Witam,
Dostałem testowy tablet Wacom Cintiq 12WX. Po zainstalowaniu najnowszych sterowników (starsze tez sprawdzałem) (OSX 10.5.6) i podłączeniu go do Maca Pro (drugi port w karcie NVidia 8800GT, do pierwszego podpięty jest monitor) nie mam obrazu - po włączeniu pojawia się komunikat No Sync i to na tyle ale Cintiq wciąż działa jak tradycyjny tablet. W opcjach sterownika w kalibracji również nie ma tabletu do wyboru tylko monitor, podobnie w ustawieniach wyświetlania. Podłączałem monitor do drugiego portu i działa więc to nie to. Moje podejrzenie pada na kabel, nie wiem czy jest oryginalny. W specyfikacji jest podane "DVI-I to DVI-D 2-meter cable", a ten mi wygląda na "DVI-D - DVI-D" (brak 4 pinów przy poziomej blaszce po lewej) ale nie wiem czy tu jest problem.
Ma ktoś ten tablet i może sprawdzić posiadany kabelek? Ewentualnie jakieś sugestie?

Wacom Cintiq 12WX i brak obrazu
Rozpoczęty przez
macdesk
, 28 kwi 2009 09:00
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 28 kwietnia 2009 - 09:00
Napisano 29 kwietnia 2009 - 09:48
Po kolejnej walce:
- Cintiq bez problemu zadziałał na tym Macu Pro pod Windows XP (BootCamp) (ten sam kabel DVI)
- pod macosem zadziałał po podłączeniu kablem VGA (plus przejściówka DVI-VGA)
- zadziałał również na PowerBooku G4
ale na Macu Pro pod MacOSem przy podłączeniu kablem DVI za cholerę nie chce ruszyć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych