Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jak zamienic .app na .ipa ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 14 kwietnia 2009 - 10:55

Witajcie. mam problem. chcialem zamienic kilka programow z cydii na .ipa. jak to zrobic? nie jest to chyba zabronione? a zrobic chce taka zamiane miedzy innymi z powodu lawiejszego kasowania aplikacji. przeszukalem forum i nie widze odpowiedzi.

#2 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 14 kwietnia 2009 - 11:47

Nie da się. Aplikacje IPA mają określone miejsce i sposób instalacji, natomiast aplikacje z Cydii mogą bardziej ingerować w system. Są to dwa różne formaty i nie przerobisz aplikacji z Cydii na plik IPA (prawdopodobnie są wyjątki ;)) Co do usuwania to proponuję poszukać w Cydii aplikacji CyDelete. Będziesz mógł wtedy usuwać aplikacje instalowane za pomocą Cydii tak samo jak te z AppStore.

#3 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 14 kwietnia 2009 - 11:57

Bo$s - da sie. instaluje sie je np poprzez program [CIACH]. tylko trzeba plist zmienic czy cos i strukture plikow zachowac. ale nie wiem jak to sie je.

mozna znalezc gotowe przerobione programy juz na ipa z app.

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 14 kwietnia 2009 - 14:14

chayenne

Tak poza tym rzeczy z Cydii są w formacie pliku .deb...

Format aplikacji .app itp. to nic innego jak folderowy rozkład plików...

Z pewnością da się jakoś to wrzucić w .ipa, ale to już wyższa szkoła jazdy...

No i tak jak Bo$s polecił do identycznego usuwania aplikacji z Cydii służy dodatek CyDelete...

#5 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 kwietnia 2009 - 14:34

app to ipa - Google Search
pierwszy wynik powinien dać radę.

#6 pio5

pio5
  • 158 postów
  • SkądTychy

Napisano 14 kwietnia 2009 - 14:36

@ chayenne Da sie, ale nie z kazda aplikacja. [CIACH] masz instrukcje. Ale jesli zalezy Ci tylko na latwym usuwaniu to CyDelete jest lepszym rozwiazaniem.

Link został usunięty, ponieważ prowadził do pirackiej strony ~ Davvido

#7 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 14 kwietnia 2009 - 14:57

Zwracam honor :) Ja akurat natknąłem się na taką aplikację, której z tego co się dowiedziałem nie dało się przerobić na ipa ;)

#8 adammo

adammo
  • 109 postów

Napisano 19 września 2009 - 00:09

da się to zrobić musisz mieć plik deb np. z cydera rozpakowujesz go 7zip/totalcommander + wtyczka deb szukasz folderu applicationname.app gdzie applicationname to nazwa aplikacji dalej masz takowy folder na pulpicie teraz wchodzisz w itunes dalej w programy i przenosisz folder .app i upuszczasz i działa ...^^

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych