Udostępnianie internetu przez WiFi
Posted 16 April 2009 - 18:35
Posted 16 April 2009 - 19:21

Posted 16 April 2009 - 19:28
Posted 16 April 2009 - 21:36
Posted 16 April 2009 - 21:44
Posted 09 January 2010 - 15:19
Posted 10 January 2010 - 20:54
Posted 01 February 2010 - 16:58
Mam internet w noki i łacze sie z laptopem jak złapac internet w IP???
PDANet odpada nie idzie....
---- Dodano 01-02-2010 o godzinie 17:05 ----
ku...a ale ja głupi przeciesz od czego mam wifi i mozliwa siec ad hoc //lol
nie było pytania
Posted 07 February 2010 - 01:40
Mam neta w kompie i wyjaśniam jak go posiadam.
Mam telefon k800i na kturym mam neta i jest podpięty do kompa bezprzewodowo przez bluetooth i gdy jest podpięty to na kompie jest to emulowany jako Połączenie sieciowe LAN.
Więc k800i>>>Bluetooth>>>komp
I tak mam neta w kompie i jest to net LAN. Tak przynajmnie to odbiera
Chdzi mi o to że mam jeszcze karte WIFI i chciałbym udostępnić te łącze internetowe z kompa do iphona.
Jest skonfigurowany już ad hoc. Czyli jest połączenie iphona z kompem. ikonka na ipku jest ta od wifi jest i ma full zasięg. Transmisja danych przez program ifile działa więc ip adresy są prawidłowo
Może to ci pomoże
A więc w prosty sposób przez proxy udostępnimy neta za pomocą laptopa/komputera:
ściągamy program Ccproxy, który pozwoli udostępniać netprzez proxy dla twojego iphona: [url=http://rapidshare.com/files/68004939/Ccproxy.rar]RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting[/url]
1. Rozpakowujemy go np. do c:\program files i oczywiście przepuszczamy go w firewallu.
2. Np w laptopie ustwiamy adres ip: 192.168.0.1 i maska 255.255.255.0 (dns i bramy nie ustawiamy - zostawiamy puste). Dalsze ustawienia to nazwa ssid nazwijmy go iphone w szywrowaniu wep możemy ustalić klucz 64bitowy czyli chasło z 10 znaków maxymalnie się może składać (najlepiej narazie popróbować bez ustawiania WEPu)
3. Przechodzimy do iPhona i w ustawieniach włączamy wi-fi i gdy wykryje naszą sieć czyli iphone (tak nazwaliśmy nasz adresrozgłoszeniowy "SSID") najeżdzamy naniego i tam będzie przy nazwie taka szczałka w niebieskim kółku naciskamy i wchodzimy w dalsze ustawienia i teraz:
AdresIP (zaznaczamy zakładkę "STATYCZNY") i wpisujemy:
Adres IP: np. 192.168.0.5
Maska: 255.255.255.0
Ruter: pustepole zostawiamy
DNS puste pole zostawiamy
Domeny przeszukiwania puste pole zostawiamy
A niżej pod tym pisze: Proxy HTTP (zaznaczamy zakładkę "RĘCZNIE") i wpisujemy poniżej:
Serwer(musi to być adres ip waszego laptopa - dlaczego: bo Ccproxy będzie przez ten adres udostępniać neta a więc wpisujemy): 192.168.0.1
Port: 808
Uwierzytelnianie: ustawiamy na "WYŁĄCZONE/OFF"
TO WZYSTKO: jeżeli macie odpalonego na laptopie program Ccproxy (musi być cały czas włączony można go zminimalizować) i cieszyć się internetem na swoim iPhonie.
POWODZENIA...
Karta bezpzewodowa ustawiona ma być w trybie "ad-hoc"
To nie pomogło. na tym programie nic się nie dzieje a na ipku jak pisze tak pisze że nie może się połączyć i to niemiłosiernie wkur.........
nie mam rutera. mam karte wifi usb.
Czy jest ktoś mi wstanie pomuc??
Czy tałem na ten temat przez godzine i ile można się wku....... więc dlatego pisze bardzo proszę o pomoc.
Chce poprostu udostępnić neta z kompa przez wifi do iphona albo laptopa. to jest i tak jedno i to samo bo skoro by działało by na lapku to też na ipku by działało.
Macie bo też się naczytałem gdzieś.

---- Dodano 07-02-2010 o godzinie 18:38 ----
Pomożecie mi w tym temacie czy muszę zakładać nowy żeby był widoczny. Bo być może ten temat jest stary i dlatego ludzie tu nie wchodzą.
---- Dodano 07-02-2010 o godzinie 20:34 ----
OK udało mi się wreście!!
Ale tylko przez safari działa. może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić żeby było stałe łącze Ccproxy bo ciągle rozłącza tego Ccproxy i dlatego np. nie moge se włączyć skype gg cydiie itd
Posted 29 April 2010 - 23:22
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users