Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Huawei D100 - rozszerzenie z AirPort Extreme

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 16 maja 2009 - 20:58

Witam, Czy można rozszerzyć sieć utworzoną poprzez Huawei'a D100 o AirPort Extreme? Chodzi mi oto żeby można było używać np. drukarki i Internetu z Ery poprzez jedną sieć bezprzewodową. Pozdrawiam

#2 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 18 maja 2009 - 13:38

Ciekawe urzadzenie ten huawei jak rzucic okiem. Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Huawei tworzy siec wifi i chcesz do tej sieci podlaczyc Airport Extreme? czy tez to co generuje siec nie ma znaczenia byle tylko wszystko dzialalo? Podejrzewam ze chodzi o ta druga opcje, w takim przypadku wylacz wifi w huawei i podlacz go ethernetem do wejscia wlan AE i niech to AE bedzie jako router. Prawdopodobnie trzeba bedzie takze pogrzebac nieco w ustawieniach huawei (moze wylaczyc dhcp i ustawic ip na sztywno...)

#3 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 18 maja 2009 - 17:11

Chodziło o tą pierwszą wersje. Chcę sobie ustawić w salonie Huawei'a, a w innym pokoju AirPort'a z podłączoną drukarką i chcę, aby to była jedna sieć. Zależy mi na tej wersji, bo jest tu mowa o zasięgu sieci.

#4 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 18 maja 2009 - 18:44

AE dzialajacy jako router na 100% udostepnia drukarke w sieci, natomiast czy w innych trybach tez...
Znalazlem w supporcie apple to. a wiec wyglada ze trzeba podlaczyc AE jako klient do sieci wifi generowanej przez huawei. Powinno zadzialac, chociaz wtedy niestety nie uzyjesz portow ethernet w AE.
A tutaj jako konfigurowac. Oczywiscie jesli to jest drukarka wielofunkcyjna wydruki sie uda osiagnac, skanowania nie.

#5 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 18 maja 2009 - 19:36

Dzięki za artykuły. Drukarka działa przez AE. Jak kupie Huawei'a D100 to napiszę czy się*udało.

#6 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 30 maja 2009 - 14:09

Przeczytałem te artykuły, lecz od kilku dni nie mogę połączyć sieci w jedną. Kiedy wybieram, aby AirPort był tym mostkiem i przy wyborze sieci z dostępem do Internetu wyskakuje mi komunikat, że ta sieć nie może być rozszerzona. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych