Witam,
mam ogromny problem z nieobsługiwanym altem pod VMware Fusion (2.04).
Kiedy uruchamiałem maszynę wirtualną z Windows XP na MacBooku, wszystko działało bez zarzutu (i dalej działa, ale zachciało mi się dużego ekranu). Po skopiowaniu tej samej maszyny wirtualnej na iMaca nie mogę uzyskać polskich liter przez alt+litera.
Próbowałem skorzystać z tej porady:
[url=http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=1005578&sliceId=1&docTypeID=DT_KB_1_1&dialogID=17996644&stateId=0%200%2017994830]VMware Knowledge Base - View Document[/url]
... ale jest tylko gorzej (tzn. wcześniej dawało się uzyskać literę przez ctrl+alt+litera, teraz wcale).
Czy ktoś potrafi mi pomóc?

Polskie litery pod VMware Fusion - pomocy!
Rozpoczęty przez
pawel_z_wroclawia
, 20 kwi 2009 13:28
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 kwietnia 2009 - 13:28
Napisano 21 kwietnia 2009 - 20:05
Ja mam ustawioną klawiaturę polską programisty - zwykła z XP. Klawiatura o której mowa jest w tym artykule to klawiatura "maszynistki" w układzie apple, stąd nie masz nawet pl-literek pod ctrl+lewy alt.
Spróbuj ustawić klawiaturę angielską, zresetować XP i ustawić polską. Jeżeli to nie pomoże to warto ściągnąć jakiś graficzny keymapper dla XP i zobaczyć czy w ogóle widzi wciśnięcie prawego alta.
Napisano 14 lutego 2010 - 11:25
W windowsie xp na vmware 3.0 z zainstalowanymi najnowszymi vmtools
mam ustawioną klawiaturę polska - programisty, język polski.
Keymapper 1.0 wykrywa prawy alt, lewy alt, wszystko działa.
Polskie znaki mam tylko po wciśnięciu ctrl + alt + znak... Ktoś ma pomysł jak to jednak zrobić żeby było normalnie???
Próbowałem na około, tzn. w wordzie - wstaw > symbol > wybierałem symbol, przypisywałem skrót, ale nie mogę poradzić sobie z "ę", ponieważ alt + e zawsze otwiera mi górne menu "edycja" ... i nijak nie mogę tego skrótu wyrzucić z pamięci windowsa - może tutaj ktoś pomoże...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych