dla samego szacunku dla ludzi co stworzyli ten system mozna go nie instalowac. co to za przyjemnosc miec os x'a na komputerze innym niz Apple?
apropo praw autorskich to mysle ze instalowanie Leo na komputerze innym niz mac lamie je, bo niby dlaczego nie mozna normalnie zainstalowac osxa na normalnym komputerze?
Vaio vs. Macbook Pro. A już byłem zdecydowany;/
Started by
iPawelski
, 18 Apr 2009 22:53
29 replies to this topic
Posted 19 April 2009 - 17:52
Posted 19 April 2009 - 17:57
Faktycznie kusząca oferta. Nówka sprzęt kontra używany.
Stałem przed podobnym wyborem, też korciły mnie sony vaio, i też głównie ze względu na lepsze parametry. Rzecz jasna wybrałem maka (ja akurat macbooka, bo interesowało mnie 13").
Myślę, że jeżeli planujesz używać Logic'a to przyda się firewire do obsługi zewnętrznego sprzętu (ten vaio nie ma fw o ile kojarzę).
Macbook to bardzo dobry zakup, myślę że nie będziesz go żałował.
Pozdrawiam
Posted 19 April 2009 - 18:39
Z moich doświadczeń wynika, że przy Logiku nie ma różnicy, czy jest postawiony na oryginalnym Maku, czy czymś innym.
Głupoty gadasz - Logic na Vaio na Hackintoshu? To trzeba miec mocne nerwy i niezla wiedze na temat architektury a takze modyfikacji samego Leo. Komputer ma sluzyc do pracy a nie do glowienia sie czy juz na pewno zainstalowalem wszystkie patche by to jakos wzglednie chodzilo.
Posted 19 April 2009 - 18:43
Jak na razie nic nie wiadomo, czy instalacja OSX na innym komputerze niż Apple mac łamie prawo autorskie.
Czyli w skrócie: nie wiadomo, czy taki Logic na Hacku jest legalny. Czyli wyrzucamy pieniadze w bloto.
Posted 19 April 2009 - 19:03
No to nad czym się zastanawiasz? Jak nie chcesz Windy to po Ci komp na którym, z definicji, możesz postawić tylko Windę, Linuksa albo męczyć się Hackintoshem. To jakby kupować Xbox'a po to żeby postawić na nim Linuksa i używać jako PC. Da się, tylko po co? Oczywiście poza własną satysfkacją.Logic Studio jest tylko na Maca. A poza tym do Windowsa nie wrócę!;D
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users