Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kopiowanie folderów !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 04 maja 2009 - 11:57

Witam mam maly problem. Mam katalog Mp3 a w nim troche muzyki, oczywiscie w podkatalogach wykonawca a w wykonawcy podkatalogi z nazwami plyt. I teraz chce od kolegi skopiowac taki sam katalog Mp3 w ktorym jest troche tej samej muzyki co u mnie ale sa tez inni wykonawcy oraz inne plyty tych samych wykonawcow co u mnie i kopiujac to w Windowsie zostaje zapytany czy zastapic istniejace katalogi i pliki czy tez nie, wybierajac NIE windows skopiuje tylko te rzeczy ktorych nie ma u mniea reszte zostawi bez zmian. Natomiast Mac OSX kopiujac rzeczy od kolegi wywala wszystko co bylo u mnie. A sa w moim katalogu rzeczy ktorych on nie ma i wtedy trace to wszystko. Jak skopiowac w Mac OSX by stare rzeczy zostaly a skopiowane bylo tylko to czego nie mam. Mam nadzieje ze za bardzo nie zamieszalem i mnie zrozumieliscie. Pozdrawiam GMVH

#2 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 04 maja 2009 - 12:22

Taka filozofia findera i tego nie zmienisz. Możesz wejść do tego katalogu i kopiować podfoldery. Wtedy nie stracisz tych które już były wewnątrz. Poza tym nie lepiej to z jego dysku zaimportować do iTunes? A nie robić po "Windowsowemu"?

#3 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 04 maja 2009 - 14:53

Gdyby to chodzilo tylko o muzyke to robil bym to przez iTunes, ale muzyke salem tylko jako przyklad a do skopiowania mam duza biblioteke troche innych plikow. A nie ma moze cegos w rodzaju NortonComander pod Maca ktory poradzil by sobie z tym zadaniem?

#4 rafalmacbook

rafalmacbook
  • 204 postów
  • SkądRadom/Warszawa

Napisano 04 maja 2009 - 14:56

Ja znam jeszcze lepszy sposób. Skoro nasz kochany system jest pod tym względem nie tete to skopiuj to w windows i w ten sposób unikniesz problemu którego jak dotąd nie udało mi się rozwiązać. W ogóle kopiuj-wklej, wytnij-wklej to jakieś nie porozumienie w mac os x PS. Tak wiem, taka filozofia, apple i mac jest THE BEST i się nie znam i głupi jestem i w ogóle... ;)

#5 Dobiasz

Dobiasz
  • 273 postów
  • SkądBerlin, DE

Napisano 04 maja 2009 - 14:58

Jest. Np. Disk Order. Ale nie jest darmowy. Za free możesz poszukać np. unixowego Midnight Commandera.

#6 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 04 maja 2009 - 15:05

hehe... Nie moge tego zrobic pod Win gdyz ta biblioteka ma 40GB, tydzien bym to kopiowal a poza tym nie mam tyle miejsca na dysku. Moze ktos wpadnie na jakis pomysl jak mozna pozadnie kopiowac na Macu.

#7 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 04 maja 2009 - 15:48

Soft do synchronizacji katalogów:
- Synkron - Folder synchronisation
- Apple - Downloads - Automator Actions - Sync Folders
- SyncTwoFolders
darmowy menadżer plików: muCommander: a cross-platform file manager

#8 rafalmacbook

rafalmacbook
  • 204 postów
  • SkądRadom/Warszawa

Napisano 04 maja 2009 - 19:57

Jest. Np. Disk Order. Ale nie jest darmowy.

Za free możesz poszukać np. unixowego Midnight Commandera.

To jak kolega pisze powyżej wydaje się być dobrym pomysłem.. co prawda może lekko powiewa historią i kontem shell które kiedyś było luksusem, ale na pewno jest dobre i sprawdzone ;)

#9 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 04 maja 2009 - 20:06

'cp -r' z terminala powinno wystarczyć, ale w tej chwili nie mogę sprawdzić wpisz w terminalu 'man cp' i poczytaj

#10 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 16:48

Znalazłem!!!!!!!!!! ForkLift - świetny programik podobny do TotalCommander.

#11 dr_bonzo

dr_bonzo
  • 154 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 18:56

Heh, wlanie mialem opisac Forklifta.
Przy takim kopiowaniu katalogow mozemy wybrac sobie akcje: zastap czy dolacz.

PS. Tak wiem, taka filozofia, apple i mac jest THE BEST i się nie znam i głupi jestem i w ogóle...

:)

I uwazam ze rozwiazanie appla jest kiepskie, bo pozwala nam tylko zastapic folder, a kopiowanie pojedynczo plikow jest bez sensu.
A przy "dolacz" zawsze mozemy wykonac szybko zastap: skasuj + kopiuj/przenies.

#12 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 22:36

Przez przypadek znalazlem rozwiazanie. Moze sie komus przyda. Kilka razy zmuszony bylem do odpalenia windowsowskich plikow *.exe i uzywam do tego swietnego programu CrossOver. Wiec gdy ostatnio znowu stanalem przed koniecznoscia recznego kopiowania plikow w juz istniejacych katalogach to sie lekko podlamalem... Wiec wpadlem na pomysl zeby na CrossOver zainstalowac sobie windowsowego Total Commandera. Od tej pory swiat stal sie piekny! :) Wszystkie operacje na plikach i katalogach dostepne jedynie na PC moge wykonywac na kochanym Mac'u lacznie z kopiowaniem istniejacych juz katalogow. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych