Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] Pokazuje sie zielony ekran po upadku.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 torx

torx
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:17

Witam, mam nastepujacy problem. Spadl mi w zyciu pare razy czy na dywan czy na cos innego moj iPhone, ale pierwszy raz stalo sie cos takiego, że przez przypadkowe zrzucenie go z biurka z malej wysokosci po wlaczeniu pokazuje sie jedynie zielony ekran z bialym paskiem ;/ w iTunes normalnie go wykrywa ale tak jakby cos z ekranem. Nie mam pojecia co zrobic ?! Mam poczynic jakies kroki ktora moze w domowym zaciszu pozwola na naprawe czy odesla na gwarancji ? Pozdrawiam i prosze o pomoc.

#2 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:31

- sprobuj zrobic Restore.

#3 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:31

Jeżeli wykrywa go Tobie iTunes, to zrób Backup'a, bądź zgraj ważne pliki iFunBox'em i następnie zrób Restore... Ale pewnie wina tkwi w uszkodzeniu wyświetlacza... Także jeżeli nie ma widocznych śladów uszkodzenia po upadku/ach... To niestety będziesz musiał go oddać na gwarancję czy wymienią go Tobie to nie wiem... Musi się ktoś wypowiedzieć, kto spotkał się z takowym problemem... Chociaż mnie kiedyś pamiętam, stało się inaczej, bo nie zrobił się zielony, ale mrugał na kolorowo :P, ale całe szczęście działa bez zarzutu...

#4 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:38

niewykluczone że wypięła ci się taśma z gniazda lcd. można sprawdzić to przed oddaniem do serwisu.

#5 torx

torx
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:48

restore nic nie dał, a co do tasmy, w jakis sposob jest to do sprawdzenia ? jest moze jakis poradnik co do tego ? Jak to nie pomoze to zostaje gwarancja i koszt wyswietlacza zapewne po naprawie :(

#6 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 18 kwietnia 2009 - 13:52

- bedziesz musial otworzyc obudowe by sprawdzic.

#7 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2009 - 14:12

jak masz gwarancje to spróbuj z naprawą na gwarancji, a jak nie to do serwisu ;) samemu grzebać w iPhonie nie warto ;)

#8 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 18 kwietnia 2009 - 14:55

- na You Tube sa instrukcje jak otworzyc iP.

#9 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2009 - 15:33

tylko przy otwieraniu iPhona zrywa się plomba, która jest w środku ;) więc gdy sam otworzy sam to zostanie tylko serwis, bo na gwarancji już nie przyjmą ;) poza tym co jak otworzy i okaże się ze jednak to wyświetlacz jest popsuty, a nie żadna taśma doczepiona do wyświetlacza? ;)
@torx: lepiej najpierw spróbuj z gwarancją, a jak nie przyjmą to poszukaj jakiegoś serwisu :)

#10 torx

torx
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 16:27

wielkie dzięki, w poniedzialek odesle na gwarancji, najwyzej jak sie nie uda to czeka mnie wymiana wyswietlacza w serwisie ;(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych