jeśli nie ściągałeś torrentem iWork albo photoshopa cs4 to to nie to , a jeśli ściągałeś i nie miałeś przypadków, że jakiś dziwny proces zabiera ci 100% procesora to też nie to.... a safari ostatnio miało do siebie to że jakoś dziwnie działa, ja na safari 3 miałem trochę problemy ... z safari 4 minęło to trochę... jeśli jednak mimo wszystko podejrzewasz to ktoś już wcześniej napisał jakie foldery trzeba skasować żeby się go pozbyć.... ale i tak uważam, że go nie masz... 
Hmm no to troche mnie uspokoiles, bo tam w systemie to nawet takich katalogow nie mam. jak sprawdzic ile% procesora zabiera proces??

bo na win wiem a maca mam od 2 lat i takich rzeczy jeszcze sie jakos nie nauczylem.
Chyba zaraz sciagne to Safari 4, moze cos sie poprawi.
Skoro Safari Ci się zwiesiło to po co reset komputera ? wystarczy "force quit" zrobić dla Safari i włączyć od nowa.
Zdarza się, że Safari się zbiesi, w OS X, na iPhon'ie. Po prostu tak jest, ale nie podejrzewaj od razu wirusa.
Przeciez napisalem ze nic sie nie dalo zrobic bo system sie tak zmulil. Co najsmieszniejsze - moglem swobodnie przesuwac okienka, ale np przejscie z safari na tlena trwalo ok 3 minut, tlen sie pokazal ale nic nie dalo sie zrobic, klikniecie w czarne jabluszko menu i kolejne 5 minut. Jak juz sie przelaczyl na Findera to moglem sobie po gornym menu przegladac wszystko sie rozwijalo normalnie, ale kliknalem w Wymus koniec i echo. po kilku minutach sprobowalem skrotu klawiaturowego, tez nie poszlo wiec wylaczylem go "brutalnie"