Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

QuickOffice dla iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 TuX

TuX
  • 43 postów

Napisano 19 kwietnia 2009 - 16:19

Tak jak w tytule długo oczekiwana aplikacja wkońcu jest dostępna. Jak na razie dużo nie moge napisać ale możliwości ma ogromne, jedyny minus jaki dostrzegam w chwili obecnej to cena 15.99 euro
Link do itunes store -> iTunes Store

#2 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:08

Ja już ją mam nawet fajna aplikacja można tworzyć pliki .txt .doc i exel itp. ale według mnie cena nie jest warta tej aplikacji xD

#3 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:14

No tak, aplikacja niby super, ale muszę sobie darować - nie wydam na to $19.99.

#4 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:17

Chyba raczej aplikacja nie warta tej ceny? ;) Ale skoro już Panowie w nią zainwestowaliscie, to ja (a myślę że także inni użytkownicy forum) czekam na jakiś szerszy opis funkcjonalności. Może pokusicie się o małą recenzję? :)

#5 the.rror

the.rror
  • 81 postów

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:17

Cena boli, przesadzili. Jednak wygląda na to, że aplikacja jest super!

#6 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:20

Aplikacja aplikacją, ale żeby wydać na to 20$? Ktoś tu grubo przesadził z ceną...

#7 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:24

Aplikacja może odczytywać pliki typu .pdf .txt .doc .docx .xls .xlsx przyjmuje wszystkie programy typu Office i iWork tylko że jeszcze nie czyta iWork '09 Można przesyłać pliki prosto z kompa na iPhonika
A tak jeszcze dodam , że ta firma zrobiła jeszcze dwie inne aplikacje :
- Quickoffice Files
- Quicksheet
No i po więdzej info zapraszam na Appstore w opisie tej aplikacji ale tylko po angielsku xD

PRZEPRASZAM ZA NARUSZENIE REGULAMINU FORUM

#8 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:34

Cena - przesada. Nie muszę chyba dodawać, że telefony z Windows Mobile mają dołączanego Office w zestawie - bez dodatkowych opłat. Takiej ceny nie zapłacę za coś - co u innych nie wymaga płacenia. Mam wrażenie, że to jeden z ostatnich już gwoździ do trumny dla iPhone. W moim przypadku to kwota 11.99 funta. Nie chcę tego przeliczać... ale są w oficjalnej sprzedaży już telefony za kwotę nieco niższą.

#9 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 19 kwietnia 2009 - 18:35

Ze screen'ów strasznie mi przypomina MobileFiles Pro, czy to ma coś wspólnego ??

#10 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 19 kwietnia 2009 - 19:13

Nie nie ma

#11 Morgoth_

Morgoth_
  • 221 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 kwietnia 2009 - 19:49

Aplikacja nawet niezła. Dość przejrzysta, działają formuły w exelu, są czcionki w wordzie. Ale nie kapuję po co dali copy&paste skoro nie da się zaznaczyć obszaru :D No, ale ważne by działało. :) Aplikacja powinna kosztować max 5$

#12 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 postów
  • SkądPrzecław

Napisano 19 kwietnia 2009 - 19:52

Wybierz Copy albo cut itp i potem 2 razy stuknij w muejsce jtóre chcesz skopiować

#13 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 19 kwietnia 2009 - 21:14

jest to udoskonalona wersja mobiles files pro;] jeszcze tylko opcja search i bedzie super aplikacja .

#14 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 kwietnia 2009 - 23:47

jeśli chodzi o cenę, to NC... 5$ bym może dał

#15 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 07:02

Panowie, warto? Bo nie wiem czy zamawiać dodatkowe gift cardy. Mobilna możliwość edycji plików .doc jednak strasznie kusi... Nie ma jakiegoś tańszego odpowiednika?

#16 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 20 kwietnia 2009 - 07:17

Juz kosztuje 15,99 $

#17 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 07:34

A mnie nadal dziwi dlaczego mam płacić za to co w innych tel. jest za free :( , ale cóż trzeba będzie.

#18 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 20 kwietnia 2009 - 10:50

Ja postanowiłem - NIE BĘDĘ płacić. Jeżeli mr-hammond uważasz, że "trzeba będzie" - Twój wybór, któy szanuję. Ja wiem, że Apple nie wyciągnie ode mnie pieniędzy za to. Również nie zniżę się do tego, by korzystać z piratów - po prostu ten fakt utwierdza mnie w przekonaniu o tym, jaki iPhone jest. W tym przypadku - jako maszynka do doskonałego wyciągania pieniędzy od użytkowników.

