czytalem wiele tematow, ale w kazdym pisze to samo .... ustawienia->ogólne->sieć-> Dane przez sieć komórkową... i tam wpisac internet. wpisalem do kazdego okna i dalej nic... btw mam siec ORANGE. potem probowalem wlaczyc 3G , ale dalej nic ... co moze byc tego przyczyna ?
P.S pisze mi: Nie można otworzyć strony Safari nie moze otworzyc strony, gdyz nie ma polaczenia internetowego ....
tnx za pomoc

[3g/2.1] Jak ustawic GPRS ?
Started by
Darkor
, 18 Apr 2009 17:11
3 replies to this topic
Posted 18 April 2009 - 17:11
Posted 19 April 2009 - 08:48
3G / 2.2.1/ JB
Mam to samo... kupilem sobie karte orange go i nic. Pani w BOK pokierowała tak jak kolegę ale nic nie zadziałało. Zadzwoniłem po raz kolejny do BOK to usłyszałem że należy się zgłosić do seriwsu... Dobra rada na wszystko... SERWIS.. Ma ktoś pomysł?? Ja myślę o restore może pomoże ;]
Posted 19 April 2009 - 08:55
Orange.pl - Ustaw Swój Telefon
Dajesz telefon apple model iphone 3g klikasz dalej i konfiguracja internet po GPRS
Aby skonfigurować usługę Internet po GPRS na telefonie Apple iPhone 3G, należy postępować według poniższych wskazówek:
1. Naciśnij USTAWIENIA.
2. Wybierz OGÓLNE, a następnie SIEĆ i DANE PRZEZ SIEĆ KOMÓRKOWĄ.
3. Przejdź do APN i wpisz internet
4. Przejdź do UŻYTKOWNIK i wpisz Internet
5. Przejdź do HASŁO i wpisz Internet
6. Wróć do głównego menu wybierając kolejno SIEĆ, OGÓLNE i USTAWIENIA oraz klawisz WSTECZ.
7. Aby przeglądać strony Orange World, uruchom przeglądarkę SAFARI, wpisz w pasku adresu http://www.orange.pl i wybierz GO.
ps: jak to nie pomoże to udaj się do salonu orange w którym oferują iphone to ci powinni ustawić
ps2: a czy przypadkiem masz uruchomioną transmisje danych?? Jeśli nie to zarejestruj się/zaloguj na stronie orange gdy będzie zalogowany naciskasz zakładke obsługa klienta i orange online podzakładka internet i poczta , lecisz na sam dól pakietowe przesyłanie danych i włącz
Dajesz telefon apple model iphone 3g klikasz dalej i konfiguracja internet po GPRS
Aby skonfigurować usługę Internet po GPRS na telefonie Apple iPhone 3G, należy postępować według poniższych wskazówek:
1. Naciśnij USTAWIENIA.
2. Wybierz OGÓLNE, a następnie SIEĆ i DANE PRZEZ SIEĆ KOMÓRKOWĄ.
3. Przejdź do APN i wpisz internet
4. Przejdź do UŻYTKOWNIK i wpisz Internet
5. Przejdź do HASŁO i wpisz Internet
6. Wróć do głównego menu wybierając kolejno SIEĆ, OGÓLNE i USTAWIENIA oraz klawisz WSTECZ.
7. Aby przeglądać strony Orange World, uruchom przeglądarkę SAFARI, wpisz w pasku adresu http://www.orange.pl i wybierz GO.
ps: jak to nie pomoże to udaj się do salonu orange w którym oferują iphone to ci powinni ustawić
ps2: a czy przypadkiem masz uruchomioną transmisje danych?? Jeśli nie to zarejestruj się/zaloguj na stronie orange gdy będzie zalogowany naciskasz zakładke obsługa klienta i orange online podzakładka internet i poczta , lecisz na sam dól pakietowe przesyłanie danych i włącz
Posted 19 April 2009 - 17:28
tak tak
Ale mimo to nie działa. Zrobiłem nawet restore i wróciłem do oryginalnego firmware 2.2.1 i nic. Ciekawe.. U mojego kolegi chodzi wszystko. Różnice pomiędzy jego tel a moim są takie że u niego w iTunes wyświetlany jest nr telefonu orange a u mnie brak wogóle takiego wiersza. W dodatku ma ustawienia APN Login i Hasło inne niż podaje BOK a mianowicie APN - internet Login ppp Haslo ppp.
Zastanwiają mnie te różnice... Skąd mogą się pojawiać?? i Dlaczego przeciez oba telefony były kupione w Orange PL....????
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users