Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tworzenie dzwonków

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 posts

Posted 12 May 2009 - 18:19

Chciałem stworzyć dzwonek do komórki. Wiedziałem, że w itunes jest taka możliwość. Wcześniej z tego nie korzystałem, bo nie było potrzeby. Teraz wymieniłem aparat i przy mizerii dzwonków jakie oferuje, postanowiłem wybrać coś dla siebie z własnej biblioteki muzycznej. Niestety. gdy kliknąłem na daną piosenkę i z opcji wybrałem "utwórz dzwonek...", moim oczom ukazał się taki komunikat:

Dołączona grafika

W jaki sposób poprawnie powinienem zrobić konwersję mp3 na dzwonek do komórki (nie iphone'a)

#2 mazzurek

mazzurek
  • 169 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 May 2009 - 20:11

Użyj najpierw GarageBand. Zrób sobie utwór wg szablonu "Dzwonek iPhone" - Loops. Zrób jedną ścieżkę i wrzuć na nią utwór z biblioteki iTunes. Przytnij wg uznania. Potem "Udostępnij->wyślij dzwonek do iTunes". I możesz już wysłać do iPhona.

#3 banzai

banzai
  • 270 posts
  • SkądGliwice

Posted 12 May 2009 - 20:36

Jeżeli nie posiadasz iPhona (bo nie napisałeś jaki masz telefon) to możesz normalnie przez Bluetooth przesłać sobie dowolną*mp3 i ustawić ją jako dzwonek. Większość telefonów nowych ma takie możliwości.

Przyciąć utworek możesz np. Audacity

#4 Igor_g

Igor_g
  • 298 posts

Posted 12 May 2009 - 22:35

Dla scislosci: w iTunes istnieje mozliwosc robienia dzownkow NA IPHONE"A, do tego piosenka musi byc zakupiona w iT store. W skrocie: iTunes nic Ci tu nie pomoze, najlepiej przytnij jakis swoj utwor, czy jak tam uwazasz, a nastepnie wrzuc go na komorke i ustaw po prostu jako dzwonek ;). p.s zly dzial ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users