W innych tematach prowadzimy rozważania... jaki to będzie soft 3.0, jaki to będzie nowy iPhone. Ja po tym co widzę - moja przygoda z iPhone się zakończy wraz z końcem abonamentu... prawdopodobnie, biorąc pod uwagę żywotność baterii, iPhone po 18 miesiącach użytkowania będzie wymagał wymiany baterii (oczywiście odpłatnej w wyspecjalizowanym serwisie). Nie ma jak to "kolejny gwóźdź do trumny".

W weekend odwiedziłem m.in. salony firmowe O2 - gdzie iPhone eksponowany jest w wielkich ilościach, kilka urządzeń włączonych i stale działających ... jednak, zainteresowanie - niewielkie. Wsparcie reklamowe - codzienne spoty reklamowe w telewizji, w gazetach - wielkie całostronicowe reklamy... a zainteresowanie, słabe.

W weekend również zabrałem pewną osobę do sklepu Apple:
Apple Retail Store (United Kingdom) - Bluewater
Ciekawostką na którą owa osoba zwróciła uwagę... był laptop. Piękny... jak to produkty Apple... z wielkim touchpad'em. Ze zdziwieniem się przyglądałem czynnościom wykonywanym przez tą osobę... i jak się okazało, owa osoba próbowała "dwukliku" znanego z touchpadów na pecetach... jednak, ów touchpad pozostawał niewzruszony - rozwiązanie? Ów touchpad należało po prostu wcisnąć... wcisnąć w dosłownym rozumieniu tego słowa aby zadziałał. Kolejnym zdziwieniem były ikony w oknie - do zamknięcia, minimalizacji itd... po lewej stronie. Zdziwieniu tej osoby nie było końca... a podsumowaniem było pogodzenie się z faktem, że Apple = faktycznie myślenie iNaczej.

Wracając do naszego tematu... kto zechce - naturalnie zapłaci. Przecież dzięki temu, telefon będzie "byznesowy" - a wiadomo, że "prestyż" dzięki temu wzrośnie... znacząco. :rolleyes:

#19 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2009 - 11:23

Apliakacja nawet ciekawa po opisie, screeny spoko, można zapisywać w różnych plikach, ale... ...cena nie warta app'a

#20 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 14:14

>borsuk1 Chyba cokolwiek na odwrót. Hmmm... a czy planowany jest powerpoint w tej lub innej aplikacji na iphone'a?

#21 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 20 kwietnia 2009 - 16:10

Cena - przesada. Nie muszę chyba dodawać, że telefony z Windows Mobile mają dołączanego Office w zestawie - bez dodatkowych opłat.
Takiej ceny nie zapłacę za coś - co u innych nie wymaga płacenia. Mam wrażenie, że to jeden z ostatnich już gwoździ do trumny dla iPhone. W moim przypadku to kwota 11.99 funta. Nie chcę tego przeliczać... ale są w oficjalnej sprzedaży już telefony za kwotę nieco niższą.

W mercedesie dają alufelgi, a w seicento nawet kołpaków nie dadzą... W samsungach czasami dadzą kartę pamięci na słabej jakości zdjęcia, a w SE dla niektórych lustrzanki nie dają. Przypominam Ci, że tak jak Office Mobile czy IE jest naturalne tak iPod i Safari jest naturalne w telefonie Apple. Idąc takim rozumowaniem można powiedzieć, że WM powinien mieć "w zestawie" iPoda z CoveFlow.

Ja postanowiłem - NIE BĘDĘ płacić. Jeżeli mr-hammond uważasz, że "trzeba będzie" - Twój wybór, któy szanuję. Ja wiem, że Apple nie wyciągnie ode mnie pieniędzy za to. Również nie zniżę się do tego, by korzystać z piratów - po prostu ten fakt utwierdza mnie w przekonaniu o tym, jaki iPhone jest. W tym przypadku - jako maszynka do doskonałego wyciągania pieniędzy od użytkowników.

I taka przebiegła osoba kupiła ten telefon...

W weekend odwiedziłem m.in. salony firmowe O2 - gdzie iPhone eksponowany jest w wielkich ilościach, kilka urządzeń włączonych i stale działających ... jednak, zainteresowanie - niewielkie. Wsparcie reklamowe - codzienne spoty reklamowe w telewizji, w gazetach - wielkie całostronicowe reklamy... a zainteresowanie, słabe.

