Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podlaczenie glosnikow logitech x-530 5.1 pod iMaca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Spark3399

Spark3399
  • 21 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 16:49

Mam pytanie, czy jest jakis sposob na podlaczenie glosnikow logitecha x-530 5.1 pod iMaca? jak wiadomo ma jedno wejscie audio. Pytalem niedawno w sklepie, i poradzono mi dokupic taki port pod usb z wejsciami audio i to jest co prawda komfortowe rozwianie. Problem jest z cena. Oczywiscie moge to kupic, jednak durne troche mi sie wydaje wydanie na ten port 350zl skoro tyle zaplacilem za same glosniki. Ewentualnie gdyby byl podobny i tanszy. Zlaczki nie beda dzialac, bo juz za duzo zlych doswiadczen z nimi, poczynajac od odtwarzaczy mp3. Z gory dzieki za wszelka pomoc :)

#2 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 26 kwietnia 2009 - 17:07

Ja mam X-540, więc prawie to samo, w każdy razie bez znaczenia, idą 3 mini jacki do kompa i przymierzam się kupić mac mini i raczej jedynie co będzie dało się zrobić to stereo. Kupowanie dodatkowych zabawek nie ma sensu. Lepiej sprzedać te głośniki i coś kupić z dekoderem i co ma optyka , np. logitecha THX-y 5500, wtedy będzie można usłyszeć 5.1 z iMAc'a czy maca mini. Ja jeszcze od biedy mogę podłączyć maca mini pod mego amplitunera Onkyo 606 optykiem, ale w moim przypadku to nie ma sensu bo jednocześnie zawsze jest odpalony tv i ampli i komputer, więc musi być niezależne nagłośnienie komputera i sprzętu podłączonego do amplitunera. Po prostu musi być dźwięk nawet dla głupich dźwięków systemowych. Ja bym na twoim miejscu pozbyłbym się tych głośników i kupił coś z optykiem jak te np. 5500 nawet używane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych