Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tryb awaryjny ipod nano 8gb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 DanioB

DanioB
  • 8 postów

Napisano 16 maja 2009 - 12:56

witam! mam wielki problem z synchronizacja/trybem awaryjnym ipoda. Zainstalowalem najnowszą wersje itunes i przy podłączeniu ipoda poprzez kabel wyskakuje mi komunikat ze ipod dziala w trybie awaryjnym i trzeba odtworzyc jego ustawienia fabryczne. Naciskam OK wlaczam opcje przywracania i gdy juz jest wszystko na dobrej drodze wykakuje error: Nie można przywrócic ustawien fabrycznych Ipoda ,,Ipod'' Wystąpił nieznany błąd (1437) Prosze bardzo o pomoc poniewaz w poniedzialek wyjezdzam na oboz a bez muzyki jak bez reki pozdrawiam! o to linki komunikatu i błędu:
[url]http://img43.imageshack.us/img43/8418/92452575.jpg[/url]
[url]http://img43.imageshack.us/img43/8571/74456867.jpg[/url]

#2 apple.user

apple.user
  • 101 postów
  • Skądbehind you, you just can't see...

Napisano 16 maja 2009 - 12:59

Podłączasz iPoda pod tylnie wejścia USB komputera? Tzn. nie pod te z przodu / ew. w klawiaturze. Jeśli nie działa - pobierz najnowszą aktualnizację iPoda z iTunes - nie stron www. Albo reinstalacja iTunes.

#3 DanioB

DanioB
  • 8 postów

Napisano 16 maja 2009 - 13:18

na poczatku podlaczalem z przodu, probowalem tez z tylu i bez zmian. Reinstalowalem wiele razy iTunes i probowalem wgrac inne wersje i tez nic. a co najnowszej aktualizacji 1.0.3 nie moge pobrac ;/

#4 apple.user

apple.user
  • 101 postów

Napisano 16 maja 2009 - 14:17

Dlaczego nie możesz pobrać? Ja raz na Toucha pobierałem oprogramowanie z www strony, miałem 16xx błąd, pobrałem z iTunes i wszystko ok.

#5 DanioB

DanioB
  • 8 postów

Napisano 16 maja 2009 - 14:44

a gdzie to sie pobiera? mogl bys mi wytlumaczyc?

#6 apple.user

apple.user
  • 101 postów

Napisano 16 maja 2009 - 15:56

Teraz piszę z nie swojego laptopa , ale pamiętam ,że jak klikałeś odtwórz - Toucha w DFU tryb trzeba było wprowadzić - gdy iTunes go wykrył, pokazało ,że jest w trybie awaryjnym. Wtedy już tylko na odtwórz klikałem - pisało ,że trzeba pobrać aktualizację, bo na komputerze nie miałem pliku aktualizacji - około 260MB. Kliknąłem pobierz i potem już wiadomo co i jak. Nie mam Maca, w Windowsie trzeba było poszukać w plikach tej aktualizacji, po jej skasowaniu, iTunes dopiero wykrywa ,że nie ma aktualizacji w "pamieci" i zaczyna ściągać na nowo. Powinno pisać bodajże - Odtwórz i uaktualinj. Jak raz go pobierzesz ,a nie wychodzą kolejne aktualizacje, to z tego pliku cały czas się odtwarza. EDIT: Zapomniałem, że masz Windowsa Musisz włączyć w opcjach folderów , aby pokazywał ukryte pliki i foldery. Następnie wchodzisz w Mój K. , Twój dysk - orginalnie C , Document and S. , Twoje konto np. DanioB , Local Set., i tam poszukaj iTunes folderu (jeśli nie znajdziesz, to musisz poszukać w innym , nie jest ich tam dużo), potem iPod (folder taki) i tam już dalej nie pamietam, ale powinien być folder i w nim jedna , może dwie ikonki, takie srebrno błękitne, podpisane coś z liczba 2.2.1 - jeśli taka jest twoja wersja softu. Teraz jestem na Viscie , a tutaj wszystko jest innaczej niż na XP W internecie znalazłem tyle - Library/iTunes/iPod Software Updates

#7 DanioB

DanioB
  • 8 postów

Napisano 16 maja 2009 - 16:50

niestety wchodząc w katalog Apple Software Update nic tam nie znajduje, jest pusty. Mam jeszcze jedno pytanko: Jak ipod jest w trybie awaryjnym to nie mozna go uruchomic nawet na chwilke?

#8 apple.user

apple.user
  • 101 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:00

DFU - nie Kliknij w odtwórz ,powinno samo zaproponować aktualizację.

#9 DanioB

DanioB
  • 8 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:47

dalej nie wiem co robic... ;/
[url]http://img191.imageshack.us/img191/5865/28968804.jpg[/url] klikam odtworz, czekam czekam i dalej ten sam błąd.

[url=http://support.apple.com/kb/TS1372?viewlocale=pl_PL]Błąd 1415, 1417, 1418, 1428, 1429, 1430, 1436 lub 1439: nie można odtworzyć ustawień ani uaktualnić odtwarzacza iPod w programie iTunes 7 lub nowszym[/url] tu mam pomoc ale niezbyt rozumiem w rozwiazaniu te 3 pierwsze punkty.. moze przyblizysz mi troche co mam zrobic?

#10 apple.user

apple.user
  • 101 postów

Napisano 16 maja 2009 - 17:57

A więc tak - jeśli chodzi o te pkt. np. rozłączyć podłączyć iPoda. Własciwie to tylko możesz zrestartować komputer , rozłączyć i podłączyć iPoda. Wyłączyć funkcji dysku - jeśli byś taką miał włączoną i tak nie wyłaczysz, bo jest w trybie awaryjnym Zainstaluj Windows Installer Uaktualnij sterowniki USB

#11 DanioB

DanioB
  • 8 postów

Napisano 17 maja 2009 - 10:55

probowalem i nic.. dodatkowo podlaczalem ipoda pod swoje 2 laptopoy i na kazdym wyskakuje ten błąd. Więc juz niewiem co mam robic ;/

#12 apple.user

apple.user
  • 101 postów

Napisano 17 maja 2009 - 11:22

Raz miałem w iPodzie błąd 16xx , i za nic nie mogłem go usunąć. Zaniosłem do iSpotu , gość od ręki wgrał od nowa oprogramowanie na Macu i wszystko było ok. Chyba to będzie jedyne wyjście

#13 busia100

busia100
  • 48 postów
  • SkądBiłgoraj

Napisano 18 maja 2009 - 08:43

iPod and iPhone Firmware Download zassij softa z tej strony otwóż w itunes wejć w obcje ipoda wciśnij shift i trzymając go naciśnij otwóż i wyskoczy okno żeby wybrać oprogramowanie wybierz to które ściągnąłeś i srrru

#14 Eryś

Eryś
  • 1 postów

Napisano 01 października 2011 - 10:46

Zrobiłem wszystko według waszych instrukcji i LIPA. Wszystko idzie ładnie, iTunes odzyskuje iPoda, muszę czekać, czekam pojawia mi się komunikat "twój iPod działa w trubie awaryjnym, odtwórz go ..." czyli to samo co na początku, błagam pomocy !

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych