Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Powstał pierwszy botnet na system Mac OS X

• Please log in to reply
79 replies to this topic

#76 jacektoja

jacektoja
  • 150 posts

Posted 30 April 2009 - 22:31

ludzie to gdzie można tago symectyc (czy jakoś tak - norton xD) kupić?

#77 damian-Win2000

damian-Win2000
  • 53 posts

Posted 03 May 2009 - 09:06

A skąd te wiry trojany i zagrożenie na maca? To proste od kąt maki przestały być macami(przejście na intela),co zatym idzie dużo łatwiej zarazić maca. A maczki z PowerPC np. mój(pisze z windowsa) są dalej bespieczne bo na tą architektóre jest tylko jeden trojan ;) Pozatym co to za maczek bez kineskopu i ppc G3/4/5.

#78 vjbeng

vjbeng
  • 768 posts
  • SkądBobry Podchalańskie

Posted 03 May 2009 - 09:26

no tak.. powerPC były fajne... system inaczej działał.... ale PPC były już ZA WOLNE!!!! to co teraz mi mój MBP robi w 15min PB robił godzinami.... ale poczekajmy, mówie wam, że Apple ma coś w zanadrzu... może dzięki openCL może nie będzie już intela całkiem... albo tylko dla kompatybilności wstecznej... jak by na GPU wszystko latało i zamiast intela był GTX300 nvidii albo coś innego było by ciekawie, poza tym Apple zatrudnia teraz dużo ludzi z doświadczeniem w produkcji procesorów... ostatnio kogoś z ATI

#79 Plastik

Plastik
  • 539 posts
  • SkądŁódzkie

Posted 04 May 2009 - 20:40

no tak.. powerPC były fajne... system inaczej działał.... ale PPC były już ZA WOLNE!!!! to co teraz mi mój MBP robi w 15min PB robił godzinami.... ale poczekajmy, mówie wam, że Apple ma coś w zanadrzu... może dzięki openCL może nie będzie już intela całkiem... albo tylko dla kompatybilności wstecznej... jak by na GPU wszystko latało i zamiast intela był GTX300 nvidii albo coś innego było by ciekawie, poza tym Apple zatrudnia teraz dużo ludzi z doświadczeniem w produkcji procesorów... ostatnio kogoś z ATI

Trochę mi to fanatyzmem pachnie, takie czekanie na cud ze strony Apple. To tylko korporacja, nie kolejny odłam New Age. Chyba że ktoś oczekuje że któraś kolejna seria MB będzie lewitować 50mm nad blatem biurka.

Co do PPC, to nie brak wydajności zmusił Apple do rezygnacji z tej platformy. Porównanie współczesnego MBP i PB jest bezsensowne, nie uważasz? Czy Tiger uruchomiony na PPC działał "inaczej" niż uruchomiony na Intelu? Nie wydaje mi się.

Pozdr.

#80 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 May 2009 - 09:03

Akurat architektura systemu nie ma tu nic do rzeczy, czy to będzie PowerPC czy Intel, to nie wpływu na łatwość pisania wirusów. Odnośnie prędkości PowerPC to bym się nie zgodził, bo jednak w tej chwili PowerPC jest już zupełnie na innym etapie niż 3 lata temu. Prawdą jest też to, że PowerPC jest jednak droższe od Intela i w dużej mierze też względy ekonomiczne przeważyły o zmianie platformy. Większość z was pewnie już nie pamięta, ale Apple do końca reklamowało komputery na PowerPc jako super szybkie. Już były nawet komputery z Intelem, a ostatni Quad G5 był reklamowany jako najlepszy komputer do dźwięku, grafiki i video

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users