Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

mac os na lenovo r61 +4GB ramu,

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 ne0

ne0
  • 2 postów

Napisano 14 maja 2009 - 10:32

Witam wszystkich, jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o mac-a. obecnie używam Lenovo R61 z vistą na pokładzie, chciałbym zainstalować mac os-a na swoim laptopie jako domyślny system, moje pytanie jest: czy ten system potrzebuje jakiś szczegolnych wymagac jesli chodzi o sprzet?

#2 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 14 maja 2009 - 10:39

źle trafiłeś,tu raczej nikt Ci nie pomoże ani nie podpowie raczej jak zainstalować OSX na komputerze innym niż Mac

#3 kubasuchy

kubasuchy
  • 125 postów

Napisano 14 maja 2009 - 11:00

tak, ten system potrzebuje komputera firmy apple

#4 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 maja 2009 - 13:32

Po co Ci OS X na tym laptopie? Też mam takiego i sprawuje się doskonale z Vistą :) Tak jak pisali poprzednicy - do OS X musisz kupić komputer z logo nadgryzionego jabłka. Instalacja na innym sprzęcie jest nielegalna, ale możliwa (osx86).

#5 ne0

ne0
  • 2 postów

Napisano 14 maja 2009 - 17:44

jestem w 100% pewien że da sie to zainstalowac na zwyklym kompie - nie musi byc to na jablku. chce go miec poniewaz chce zobaczyc jak bedzie chodzil, jak to wyglada itd. ja nie twierdze ze vista mi sie zle sprawuje ;) mam 3 inne systemy na nim i jest wszystko super ;) co do legalnosci - wedlug polskiego prawa jesli masz na kompie zainstalowane jakies narzedzie hakerskie to jestes podejrzany - notatnik to narzedzie hakerskie... ;) takze temat nielegalnosci sobie darujmy. a cos wiecej na temat osx86 ? jakies konkretne wersje?

#6 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 14 maja 2009 - 17:47

Odezwij sie do mnie tutaj

#7 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 maja 2009 - 18:02

Panowie. Bez przesadyzmu!
Tu macie wykaz laptopów na których da się zainstalować leo 10.5.6.
Kiedyś zainstalowałem właśnie na takim laptopie OSX i jak się okazało, działał szybciej niż na Macbooku. ;)
Jakiś czas temu pisano na Myapple w związku ze sprzedażą komputerów firmy HyperMegaNet, że w Europie taka instalacja jest legalna i nie łamie prawa.

#8 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 14 maja 2009 - 18:16

Za to na tym forum przyjęto nie omawiać tematów związanych z hacintoshem, poza tym kolega ne0 nie wspomina że kupił sobie retail tylko zwyczajnie chce go spiracić, więc nie spłycajmy tematu.

#9 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 maja 2009 - 18:24

Ta. Jasne. I Viste też spiracił, którą ma na lapie zainstalowaną. Nawet nie wiecie ilu ludzi na tym forum ma w posiadaniu Retaila, a nie ma maka. A wracając do tematu, to według prawa europejskiego, to 2 punkt EULA jest niezgodny z naszym prawem, a nie instalacja OSX na innym komputerze niż Apple.

#10 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 14 maja 2009 - 18:52

Jeżeli kolega ne0 kupił OS X Leopard np. taki jak te - Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria i Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria. To myślę, że mógłby zainstalować system na swoim komputerze.

#11 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 maja 2009 - 19:19

Jeżeli kolega ne0 kupił OS X Leopard np. taki jak te - Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria i Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria. To myślę, że mógłby zainstalować system na swoim komputerze.

Dokładnie.
Jak miałem na jednym komputerze też kupiłem Retail. Potem córcia chciała, więc Family okazał się potrzebny.

#12 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 14 maja 2009 - 19:58

Zastanawiam się teraz nad kupnem Famiy Pack Snow Leoparda i skonstruowaniu pod niego sprzętu, ale to musi jeszcze poczekać (do premiery 10.6). Najlepiej jest w sumie znaleźć listę działającego sprzętu i złożenie kompa pod OS X niż dopasowywać system do sprzętu. Family Pack jest na 5 stanowisk, więc będzie też przeznaczony na mojego MB.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych