Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone jako acces point/router?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 20:59

Czesc, przeszukuje internet ale niemoge nigdzie znalezc czy da sie z iPhona zrobic accespointa lub cos na miare tego. Wiem ze mozna podlaczyc go do istniejacego juz wi-fi i udostepnic internet ale czy mozna sprawic by iPhone byl gospodarzem ad-hoc a internet byl podlaczony poprzez USB z innego komputera ? Wiem ze to kolejne dziwne zastosowanie dla tego telefonu ale uwierzcie mi ze mam dla takiego czegos zastosowanie :)

#2 dexxxter

dexxxter
  • 2 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 11:01

podpisuje sie pod tym tez poszukuje czegos takiego

#3 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 11:24

To zadanie chyba przerasta iPhona albo nikt jeszcze za to sie niezabral ;]

#4 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 26 kwietnia 2009 - 15:34

Przerastac nie przerasta... Antene WiFi posiada moze ona zarówno odbierac jak i wysylać sygnał bo chcac nie chciac jako Client i tak wysyla i odbiera pakiety ;) ... problem tkwi w oprogramowaniu

#5 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 18:54

No dokladnie i poszukuje czegos co potrafi go postawic w tryb hosta sieci a nie klienta ;/ Troche zle to napisalem bo iPhona to nieprzerasta tylko moze jak narazie nikomu niechcialo sie czegos takiego zrobic a szkoda :)

#6 sadrik67

sadrik67
  • 10 postów

Napisano 10 maja 2009 - 13:16

Czesc, przeszukuje internet ale niemoge nigdzie znalezc czy da sie z iPhona zrobic accespointa lub cos na miare tego. Wiem ze mozna podlaczyc go do istniejacego juz wi-fi i udostepnic internet ale czy mozna sprawic by iPhone byl gospodarzem ad-hoc a internet byl podlaczony poprzez USB z innego komputera ?
Wiem ze to kolejne dziwne zastosowanie dla tego telefonu ale uwierzcie mi ze mam dla takiego czegos zastosowanie :)

jest i dziala nie tylko na iPhonie [url=http://www.junefabrics.com/]June Fabrics PDA Technology Group[/url]

#7 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 10 maja 2009 - 17:02

O tym pisalem ze tak mam juz zrobione i nie oto mi chodzi. Najwazniejsze o co mi chodzi to zebym mogl na iPhonie korzystac z internetu poprzez USB i udostepnic go dla innego komputera poprzez wi-fi.

#8 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 maja 2009 - 20:42

Służy do tego aplikacja Pdanet dostępna w cydii (płatna) , sam korzystam i jestem zadowolony.

#9 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 11 maja 2009 - 20:16

Naprawde dzieki za posty ale widzicie co piszecie ? Ja niechce PdaNet bo juz go mam. Chce miec internet na iPhone z jednego komputera poprzez USB i udostepnic go innemu przez wi-fi czyli np. PdaNet ale niewiem czy by dzialal. Najwazniejsze narazie to uzyskac polaczenie na iPhone z internetem przez USB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych