Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

[ Tutorial ] xGPS - Nawigacja GPS offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#26 khazad7

khazad7
  • 13 postów

Napisano 22 maja 2009 - 10:41

Mam podobnie, zanim 'załapie' moją obecną lokalizację, potrafi minąć nawet 10 minut.. łapie, ale czemu z takim buforem czasowym? Pozdro, K.

#27 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 maja 2009 - 10:56

Pozwole sobie dodac - jako, ze forum nosi nazwe myapple - informacje o tym, ze xGPS Manager na maka ISTNIEJE. Oto link: http://xgps.xwaves.n...Manager-1.1.dmg

Pozdrawiam większość, którta wciąż jeszcze nie przesiadla się z dos, windows i explorera na unix, macos i safari oraz mniejszość, która zyje w blogiej niewiedzy istnienia pecetów. ;-)

#28 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 maja 2009 - 02:28

Zajebisty tutorial =). Dziekuje slicznie. Tak swoja droga sciagalem sobie mape Poznanska wazy 37mb, ktos chce to moge sobie na jakis serw uploadowac =). Posiadam rowniez mape koszalinska =)

#29 Jedrras

Jedrras
  • 18 postów

Napisano 24 maja 2009 - 21:58

A jeszcze sie zapytam, jak wyznaczę sobie trasę to w rawym dolnym rogu w xGPS mam taki prostokąt i jest tam strzałka N/A oraz napis w sumie N/A.. to jest długość trasy czy coś :) ?

#30 greggi

greggi
  • 224 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 24 maja 2009 - 23:15

Dzięki za rewelacyjny tutorial. Pozdrawiam.

#31 Gość_Kalokagathii_*

Gość_Kalokagathii_*

Napisano 25 maja 2009 - 00:17

A jeszcze sie zapytam, jak wyznaczę sobie trasę to w rawym dolnym rogu w xGPS mam taki prostokąt i jest tam strzałka N/A oraz napis w sumie N/A.. to jest długość trasy czy coś :) ?

szczerze ? to jeszcze nie wiem, bo nie używałem jeszcze tego w takowej praktyce, sprawdzę dziś to napiszę :)

#32 savio39

savio39
  • 24 postów

Napisano 30 maja 2009 - 20:42

Mam pytanie jak jest z dokładnościa pokazywania w tym GPS Iphone 3g??? To znaczy z jaką dokładnością będzie lokalizować moje położenie na wioskach i w mieście??? Czy tak dokładnie jak normalne urządzenia GPS??? Czy tak że nie będzie się dało jechać na tym??

#33 Jedrras

Jedrras
  • 18 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 09:52

Savio Da się jechać na tym ale samemu ciężko w mieście ogarnąć ;-) bo trzeba spoglądać i na telefon i na drogę :P

#34 Gość_Kalokagathii_*

Gość_Kalokagathii_*

Napisano 01 czerwca 2009 - 21:36

Savio Da się jechać na tym ale samemu ciężko w mieście ogarnąć ;-) bo trzeba spoglądać i na telefon i na drogę :P

Boś nie przyzwyczajony do jazdy z GPS : P mi tam ładnie się śmiga ; P

#35 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 05:46

Wszystko, krok po kroczku, zrobione wg tutorialu. Dziś przetestuję jakość w terenie, ale ręce zacieram już teraz - zapowiada się wyśmienicie. Jedyne co zauważyłem, to że mimo ściągnięcia tylko mapy Warszawy i okolic mam w offline całą Europę, ale to pewnie konsekwencja wcześniejszego korzystania. Pozdrawiam!

#36 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 czerwca 2009 - 08:00

Ludzie, to nie jest i nie będzie ( przynajmniej przez jeszcze długi czas ) nawigacją drogową. Bez map i głosów ipek nie nadaje się do tego. Ot, pojawiła się na rynku zabawka z aGPS i większość zapragnęła nagle navi. Ciągle podkreślam - lepsze navi z Biedronki. GPS w ipku nadaje się do zabawy bardziej. Taki idealny byłby do pieszych wędrówek czy np. rowerowych wypadów off road gdyby nie..czas pracy baterii. Przy nowych i w pełni naładowanych telefon będzie pracował około 5 h. Pokaża Wam gdzie jesteście, określi wysokość, współrzędne geograficzne i ewentualnie wyprowadzi z lasu, jak się zgubicie... Owszem, navi w ajfonie jest póki co narzędziem wspomagającym. Pojawi się jakaś normalna aplikacja, mapa nawigacyjna, wówczas uchwyt, ładowarka i...szkoda trochę ipka męczyć :)

#37 gregory03

gregory03
  • 2 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 12:45

Nie ma opcji zebym sciągnął part6. Cały czas wyskakuje błąd że nie ma takiego pliku! Prosze o pomoc

#38 Gość_Kalokagathii_*

Gość_Kalokagathii_*

Napisano 27 czerwca 2009 - 22:07

wszystkie linki działają :)

#39 twist

twist
  • 35 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 13:17

RapidShare: Easy Filehosting

po 200mb

3 dni sciagalem te mapy.. 10kb/s i ciagle jakies bledy -,-

#40 Paniczmadzik

Paniczmadzik
  • 7 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 11:59

Ma ktos dostep do dobrej mapy z zaznaczonymi fotoradarami ? ;]

#41 pawelwgp

pawelwgp
  • 2 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 20:03

Nie działa link do part.6 :(

#42 chipicao

chipicao
  • 3 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 09:56

nie moze ktoś rzucic mapy 2-17 polski do xgps na TORRENT zeby sie to dalo sciagnac? rapidshare potrwa chyba ze 3 dni:/

#43 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 09:21

Sciagnalem dwie mapy bezposrednio poprzez wifi na iP, metodą zaznaczania obszaru. Mam pytanie: jesli chce je przegladac offline to jak mam je odtworzyc? Zapisane trasy sa, natomiast nie wiem gdzie znaleźć zapisane mapy.

#44 twist

twist
  • 35 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 10:13

wylaczasz polaczenie z netem, i poprostu przegladasz mapy

#45 Drizzzt1

Drizzzt1
  • 69 postów

Napisano 18 sierpnia 2009 - 00:14

a czy istnieje możliwość przenoszenia map z komputera na iphona za pomocą usb ??

#46 musk

musk
  • 7 postów

Napisano 04 września 2009 - 22:16

Witam robię sobie mapę na kompie. później próbuje wysłać na ip i po jakiś czasie przegrywanie staje w miejscu. i komunikat o time out....:( czy ktoś miał podobny problem?

#47 Kiliam

Kiliam
  • 7 postów

Napisano 08 października 2009 - 07:17

Witam na poczatek WIELKIE BRAWO tutol jak ta lala, mam tylko jeden problem, gdy odpalam xGPS Managera i klikam na Dawnload Maps (czy jakos tak) w momencie gdy przechodzi do wlasciwego okna z mapa google nie moze zciagnac calego widoku prezentujac poszatkowane kwadraty... Wiem, ze pytanie moze byc w gruncie rzeczy banalnie proste ale czy ktos wie jak z tego wybrnac?? czyżby predkosc transferu?

#48 Kreeq

Kreeq
  • 51 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 18:08

Mam pytanie: czy na IP 2G zadziała ten sposób?

#49 Mandaryn82

Mandaryn82
  • 81 postów

Napisano 05 października 2010 - 18:25

Co to jest logowanie gpx i po co mi to? I dlaczego ikonka satelity nie znika po wyjsciu z xgps? Pewnie gps nadal dziala.

#50 pavelk

pavelk
  • 2 postów

Napisano 29 maja 2013 - 08:31

mam problem z tym programem - gdy próbuję wyszukać obojętne jaką lokalizację (nawet tylko nazwę miasta, wpisywaną w języku ustawionym do wyszukiwania) pojawia siękomunikat że nic nie znaleziono, a gdy chcę korzystac z map offline, mimo włączonego trybu offline pojawia sie komunikat ze nic nie mozna znalezc bo nie ma połączenia z internetem... o co kaman?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych