Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jaki hosting/wirtualny serwer wybrac?

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 sus

sus
  • 74 posts

Posted 21 April 2009 - 11:44

Witam serdecznie

Chcialbym wykupic sobie serwer wirtualny/hosting [ nie wiem jaka dokladnie jest roznica ;) ]. Potrzebuje serwera na ktorym bedzie smigac moja strona, bedzie mozna zakladac inne strony, zarzadzac domenami, duza ilosc kont pocztowych, duza ilosc kont ftp, transfer wysoki miesieczny. Baz MySql minimum 5 i wszystko co bedzie mi potrzebne.

Znalazlem oferte OVH.pl: Serwer wirtualny 240 Plan - OVH ale zupelnie nie wiem nic o jakosci tej uslugi. Moze podacie jakies swoje propozycje? Dedyk nie wchodzi w gre, zbyt duzy koszt miesieczny.

Pozdrawiam

#2 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 April 2009 - 13:16

Z takimi usługami to jest tak: albo tanio i w miarę dobrze, albo drożej z dobrym supportem i świętym spokojem.
Jeśli chcesz jakiegoś przeglądu to polecam TOP100 Internet Providers: Statystyki Providerów - tam będziesz mieć 100 najbardziej popularnych firm hostingowych.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić Ci home.pl, ale oni nie są tani - support jednak bezkonkurencyjny - mam u nich od kilku lat kilka usług i jest bez zarzutu.
Na pewno unikaj wszystkich firm, które dają domenę za złotówkę i każą podpisywać umowy na kilka lat.
Pozdrówko

#3 KubaG

KubaG
  • 535 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 May 2009 - 18:56

Polecam domena home.pl a hosting ovh.pl. Wersja najtańsza, 20gp działa idealnie ze stronami spod iWeb 09 (i wszystkimi innymi). Sam używam takiej konfiguracji i jestem zadowolony.

#4 Hardknox

Hardknox
  • 194 posts
  • SkądPolska - Austria

Posted 07 May 2009 - 19:09

A ja Ci polecam polskie łącze Crowleya, Serwer w Rzeszowie a nie jakieś tam Stany czy Niemcy
Sprawdź sam: Forward.pl - serwery www, rejestracja domen, darmowe domeny

#5 m-j

m-j
  • 168 posts

Posted 07 May 2009 - 19:34

Ja sie hostuje na dreamhoscie i nie narzekam, stoi na tym parenascie stronek, unlimited starage, unlimited bandwidth, płacę jakies grosze, nawet nie wiem ile :P

#6 KubaG

KubaG
  • 535 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 May 2009 - 23:27

6$ za miesiąc to nie są takie grosze...

#7 m-j

m-j
  • 168 posts

Posted 08 May 2009 - 08:05

18pln miesięcznie to dużo? No t oprzepraszam, ja nigdy nie hostowałem się taniej niż ~300PLN rocznie. Według mnie za taki serwer to i tak bardzo tanio - na Dreamhost mam nielimitowane ftp, bazy, userów, domeny, subdomeny, miejsce, transfer, wszystko za sto ileśtam dolarów w skali roku (nie wiem nawet ile, kasa po prostu shodzi z karty kredytowej i jest niezauważalna). Firma, w której pracuję oferuje hosting _od_ 100$ miesięcznie, więc mam porównanie. Jak dla kogoś 50PLN miesięcznie jest barierą to będzie miał problemy z hostiniem prędzej czy później zacznie rpzekraczać limity transferów albo inne pierdoły, więcej z tego powodu będzie problemów niż oszczędności.

#8 KubaG

KubaG
  • 535 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 May 2009 - 12:48

Cena według oczekiwań, pewnie, ale dla użytku prywatnego nie ma po co tyle płacić. Zresztą - ważne są limity transferu.

#9 m-j

m-j
  • 168 posts

Posted 08 May 2009 - 12:50

10$/miesiac, bez limitu transferu I bez limitu danych, bez limitu domen, kont ftp, baz danych, subdomen, userow, kont jabber i Bog raczy wiedziec czego jeszcze :D

#10 Hardknox

Hardknox
  • 194 posts
  • SkądPolska - Austria

Posted 08 May 2009 - 13:01

Heh nie ma czegoś takiego jak "bez limitu" więc nie piszczcie proszę takich głupot Chyba że dyskusja ma się do firm krzak, których zamiast ubywać wciąż przybywa =)

#11 m-j

m-j
  • 168 posts

Posted 08 May 2009 - 13:14

mowa jest o dreamhost jednej z najwiekszych firm w usa mj serwer dziala super od 2 lat w tym miesiacu 7gb transferu na 25 domenach/subdomenach

#12 Hardknox

Hardknox
  • 194 posts
  • SkądPolska - Austria

Posted 08 May 2009 - 19:05

@m-j

Tu nie chodzi o jedną z największych tylko o bezproblemowe działanie, support i inne duperele
Ja już kiedyś miałem serwer u takiego jednego *** nie wymienie nazwy bo mi szkoda nerwów, a potem znikąd skasowali mi konto
bo się im coś pomyliło LOL. Tanio nie znaczy dobrze a drogo nie zawsze znaczy komfortowo, trzeba szukać kompromisów między ceną a funkcjonalnością

@sus

Zerknij jeszcze na ofertę dobrej firmy w USA - THENYNOC
Pracuje tam w supporcie m.in admin z Polski (Jak się dobrze trafi trafisz na ticketach na niego), a ofertę mają bardzo atrakcyjną na VPS
za niecałe 200 zł rocznie masz 512MB RAM, 10 GB na dysku i 1000GB transferu rocznie.
Zresztą w razie gdybyś był zainteresowany możesz pytać o szczegóły na PM
Takiego VPSa mogę Ci podkonfigurować dowolnie, jeśli chcesz go używać z panelem hostingowym

Uptime b.dobry, czas reakcji supportu natychmiastowy (mam wrażenie że mają coś na komórkach odpalone 24h)

Tutaj masz porównanie oferty
The New York NOC - Web Hosting Dedicated Servers Reseller Hosting and Virtual Private Servers at affordable pricing

#13 PlanetAsia

PlanetAsia
  • 84 posts

Posted 17 June 2009 - 14:18

Witajcie! A ja szukam taniego hostingu dla malego portalu z recenzjami opartego o cms. Na portalu nie bedzie za duzo grafiki, ma byc przede wszystkim czytelny. Znajde cos z domena do 50 rocznie? (domena moze byc info net itd ) Wolal bym placic np w ratach (przez sms) ale ew moge zaplacic calosc. No i oczywiscie szukam tez samych tanich domen wiec bede wdzieczny za wszelakie sugestie. Pozdrawiam P.A

#14 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 17 June 2009 - 14:32

HEKKONET :: hekko.pl :: Tani hosting :: Usługi informatyczne... ?
Zbierają pozytywne opinie...

#15 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 17 June 2009 - 14:41

Polecam Hosting, stabilne serwery wirtualne ! Tani hosting! - Linuxpl.com - tanio i dobrze ;)

#16 PlanetAsia

PlanetAsia
  • 84 posts

Posted 17 June 2009 - 15:05

Dzieki za linki, porownam i pomysle.
A czy znacie moze ta firme : neteasy.pl - hosting - z nami wszystko jest łatwe
Widze ze u nich mozna placic co miesiac esemesem
Pozdrawiam
P.A

#17 cooper69

cooper69
  • 1036 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 June 2009 - 15:14

no ja już się zastanawiałem czy nie kupić jakiegoś Mini i nie postawić w domu... ale przy takich cenach :)

#18 PlanetAsia

PlanetAsia
  • 84 posts

Posted 29 June 2009 - 18:41

A teraz z innej beczki : domeny Gdzie warto kupic domene? Interesuje mnie zeby koszt przedluzenia nazwy tez byl niski. Bede wdzieczny za sugestie P.A

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users