Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tony Hawk Pro Skater 2 na iphona !!!!!!!!

• This topic is locked This topic is locked
31 replies to this topic

#1 knodr

knodr
  • 529 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 May 2009 - 08:11

YouTube - Tony Hawk 2 for iPhone

Ojjj już zacieram ręce xD

#2 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 13 May 2009 - 08:17

Miałem napisać wczoraj newsa na ten temat, ale stwierdziłem, że to bardzo porządnie wykonany fake ;)

#3 knodr

knodr
  • 529 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 May 2009 - 08:21

czemu uważasz ze to fake ? Raczej nie chce mi się wieżyc

#4 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 May 2009 - 08:40

Mam głupie marzenie - żeby to tylko było dostępne w AppStore.... :)

#5 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 13 May 2009 - 08:41

Po pierwsze o grze byłoby głośno już dawno, gdyby robili ją profesjonaliści (patrz historia Undercover dla iPhone'a), chyba że ich specjalista od marketingu jest idiotą, albo ma jakiś niecny plan Na razie jednak twierdzę, że jeśli w ogóle taka gra istnieje to nie robią jej twórcy pierwowzoru. Po drugie jeśli nie portują jej twórcy pierwowzoru to na pewno nie ukaże się ona w App Store (chyba, że ktoś wykupił prawa do tegoż tytułu, ale szczerze wątpię by było to opłacalne), ale to akurat mniejszy problem. Po trzecie gra chodzi nadzwyczaj płynnie czyli nie może być jedynie portem, bo cięłaby się jak cholera, zresztą Q3 z mniejszymi wymaganiami się pocina. Dodam tylko, że zrobienie takiego fake'u nie jest wcale trudne, choć czasochłonne. Oczywiście bardzo chciałbym się mylić, ale podejrzewam że mam rację...

#6 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 13 May 2009 - 08:51

Z jednej strony:
Świetnie wyedytowany fim - strasznię pocięty, zawsze gdy kamera się oddala to nie pokazują już ekranu iPhone'a. Oficjalne stanowisko Activision w tej sprawie:
The video in question is just a mock-up, presumably created by some overzealous fan, and not at all sanctioned by the company. It has no such iPhone Hawk game in development.
Czyli to chyba wyjaśnia sprawę...

Z drugiej strony:
Oficjalna strona autora filmu: LTI Gray Matter
Wygląda na to, że autorzy zna się na programowaniu i to na większość znanych mi urządzeń służących do grania :) Może dorabiają sobie po godzinach i bez wiedzy i zgody oryginalnych twórców THPS2 przeportowali wersję z Pocket PC: TONY HAWK’S PRO SKATER™ 2 POCKET PC - Mobile Phone Games, Free Pocket PC Games for your Mobile Phone, PDA and Smartphone
To jednak nie zmienia faktu, że nawet gdyby było to prawdą, to i tak ta gra raczej nigdy nie zagości w App Store. A może...

#7 zalmiwas

zalmiwas
  • 42 posts

Posted 13 May 2009 - 09:12

Z drugiej strony 2 dni temu ukazało się takie oświadczenie GameTrailers TV Video Game, GameTrailers TV Episode 212 Promo | Game Trailers & Videos | GameTrailers.com . Czekam, czekam, czekam, matko ile ja z tą grą kiedyś czasu spędziłem :P

#8 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 posts
  • SkądSiemianowice Śląskie

Posted 13 May 2009 - 09:30

generalnie to studio programistyczne, zerknijcie w "Titles" macie tam małe portfolio a w nim nic innego jak m.in. THPS2 na PC!

#9 zalmiwas

zalmiwas
  • 42 posts

Posted 13 May 2009 - 09:34

Dokładniej zajmują się portowaniem tytułów na inne platformy.

#10 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 13 May 2009 - 09:46

Ta, ale to tylko jeżeli przyjmiemy, że rzeczywiście to LTI Gray Matter - autorzy tego filmu mogli przecież dać dowolne logo w intrze... No cóż, nie ma sensu tego dalej roztrząsać, póki co prawa do gry ma Activision, więc na razie liczy się tylko ich zdanie - 'nie robimy żadnego THPS2 na iPhone'.

---- Dodano 13-05-2009 o godzinie 09:52 ----
Tony Hawk on the iPhone - It’s 100% Real - Blog - 148Apps - iPhone App and Game Reviews and News

#11 _Grx

_Grx
  • 73 posts

Posted 13 May 2009 - 12:26

Od początku wydawało mi się, że coś za bardzo edytowany był ten filmik. A teraz doszło jeszcze to:

IGN contacted Activision for confirmation of the allegedly leaked footage and an iPhone version of Hawk 2, but reps for the publisher said the video in question is just a mock-up, presumably by some overzealous fan, and not at all sanctioned by the company. It has no such iPhone Hawk game in development.

Przykro mi.

#12 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 13 May 2009 - 15:33

Ze Activision nie potwierdza tworzenia tej gry to nic nie znaczy ;P Moze ktos przeportuje gre i udostepni za darmo ;] pozdro

#13 Stryju

Stryju
  • 33 posts

Posted 14 May 2009 - 06:34

Video usunięte przez użytkownika...

#14 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 14 May 2009 - 07:17

Lti Gray Matter właśnie potwierdziło oryginalność tego filmu:
STP Exclusive: Tony Hawk's Pro Skater 2 on iPhone Confirmed at Slide To Play

#15 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 14 May 2009 - 15:36

Czyli jednak wyszlo na dobre ;P Miejmy nadzieje, ze niedlugo sobie zagramy w THPS'a;P pozdro

#16 apple.user

apple.user
  • 101 posts
  • Skądbehind you, you just can't see...

Posted 14 May 2009 - 15:44

Przynajmniej proste sterowanie dali, a nie jak w wypadku niektórych FPS'ów.

#17 hazelasty

hazelasty
  • 231 posts

Posted 14 May 2009 - 18:52

Cos czuje, ze granie w thps sterujac za pomoca akcelerometru, byloby maksymalnie zjebane.

#18 apple.user

apple.user
  • 101 posts
  • Skądbehind you, you just can't see...

Posted 14 May 2009 - 18:57

Jak innaczej chciał byś grać? Na klawisze? To by za dużo ich było do przyjemnego grania. Te 4 wystarczą, a akcelerometr to tylko ułatwienie.

#19 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 14 May 2009 - 19:07

No dokladnie, zamiast strzalkami bedziesz kierowal akcelerometrem, pomysl wydaje sie fajny, zobaczymy jak bedzie z tym w praktyce ;] A tak swoja droga mogliby juz podac jakas date wydania ;P pozdro

#20 szymons12

szymons12
  • 198 posts
  • SkądLegnica

Posted 13 June 2009 - 13:17

Szkoda, że gra ma ok. 10% szans na wyjście....

#21 Wh!te

Wh!te
  • 86 posts

Posted 13 June 2009 - 18:19

Wydaje mi sie ze nawet jesli niepojawi sie w appstore to napewno bedzie sie dalo ja sciagnac w inny sposob :)

#22 szymons12

szymons12
  • 198 posts
  • SkądLegnica

Posted 13 June 2009 - 20:17

Może na zasadzie przygotowania legalnej aplikacji, któa przystosowuje kopię gry z peceta na iphone'a, ale wątpię, bo to co zostało pokazane to prototyp, który został zrobiony dla pokazania możliwości zrobienia gry dla activision. A jak wiemy actiwizja się nie zgodziła, więc i twórcy pomysłu raczej nie będą mitrężyli się nad projektem, który nie przyniesie właściwych zysków...

#23 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 13 June 2009 - 20:25

Nie ma możliwości, by gra ukazała się bez zgody Activison - to fakt i na razie nic nie zapowiada, by coś się w tej materii zmieniło. Gdyby doszło do wycieku, jak mówi Wh!te, to twórcy tego portu do końca życia nie wypłaciliby się w sądzie Activision. Podsumowując, raczej nie pogramy sobie w THPS na iPhone...

#24 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 14 June 2009 - 02:04

Ale w Cydii się może ukazać.

#25 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 14 June 2009 - 07:57

No co ty? Przecież dla prawników Activision nie będzie problemem udowodnić, że to Panowie z LTI Gray Matter są odpowiedzialni za tą grę. Wrzuciłbyś do Cydii aplikację wiedząc, że nie będziesz miał z tego żadnych dochodów, a Activison doprowadzi do Twego bankructwa? Nie sądzę...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users