Na wypadek jakbyś się zatrzymał w czasie uświadamiam Cię, że era kiedy Nokia 3210 była hitem przez 5 lat minęły. Tym bardziej Apple raczej nie jest zmartwione wynikami sprzedaży.

W weekend również zabrałem pewną osobę do sklepu Apple:
Apple Retail Store (United Kingdom) - Bluewater
Ciekawostką na którą owa osoba zwróciła uwagę... był laptop. Piękny... jak to produkty Apple... z wielkim touchpad'em. Ze zdziwieniem się przyglądałem czynnościom wykonywanym przez tą osobę... i jak się okazało, owa osoba próbowała "dwukliku" znanego z touchpadów na pecetach... jednak, ów touchpad pozostawał niewzruszony - rozwiązanie? Ów touchpad należało po prostu wcisnąć... wcisnąć w dosłownym rozumieniu tego słowa aby zadziałał. Kolejnym zdziwieniem były ikony w oknie - do zamknięcia, minimalizacji itd... po lewej stronie. Zdziwieniu tej osoby nie było końca... a podsumowaniem było pogodzenie się z faktem, że Apple = faktycznie myślenie iNaczej.

Wracając do naszego tematu... kto zechce - naturalnie zapłaci. Przecież dzięki temu, telefon będzie "byznesowy" - a wiadomo, że "prestyż" dzięki temu wzrośnie... znacząco. :rolleyes:

A może to W Windowsie wszystko jest na odwrót. Od monopolu do standardu naprawdę daleka droga. Idąc tym tropem wszystko co nie jest zgodne z IE(który właściwie z czym jest zgodny?) też jest złe.

I na koniec nieco prywaty. Jak się z Tobą zgadzam w 90% tego co zazwyczaj piszesz to jak czasami czytam Twoje pisane na siłę wypociny to się zastanawiam czy nie jesteś emo, albo jakimś trollem.

#22 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 17:00

Cena aplikacji jest mocno przesadzona - za 10$ to jeszcze bym się zastanowił. Ale za taką kwotę to nie ma co marzyć.

WM powinien mieć "w zestawie" iPoda z CoveFlow.

Rozróżniasz podstawową funkcjonalność smartfona, a mało użyteczny bajer graficzny?

#23 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 17:56

Jutro będe miał swojego iphona, i musze przyznać że troszke zawiedziony jestem ceną tej aplikacji. Faktem jest że office to produkt Microsoftu i natralnie możę być*wsadzany za free w WM, ale powiedzmy sobie szczerze na standardowym iphonie nic nie zrobimy. Trzeba dokupić soft, a telefon do tanich nie należy. Może wyjdzie jakaś*tańsza albo darmowa alternatywa :-)

#24 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 20 kwietnia 2009 - 19:06

Moim zdaniem z iPhone'a za bardzo, szczególnie uzytkownicy robią PDA i próbują porywnywac z urządzeniami opartymi na WM bedacymi bliżej właśnie PDA niż smartphonami. Bo czym, poza prawie bezuzytecznym GPS iPhone różni sie od, np. Nokii n81, która jest wciąż telefonem. Dotykowny ekran na pewno o tym nie świadczy. Biznesowym telefonem na pewno wyjęty z pudełka telefon Apple też nie jest dlatego nie oxzekujcie od niego w standardzie tego co zostajecie w PDA.

#25 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 20 kwietnia 2009 - 19:12

...a ja czytam i czytam i nadziwić się nie mogę tych... "zachwytów' nad QuickOffice Będę jednak czytał dalej, obiecuję :wink: p.s. niech nikt mi nie mówi o cenie iPhona i o cenie w/w aplikacji ( dodajcie sobie kwoty za inne - podstawowe aplikacje - MMS, ,SMS, Video, Foto... to tylko te "lepsze" - sami wiecie że cen nie mogę podać, bo różne aplikacje - różnie kosztują ) - ale przecież umiemy liczyć !! ...niech nikt mi nie mówi, że warto wydawać tyle kasy za aplikację, bez której mogłem/mogłeś/mogłaś się obyć przez 1-2 lata ( na brak gotówki nie narzekam ) , ale luuuuuuuuuudzie, przystopujcie :!: Podobno jest u nas tzw. "Kryzys"... brat "Ramzesa" - poczekajmy jak wróci Ramzes, wtedy Kryzysowi "powiemy zdecydowane NIE " :smile:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych