Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes usuwa programy zamiast synchronizować muzykę

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 cfanygapa

cfanygapa
  • 6 posts

Posted 11 May 2009 - 09:02

Witam mam iphone'a 3G od prawie pól roku, kupionego w Erze z oryginalnym softem i komputer (niestety) PC. Nigdy nie miałem problemu z synchronizowaniem muzyki i reszty rzeczy. Generalnie jestem zajarany tą zabawką i błogosławie ją codziennie. Ale iTunes to jest poprostu dla ludzi o anielskiej cierpliowści. O co chodzi? Od paru dni nie mogę zgrać mp3 na telefon. Nie ważne czy robie to ręcznie czy automatycznie, nie ważne czy synchronizuje samą muzyke czy wszystko, iTunes pyta mnie wcześniej czy chce usunąć programy (w liczbie 55)? no i klikam Anuluj, bo nie chce usuwać aplikacji tylko zgrać muzyke. Pomocy. Dlaczego to jest tak pomyślane? Dzwoniłem do Ery ale oni mają jednak ciągle nikłą wiedzę na ten temat i nie zawiele uradzili. Przeinstalowałem tez iTunes i nic, a raczej dalej to samo. Przeszukałem to forum i inne fora,a szukajka też nic o tym nie znalazła. Jeśli gdzieś tu ktoś już poruszał podobny temat albo ma jakiś pomysł to prosze o rade. Pozdrawiam

#2 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 May 2009 - 09:07

no jak dajesz anuluj dla synchronizacji to nic dziwnego IMO że ci się nie synchronizuje a w zakładce programy nie masz odznaczonych tych programów, które chce usunąć? masz w ogóle te programy u siebie na komputerze?

#3 cfanygapa

cfanygapa
  • 6 posts

Posted 11 May 2009 - 09:15

Wiem co oznacza Anuluj. Wole juz nie mieć muzyki niz nie miec programow wiec robie Anuluj (bo mam jeszcze ipoda nano :P) ale to nie ważne. Mam programy pościągane na dysku w większej ilości niż na telefonie. Na telefonie mam tylko wybrane te których aktualnie używam. Czyli rozumiem że muszą być na liście pozaznaczane tylko te które mam już na telefonie? Jeśli tak to jakie ma to znaczenie przy sytuacji w której synchronizuje samą muzyke, a synchro programów jest odchaczone jako nie aktywne.

#4 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 May 2009 - 09:38

zakładka programy - tam masz ustawione które synchronizować, które nie
a jeżeli masz ustawione, żeby programów nie synchronizować to:
Dołączona grafika
więc znaczenie ma spore ;)

#5 cfanygapa

cfanygapa
  • 6 posts

Posted 11 May 2009 - 12:59

No dobra rozumiem czyli lista w itunes w zakladce programy musi zgadzać sie z listą programów w telefonie. Jak na mój gust to iTunes wogóle nie powinien nic robić z programami na telefonie w momencie gdy jasno mu sygnalizuje ze bede zarządzał jedynie muzyką. No ale nic rozumiem że inaczej sie nie da .dzięki za szybką pomoc

#6 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 11 May 2009 - 18:20

No i tak jest, jesli masz odhaczone Synchronizuj Programy, to iTunes ich nie synchronizuje i nie sprawdza, analogicznie jest z muzyką. Mam 3 komputery i na każdym synchronizuję co innego 1 domowy na którym synchronizuję aplikacje, i zdjęcia dla iP 2 mediacenter na ktorym mam muzyke (dotyczy takze dzwonków) :) 3 firmowy gdzie synchronizuje poczte kontakty i zadania. Wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku, co do programów jeśli mają być synchronizowane, to te programy które masz w iP MUSZĄ być w iTunes, w przeciwnym wypadku iT powinno zapytać czy chcez skopiować je z iP do iT czy wolisz usunąć.

#7 kipi

kipi
  • 2 posts
  • SkądBolly Wood, NL

Posted 26 June 2010 - 08:31

Ja mam podobny problem. W iTunes mam odhaczone "synchronizuj programy" i chcę zsynchronizować tylko muzykę, ale podczas synchronizacji pisze "Usuwam" i dany program więdz przerywam ten proces bo nie che stracić programów. Jak pominąć Usuwanie programów???

#8 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 26 June 2010 - 11:43

Najpierw kliknij na telefon prawym guzikiem i zrob backup, jak sie zrobi to znow prawoklik i transfer purchases. Na koniec sync apps zaznaczone i sprawdz czy wszystkie aplikacje na telefonie sa zahaczone tamze. Oczywiscie najpierw komputer musi byc autoryzowany na wszystkich Twoich kontach iTunes.
No i nic sie nie usunie.

EDIT:
Oczywiscie cala instrukcja odnosi sie do iTunes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users