DWL G122 na Leopardzie - proszę o pomoc
Posted 28 April 2009 - 10:11
Posted 28 April 2009 - 19:31
Witam, posiadam eMaca G4 1.25 GHz z zainstalowanym Leopardem. W domu mam sieć bezprzewodową (w sumie 3 urządzenia - kosola, laptop PC i eMac). Każde z tych urządzeń widzi sieć jednak na Macu mam problemy. Otóż Dlink wykrywa sieć, łączy się po czym zrywa połączenie. Po chwili znowu sam je odszukuje i łączy. Tak przez cały czas. Z wielki trudem udało mi się wczytać kilka stron (w momentach kiedy było połączenie) ale tak się nie da pracować. Stan "połączenia" trwa zazwyczaj kilkanaście - kilkadziesią sekund i znowu lipa. Najpierw instalowałem sterowniki z płyty ale te były do Tigera, ściągnąłem inne ponoć do leoparda (Railnk) i wtedy MAC zobaczył sieć ale te zrywanie połączeń to zgroza. Proszę o pomoc i od razu zaznaczam, że nie jestem zbyt biegły w kpmputerach więc w miarę możliwości proszę o "ludzki" język. Z góry dziękuję.
Niestety nie ma innej możliwości,. Problem o którym piszesz jest związany ze sterownikiem/sterownikami. Wielu internautow ma podobne kłopoty, sieć jest pełna różnych opisów jak to zrobić. Normalnie sterowniki Ralinka powinny działać, gdyż D/Link wykorzystuje ich mikroprocesory. Sprawdź (jabłko/mój komputer/dalsze informacje/usb) dokładnie którą masz wersję ralinka i spróbuj jeszcze raz zainstalować pasujący sterownik.
Posted 30 April 2009 - 22:34
Posted 30 April 2009 - 22:38

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users