zauważyłem w swoim iPhonie coraz gorsze osiągi pod względem wytrzymałości baterii. Powoli rozglądam się zatem za nową i chcialbym ją samodzielnie wymienić. Z tego co widzę na allegro jest wiele aukcji z bateriami w granicach do 100zł ale nie wiem niestety jak wygląda oryginalna bateria a tylko taką chciałbym kupić. Na oficjalnej stronie Apple nie udało mi się tego znaleźć w sprzedaży ale może niedokładnie szukałem. Kieruję zatem pytanie do osób, które troche orientują się w temacie. Mianowicie:
- jak wygląda oryginalna bateria i gdzie można ją kupić? Czy jest nią np ta: oryginalna bateria -- akumulator ---- do iPhone 2G (621124914) - Aukcje internetowe Allegro ??
- czy ktoś zna jakiś tutorial jak to zrobić krok po kroku aby uszkodzić telefon w jak najmniejszym stopniu a najlepiej w ogóle?
PS: Na koniec pisania tego posta natknąłem się na stary artykuł ( Apple - program wymiany baterii dla telefonów iPhone :: PCLab.pl ), w którym autor twierdzi, że samemu wymienić baterii nie można bo jest to zbyt skomplikowane. Czy to nadal aktualne czy też coś się zmieniło? Oddawać do serwisu nie chcę ponieważ obawiam się, że poza wymianą baterii ktoś może podmienić mi coś czego nie będę chciał a nie będę mial możliwości tego sprawdzić.
PS2: W jednym ze starszych tematów na forum znalazłem linka do czegoś takiego iPhone Gen 1 Replacement Battery - iFixit . Czy to na 100% oryginalna bateria?