Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wymiana baterii - iPhone 2G

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 04 May 2009 - 19:32

Witam

zauważyłem w swoim iPhonie coraz gorsze osiągi pod względem wytrzymałości baterii. Powoli rozglądam się zatem za nową i chcialbym ją samodzielnie wymienić. Z tego co widzę na allegro jest wiele aukcji z bateriami w granicach do 100zł ale nie wiem niestety jak wygląda oryginalna bateria a tylko taką chciałbym kupić. Na oficjalnej stronie Apple nie udało mi się tego znaleźć w sprzedaży ale może niedokładnie szukałem. Kieruję zatem pytanie do osób, które troche orientują się w temacie. Mianowicie:Pozdrawiam

PS: Na koniec pisania tego posta natknąłem się na stary artykuł ( Apple - program wymiany baterii dla telefonów iPhone :: PCLab.pl ), w którym autor twierdzi, że samemu wymienić baterii nie można bo jest to zbyt skomplikowane. Czy to nadal aktualne czy też coś się zmieniło? Oddawać do serwisu nie chcę ponieważ obawiam się, że poza wymianą baterii ktoś może podmienić mi coś czego nie będę chciał a nie będę mial możliwości tego sprawdzić.

PS2: W jednym ze starszych tematów na forum znalazłem linka do czegoś takiego iPhone Gen 1 Replacement Battery - iFixit . Czy to na 100% oryginalna bateria?

#2 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 04 May 2009 - 21:07

YouTube - iPhone 2G Battery Replacement - by TopTechies?

#3 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 04 May 2009 - 21:52

Heh, dzięki. Chyba mi się odechciało :D Potrzebuje się oswoić z tym widokiem zanim swojego robiore.

#4 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 04 May 2009 - 22:55

hehehe mialem dokladnie to samo, pomyslalem sobie jak zobaczylem twoj temat ciekawe jak to sie robi i juz nie chce tego zrobic ale moja bateria jeszcze jest spoko.

#5 adrian-name

adrian-name
  • 172 posts

Posted 12 July 2009 - 12:26

spróbujmy ożywić temat...

również chciałbym wymienić baterię w iPhone 2G, na allegro i ebayu widze sporo róznych baterii, ale chciałbym wybrać oryginalną,
na alledrogo ktoś sprzedaje baterię z używanego iPhona, wygląda ona tak:
Dołączona grafika

czyli zakładam, że taką docelowo należy kupić, mam rację ? interesuje mnie wyłącznie oryginał

#6 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 12 July 2009 - 12:34

cze ja mam baterię do sprzedania ze stanów renomowanej firmy nówka..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users