Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jak zmienić nazwę komputera?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 29 kwietnia 2009 - 19:05

W Leopardzie, jak wyświetli się w pasku bocznym Findera pozycję 'Komputer' w nawiasie jest jego nazwa - i nie wiem czemu jest tam moje pełne imię i nazwisko. chciałbym to zmienić, ale nie wiem jak. Jak się można do tego dobrać?

#2 Dr.No

Dr.No
  • 183 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 kwietnia 2009 - 19:09

dołączam się.

#3 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 29 kwietnia 2009 - 19:33

Preferencje systemowe -> Udostępnianie -> Nazwa komputera :)

#4 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 29 kwietnia 2009 - 19:37

mantis30, genialnie proste :) a szukałem tego od dłuższego czasu.

wielkie dzięki!!! :)

#5 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 29 kwietnia 2009 - 19:45

Proszę*bardzo ;) ...pod latarnią*najciemniej :D

#6 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 29 kwietnia 2009 - 20:04

nie rozumiem. jak Wy szukacie i nie mozecie tego znalezc?? czy w ogole otworzyliscie panel preferencji??

Dołączona grafika

#7 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 30 kwietnia 2009 - 09:44

Ale o co chodzi? Ludziska nie wiedzieli i zapytali. Jak ja zapytam, gdzie jest POWER w iMac też mnie wyśmiejesz? Przecież wiadomo gdzie jest - z tyłu! A piszę to z konkretnego powodu: sam kiedyś tego szukałem i nie wpadłbym, że znajdę w panelu UDOSTĘPNIANIE! Więc skoro jest nas już trójka, to chyba coś w tym jest ;)

#8 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 kwietnia 2009 - 10:09

o co chodzi? o to, ze wpisanie "nazwa komputera" w pole wyszukiwania w panelu preferencji daje Ci wynik natychmiast! zajmuje to mniej czasu niz napisanie posta i czekanie na odpowiedz, a poza tym, oszczedza sie tez czas potencjalnych odpowiadajacych. po to chyba apple zrobilo wyszukiwarke, zeby jej uzywac, nie? jak widac jest to proste i daje efekty... a powyzszy screen tylko to potwierdza ;)

#9 faj3r

faj3r
  • 270 postów

Napisano 30 kwietnia 2009 - 10:21

odpowiedzieli Ci, którym widać tego czasu nie szkoda. Ja przesiadłem się na Mac'a z Windowsa, gdzie żadne wyszukiwanie nie działa, wiec nie jestem przyzwyczajony do tego, że działa. Jak tak Ci szkoda czasu to dziwię sie, że napisałeś więcej postów, niż Ci którzy odpowiedzieli na zadane pytanie. zresztą - jak masz uwagi jakieś to masz administratorów i moderatorów, a nie zaśmiecasz temat kogoś innego.

#10 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 kwietnia 2009 - 10:58

zastanawia mnie, czemu pokazanie rozwiazania latwego, prostego i przyjemnego spotyka taka krytyke? i tak, szkoda mi czasu na odpowiadanie na pytania, na ktore mozna w samym systemie znalezc odpowiedz w 3 sekundy, dlatego nie udzielam prostej odpowiedzi, a pokazuje sposob, jak samemu sobie radzic w tego typu sytuacjach. tak wiec moj post jest bardziej przydatny i merytorycznie niesie wieksza wartosc, wiec wypraszam sobie stwierdzenie, ze zasmiecam watek ;)

#11 tadeuszek

tadeuszek
  • 39 postów

Napisano 02 maja 2009 - 10:29

Tak zaśmiecasz bo jesteś zawistny i nie chcesz aby ktoś wiedział powiedzmy tyle co ty . Jednym słowem twoim zadaniem jest utrudnianie . Ot cała filozofia

#12 insekt

insekt
  • 362 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2009 - 10:53

jackeill, daruj sobie, chyba im nie przemówisz do rozsądku :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych