z doświadczenia wiem, że największy problem sprawiają właśnie te programy dostarczane przez operatorów. Potem przychodzi taki klient i płacze, że mu internet nie działa. A wysterczy zainstalować aplikacje ściągniętą ze strony producenta.

#7 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 May 2009 - 21:25

To nie aplikacja, to sterownik i instrukcja instalacji sterownika. Po tym działa jako zwykły modem:) Sam korzystam. P.S. Nie czytasz. Sterownik≠aplikacja ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users