Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Udostępnianie internetu przez WiFi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 brutusek

brutusek
  • 50 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 18:35

Czy jest możliwość udostępnienia internetu przez WiFi innym komórkom bądź PDA? Wiem, że jest możliwość podłączenia internetu prze iPhone'a do komputera, ale nie wiem co w kwestii komórek i palmtopów.

#2 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 19:21

Nie bardzo rozumiem w która stronę i skąd chcesz udostępnić połączenie, a mianowicie : 1. z komputera do iPhone 2. z komputera do innego PDA 3. z iPhona dla komputera 4. z iPhona dla innych PDA. sprecyzuj :).

#3 picek

picek
  • 62 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 19:28

a ja mam internet na laptopie(windows XP) i czy moge podlaczyc iphona do laptopa i zeby dzialal mi insternet w iphonie? nie mam routera

#4 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 19:33

Tak można link do forum :

Klik

Kolejnym razem wyszukiwarka.

#5 brutusek

brutusek
  • 50 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 21:36

Chcę udostępnić internet z iPhone'a dla innej komórki. Czyli, że ja mam internet przez 3G i chcę przesyłać ten internet innej komórce przez WiFi

#6 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 16 kwietnia 2009 - 21:44

Z tego co mi wiadomo to nie ma takiej opcji.

#7 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 09 stycznia 2010 - 15:19

Na pewno nie ma takiego ? Na wm i symbiana sa. Program dzaiala jak AP udostepniajac internet po wifi

#8 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 10 stycznia 2010 - 20:54

jak masz JB to MYWI robi jak hotspot acespoint

#9 zemen

zemen
  • 71 postów
  • SkądToronto

Napisano 01 lutego 2010 - 16:58

A ja mam inne pytanie. Jestem poza domem robie soft 3.1.2 i chce zrobic sobie Redsn0w rc3 wersje 0,93
Mam internet w noki i łacze sie z laptopem jak złapac internet w IP???
PDANet odpada nie idzie....

---- Dodano 01-02-2010 o godzinie 17:05 ----
ku...a ale ja głupi przeciesz od czego mam wifi i mozliwa siec ad hoc //lol
nie było pytania

#10 gawli1

gawli1
  • 226 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 01:40

Elo. Męcze się z tym i wkur........ się poprostu.

Mam neta w kompie i wyjaśniam jak go posiadam.

Mam telefon k800i na kturym mam neta i jest podpięty do kompa bezprzewodowo przez bluetooth i gdy jest podpięty to na kompie jest to emulowany jako Połączenie sieciowe LAN.

Więc k800i>>>Bluetooth>>>komp
I tak mam neta w kompie i jest to net LAN. Tak przynajmnie to odbiera

Chdzi mi o to że mam jeszcze karte WIFI i chciałbym udostępnić te łącze internetowe z kompa do iphona.

Jest skonfigurowany już ad hoc. Czyli jest połączenie iphona z kompem. ikonka na ipku jest ta od wifi jest i ma full zasięg. Transmisja danych przez program ifile działa więc ip adresy są prawidłowo

Może to ci pomoże

A więc w prosty sposób przez proxy udostępnimy neta za pomocą laptopa/komputera:
ściągamy program Ccproxy, który pozwoli udostępniać netprzez proxy dla twojego iphona: [url=http://rapidshare.com/files/68004939/Ccproxy.rar]RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting[/url]
1. Rozpakowujemy go np. do c:\program files i oczywiście przepuszczamy go w firewallu.
2. Np w laptopie ustwiamy adres ip: 192.168.0.1 i maska 255.255.255.0 (dns i bramy nie ustawiamy - zostawiamy puste). Dalsze ustawienia to nazwa ssid nazwijmy go iphone w szywrowaniu wep możemy ustalić klucz 64bitowy czyli chasło z 10 znaków maxymalnie się może składać (najlepiej narazie popróbować bez ustawiania WEPu)
3. Przechodzimy do iPhona i w ustawieniach włączamy wi-fi i gdy wykryje naszą sieć czyli iphone (tak nazwaliśmy nasz adresrozgłoszeniowy "SSID") najeżdzamy naniego i tam będzie przy nazwie taka szczałka w niebieskim kółku naciskamy i wchodzimy w dalsze ustawienia i teraz:
AdresIP (zaznaczamy zakładkę "STATYCZNY") i wpisujemy:
Adres IP: np. 192.168.0.5
Maska: 255.255.255.0
Ruter: pustepole zostawiamy
DNS puste pole zostawiamy
Domeny przeszukiwania puste pole zostawiamy

A niżej pod tym pisze: Proxy HTTP (zaznaczamy zakładkę "RĘCZNIE") i wpisujemy poniżej:
Serwer(musi to być adres ip waszego laptopa - dlaczego: bo Ccproxy będzie przez ten adres udostępniać neta a więc wpisujemy): 192.168.0.1
Port: 808
Uwierzytelnianie: ustawiamy na "WYŁĄCZONE/OFF"

TO WZYSTKO: jeżeli macie odpalonego na laptopie program Ccproxy (musi być cały czas włączony można go zminimalizować) i cieszyć się internetem na swoim iPhonie.

POWODZENIA...

Karta bezpzewodowa ustawiona ma być w trybie "ad-hoc"

To nie pomogło. na tym programie nic się nie dzieje a na ipku jak pisze tak pisze że nie może się połączyć i to niemiłosiernie wkur.........
nie mam rutera. mam karte wifi usb.
Czy jest ktoś mi wstanie pomuc??

Czy tałem na ten temat przez godzine i ile można się wku....... więc dlatego pisze bardzo proszę o pomoc.

Chce poprostu udostępnić neta z kompa przez wifi do iphona albo laptopa. to jest i tak jedno i to samo bo skoro by działało by na lapku to też na ipku by działało.

Macie bo też się naczytałem gdzieś.

Dołączona grafika

---- Dodano 07-02-2010 o godzinie 18:38 ----
Pomożecie mi w tym temacie czy muszę zakładać nowy żeby był widoczny. Bo być może ten temat jest stary i dlatego ludzie tu nie wchodzą.

---- Dodano 07-02-2010 o godzinie 20:34 ----
OK udało mi się wreście!!

Ale tylko przez safari działa. może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić żeby było stałe łącze Ccproxy bo ciągle rozłącza tego Ccproxy i dlatego np. nie moge se włączyć skype gg cydiie itd

#11 uden

uden
  • 20 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 23:22

Witam Na MBP mam internet 3G z modemu USB,jak udostępnic połączenie internetowe do iPhone po WI-FI,chodzi oczywiście o OSX

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych