Konfiguracja poczty dla tlen.pl
Posted 17 April 2009 - 23:00
Posted 18 April 2009 - 15:48
Posted 18 April 2009 - 18:46
Wybieramy ikonę USTAWIENIA, następnie znajdujemy pozycję Poczta, kontakty, inne i wybierasz Konta -> Dodaj konto...
Pojawią się możliwości do wyboru: "Microsoft Exchange", "MobileME", "Google Mail", "AOL" oraz Inne - wybieramy oczywiście opcję Inne.
Nazwa: (Jest to pole w którym wpisujesz swoje dane, np. Jan Nowak)
Adres: jan_nowak@tlen.pl
Hasło: hasło_do_twojej_poczty_na_tlenie
Opis: Jan Nowak - Tlen (oczywiście może pozostać taki, jak jest proponowany domyślnie przez ten program - czyli jan_nowak@tlen.pl)
Po przeprowadzeniu tych czynności wciskamy ikonę Zachowaj.
Program zaczyna szukać danych konta - jak pewnie możemy się domyśleć - bezskutecznie. Musimy dalszą konfigurację przeprowadzić samodzielnie.
Na samej górze wybieramy POP.
Dokonujemy kolejnych zmian, edytujemy:
Serwer poczty przychodzącej:
Nazwa hosta: poczta.o2.pl (to nie przykład - tak wpisujemy naprawdę)
Użytkownik: jan_nowak (to przykładowe dane, jeżeli Twój użytkownik to asiamarysia@tlen.pl - wpisujemy tu oczywiście asiamarysia).
Hasło: hasło do poczty na tlenie.
Serwer poczty wychodzącej:
Nazwa hosta: poczta.o2.pl (to nie przykład - tak wpisujemy naprawdę)
Użytkownik: jan_nowak (to przykładowe dane, jeżeli Twój użytkownik to asiamarysia@tlen.pl - wpisujemy tu oczywiście asiamarysia).
Hasło: hasło do poczty na tlenie.
Po sprawdzeniu tych danych, program powinien "odptaszkować" każą z pozycji i potwierdzić, że dane są poprawne.
Jeżeli chcemy się upewnić co do konfiguracji - wchodzimy jeszcze raz do:
Wybieramy ikonę USTAWIENIA, następnie znajdujemy pozycję Poczta, kontakty, inne i wybierasz Konta -> (konto ostatnio utworzone) - Zaawansowane -> upewniamy się, że uwierzytelnianie ustawione jest na "Hasło".
Teraz konto na tlenie musi działać.
Posted 18 April 2009 - 20:24

Posted 19 April 2009 - 10:48

Posted 19 April 2009 - 11:42
Posted 19 April 2009 - 12:05
Na tyle mam jeszcze obeznania w internecie żeby wpaść na te stronę niestety nie okazała sie ona pomocna. Nie łączy sie wcale. Wie może ktoś ?
niestety umiejętności czytania ze zrozumieniem nie starczyło...
Posted 19 April 2009 - 12:20

Posted 19 April 2009 - 12:24
Posted 19 April 2009 - 12:30
Czy ja naprawdę napisałem w starożytnym języku Majów?
napisales bardzo bardzo dobrze, ale mail jest mi z tego znany ze czesto nie dziala tak jak powinien pomimo dobrej konfiguracji...
mi o2 dzial bardzo dobrze, ale juz np belgijska poczta na skynet.be nie dziala, tzn nie wysylyla z niewiadomych mi przyczyn, bo ta sam konfiguracja na thunderbirdzie dziala idealnie...
Posted 19 April 2009 - 12:51
Czy ja naprawdę napisałem w starożytnym języku Majów?
wszystko mialem wpisane jak podales, laczy sie, ale nic sie nie wyswietla
niestety umiejętności czytania ze zrozumieniem nie starczyło...
porty ustawione wg informacji podanej na strionie, bezskutecznie!
nie zawracalbym sobie i wam glowy, gdyby informacje, ktore udzieliliscie byly pomocne.
dzieki za pomoc
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users