Który modem do MBP: Huawei E169, E180, czy może ZTE MF636
Napisano 17 maja 2009 - 22:32
Napisano 17 maja 2009 - 23:15
Napisano 17 maja 2009 - 23:26
Witam,
w ofercie Plusa pojawiły się tanio te 3 modemy na USB. Który najlepiej współpracuje z MBP?
Dzięki za porady.
Tak na prawdę wszystkie nowe modemy współpracują z Mac OS X. Problem stanowi jedynie aplikacja dołączana przez operatora do modemu. Nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce Orange, Plus, Era kompletnie nie zdają sobie sprawy, że istnieje coś więcej niż Windows.
W takiej sytuacji najpewniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z aplikacji Huaweii, którą można pobrać bezpośrednio ze strony producenta.
Napisano 18 maja 2009 - 06:44
Tak na prawdę wszystkie nowe modemy współpracują z Mac OS X. Problem stanowi jedynie aplikacja dołączana przez operatora do modemu. Nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce Orange, Plus, Era kompletnie nie zdają sobie sprawy, że istnieje coś więcej niż Windows.
W takiej sytuacji najpewniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z aplikacji Huaweii, którą można pobrać bezpośrednio ze strony producenta.
Poco bawić się jakąś aplikacją, skoro nowe modemy Huawei działają doskonale bez jakiejkolwiek dedykowanej aplikacji - przynajmniej mój Huawei E160 nie wymagał żadnej aplikacji.
Napisano 18 maja 2009 - 08:13
b.milewski, zaglądałeś tutaj -> iPlus na MACu ??Tak na prawdę wszystkie nowe modemy współpracują z Mac OS X. Problem stanowi jedynie aplikacja dołączana przez operatora do modemu. Nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce Orange, Plus, Era kompletnie nie zdają sobie sprawy, że istnieje coś więcej niż Windows.
Bo wprowadzasz w błąd!!
Co do modemu, to podtrzymuję swoje zdanie;)
Napisano 18 maja 2009 - 17:07
b.milewski, zaglądałeś tutaj -> iPlus na MACu ??
Bo wprowadzasz w błąd!!
Co do modemu, to podtrzymuję swoje zdanie;)
Ok instrukcja jest, ale wiesz jak działa ta aplikacja. Z doświadczenia wiem, że największy problem sprawiają właśnie te programy dostarczane przez operatorów. Potem przychodzi taki klient i płacze, że mu internet nie działa. A wysterczy zainstalować aplikacje ściągniętą ze strony producenta.
Napisano 18 maja 2009 - 21:25

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych