nie da sie zmienic APN erainternet? historia z reklamacja w Erze.
Napisano 30 kwietnia 2009 - 11:26
Napisano 30 kwietnia 2009 - 12:10
Napisano 30 kwietnia 2009 - 13:27
Napisano 01 maja 2009 - 07:27
Napisano 01 maja 2009 - 08:34
Napisano 04 maja 2009 - 11:50
@ TheHX JB mam, BossPrefs takze. Gdzie tam wylaczasz sobie uslugi sieciowe bo ja takiego przelacznika nie posiadam... Pewnie nie doinstalowalem, jesli pamietasz napisz jak sie nazywa. Dzieki
@ niko007_007 reklamacje mi odrzucili podajac jako powod to, ze kupujac iPhonea moglem sie zapoznac z informacja, ze nie pozwala on na wylaczenie polaczen internetowych (swoja droga watpie, zeby byla o tym informacja gdziekolwiek w instrukcji/www apple/www ery). Od reklamacji sie odwolalem podajac jako powod to, ze w BOA poinformowali mnie wczesniej, ze zmieniajac ustawienia APN na inne niz erainternet nie bede taryfikowany co okazalo sie nieprawda. Czekam na pisemko i mimo, ze nabilo mi tylko kilka zlotych to zamierzam walczyc;) Tobie radze w salonie zlozyc oficjalne zazalenie na sposob postepowania reklamacyjnego z ich strony bo o ile mi wiadomo, nie mozna odrzucic reklamacji bez podania uzasadnienia.
Napisano 04 maja 2009 - 12:37
Zmienilem sobie APN, uzytkownik, haslo w Ustawienia > Ogolne > Siec > Dane przez siec komorkowa . Zamiast erainternet dalem erainternetXXX zeby telefon nie laczyl sie z internetem po sieci GSM. Ku mojemu zdziwieniu telefon z internetem sie laczy i rachunek nabija...
Ja mam to samo, zmieniłem APN (iPhone 8GB) i aplikacja Mail nadal łączy się po EDGE i pobiera maile. Co dziwne, tylko Mail łączy się z Internetem, Safari, Cydia i inne grzecznie mnie informują, że nie ma dostępu do Internetu!
Napisano 04 maja 2009 - 16:03
Napisano 05 maja 2009 - 08:00
może mail ma obejście na to? możliwe to jest tylko po co by to robili? XD
Mnie bardziej pasuje na jakiś babol w oprogramowaniu. Wcześniej pamiętam nie miałem takich problemów, ZTCP problem pojawił się gdy miałem przez pewien czas w telefonie kartę Orange. Gdy wróciłem do TakTak telefon zaczął się tak zachowywać. Mam firmware w wersji 2.2 (5G77).
Napisano 05 maja 2009 - 08:34

Napisano 05 maja 2009 - 10:27
Hmm, Panowie... skoro zmieniliscie APN i nadl sie laczy, to na chlopski rozum (bez obrazy)... zmiencie dane w Uzytkowniku i Hasle i pewnie ku waszemu zaskoczeniu przestanie iPhone laczyc sie z internetem
W polu APN mozna wpisac kazde slowo, wlacznie z niecenzuralnym a i tak bedzie sie laczyl telefon z net'em.
W kazdym z trzech pol wytnij ostatnia literke ze slowa erainternet (czyli "t") i sprawdz czy telefon bedzie sie laczyl.
W przypadku telefonow z JB i wykupiona aplikacja SwirlyMMS, w sieci ERA w ustawieniach Swirly APN, Username i Password to: eramms
Jesli Mamy wykupiona usluge VVM w ERZE i uniemozliwimy telefonowi laczenie sie z internetem... coz, pozbawiamy sie skrzynki pocztowej.
Swoja droga mam pytanie, jak Wy to robicie ze telefon SAM laczy sie z siecia ?!? Mam iPhone'a od ponad roku (a moze i dluzej) i jeszcze ani razu nie polaczyl mi sie z internetem bez mojej wiedzy...
We wszystkich polach wpisane jest 'eraintern' a program Mail nadal pobiera wiadomości przez Edge... Inne programy, tak jak pisałem, nie łączą się z Internetem. Swirly mam poprawnie skonfigurowane. Telefon sam z siebie się nie łączy, nic takiego nie pisałem.
Napisano 05 maja 2009 - 10:48
Napisano 05 maja 2009 - 16:43
Mozliwosci sa tylko 3:
1. Bug w sofcie iPhonea (mam 2.2.1), ktory mimo zmiany w ustawieniach i tak pozwala na polaczenia
2. Era tak sobie ustawila serwery, ze wszystkie proby polaczen z iPhona beda zakonczone sukcesem (zakladam, ze maja techniczna mozliwosc sprawdzac z jakiego aparatu klient sie laczy)
3. Jakas inna aplikacja majaca dostep do ustawien cos miesza, mozliwe, ze SwirlyMMS, mam zainstalowane od poczatku.
Napisano 05 maja 2009 - 16:50
Mam iP w sieci ERA, do tego soft 2.2.1 i za chiny ludowe nie moge sie polaczyc z internetem czy korzystac z VVM wywalajac (czy zmieniajac dane) APN/Username/Password z ustawien sieci.
Sprawdz ustawienia w SwirlyMMS, czy masz tam wpisane APN/User/Pass: erainternet czy eramms.
Napisano 06 maja 2009 - 07:25
W moim przypadku ponowne wgranie 2.2 rozwiązało problem.
Napisano 06 maja 2009 - 10:59
Napisano 06 maja 2009 - 14:58

Napisano 06 maja 2009 - 18:05
Napisano 06 maja 2009 - 19:28

Napisano 07 maja 2009 - 07:01
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych