Witajcie.
mam problem.
chcialem zamienic kilka programow z cydii na .ipa.
jak to zrobic? nie jest to chyba zabronione?
a zrobic chce taka zamiane miedzy innymi z powodu lawiejszego kasowania aplikacji.
przeszukalem forum i nie widze odpowiedzi.

jak zamienic .app na .ipa ?
Started by
chayenne
, 14 Apr 2009 10:55
7 replies to this topic
Posted 14 April 2009 - 10:55
Posted 14 April 2009 - 11:47
Nie da się. Aplikacje IPA mają określone miejsce i sposób instalacji, natomiast aplikacje z Cydii mogą bardziej ingerować w system. Są to dwa różne formaty i nie przerobisz aplikacji z Cydii na plik IPA (prawdopodobnie są wyjątki
)
Co do usuwania to proponuję poszukać w Cydii aplikacji CyDelete. Będziesz mógł wtedy usuwać aplikacje instalowane za pomocą Cydii tak samo jak te z AppStore.

Posted 14 April 2009 - 11:57
Bo$s - da sie. instaluje sie je np poprzez program [CIACH]. tylko trzeba plist zmienic czy cos i strukture plikow zachowac. ale nie wiem jak to sie je.
mozna znalezc gotowe przerobione programy juz na ipa z app.
mozna znalezc gotowe przerobione programy juz na ipa z app.
Posted 14 April 2009 - 14:14
chayenne
Tak poza tym rzeczy z Cydii są w formacie pliku .deb...
Format aplikacji .app itp. to nic innego jak folderowy rozkład plików...
Z pewnością da się jakoś to wrzucić w .ipa, ale to już wyższa szkoła jazdy...
No i tak jak Bo$s polecił do identycznego usuwania aplikacji z Cydii służy dodatek CyDelete...
Tak poza tym rzeczy z Cydii są w formacie pliku .deb...
Format aplikacji .app itp. to nic innego jak folderowy rozkład plików...
Z pewnością da się jakoś to wrzucić w .ipa, ale to już wyższa szkoła jazdy...
No i tak jak Bo$s polecił do identycznego usuwania aplikacji z Cydii służy dodatek CyDelete...
Posted 14 April 2009 - 14:36
@ chayenne Da sie, ale nie z kazda aplikacja. [CIACH] masz instrukcje. Ale jesli zalezy Ci tylko na latwym usuwaniu to CyDelete jest lepszym rozwiazaniem.
Link został usunięty, ponieważ prowadził do pirackiej strony ~ Davvido
Link został usunięty, ponieważ prowadził do pirackiej strony ~ Davvido
Posted 14 April 2009 - 14:57
Zwracam honor
Ja akurat natknąłem się na taką aplikację, której z tego co się dowiedziałem nie dało się przerobić na ipa

Posted 19 September 2009 - 00:09
da się to zrobić musisz mieć plik deb np. z cydera rozpakowujesz go 7zip/totalcommander + wtyczka deb szukasz folderu applicationname.app gdzie applicationname to nazwa aplikacji dalej masz takowy folder na pulpicie teraz wchodzisz w itunes dalej w programy i przenosisz folder .app i upuszczasz i działa
...^^
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users