Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium - Skype plugin - kontakty - grupy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 micdej

micdej
  • 65 postów
  • SkądLublin

Napisano 26 kwietnia 2009 - 23:07

Witam. Używam adium do 4 komunikatorów: GG, Google Talk, AIM oraz Skype. Uporządkowałem sobie wszystkie kontakty w obrębie jednej grupy. Mam na myśli przeciągnięcie i upuszczenie wszystkich powyżej wspomnianych w pole nazwijmy je Adium. Połączyłem te powtarzające się w 2 lub więcej grupach tworząc kontakty meta. I po restarcie adiuma dzieje się rzecz dotycząca kontaktów Skype dziwna. A mianowicie jeśli taki kontakt jest metakontaktem zostaje w tej mojej grupie Adium. Jeśli natomiast nie występuje w innych protokołach, a więc jest Skype only pojawia się w przywróconej przez adium a utworzonej przeze mnie pierwotnie grupie Skype wraz z innymi nie meta. Czy da się jakoś na stałe zagnieździć kontakty nie meta Skype w Adium grupie? Macie pomysły???

#2 micdej

micdej
  • 65 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 maja 2009 - 21:22

Problem rozwiązał się sam wraz z nową wersją adium. A może było to wcześniej ale teraz dopiero zauważyłem. A więc w menu widok odznaczam opcję Pokaż grupy i już mam wszystko poza grupami a więc jakby w jednej grupie. Ot taka samopomoc. W razie gdyby ktoś kiedyś szukał rozwiązania podobnego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych