Mam Problem.
Dzisiaj chcialem podłączyć wieżę pod iMaca i gniazdo słuchawek nie reaguje!!!
Tato mówi ze nie jest zepsute, dlatego przeszukałem forum. Jeden z kolegów na forum mial taki problem ale zrestetowal (nie pamiętam nazwy) i działa. Zrobiłem to samo i nic. `czy Ktos wie jak to rozwiązać?

Wejście słuchawkowe
Started by
iLuke
, 13 Apr 2009 00:48
11 replies to this topic
Posted 13 April 2009 - 00:48
Posted 13 April 2009 - 08:38
A słuchawki działają? Zwróć uwagę na ustawienia głośności, które Mac pamięta osobno dla głośników wewnętrznych i zewnętrznych.
Posted 13 April 2009 - 09:02
no i czy system widzi słuchawki podpięte do iMaka? powinny się znaleźć w sys pref -> sound - output
Posted 13 April 2009 - 11:24
słuchawki tez nie działają. Poza tym zawsze jak wpinalem cokolwiek do wyjscia muzyka przestawala grać z glośników wbudowanych.
Posted 15 April 2009 - 10:45
Chcesz słuchać dźwięku z Maca na głośnikach z wieży ?
- to podłącz go do wejścia
Gniazdo słuchawek to wyjście.
- to podłącz go do wejścia

Posted 15 April 2009 - 20:40
ale działało wcześniej dobrze

Posted 15 April 2009 - 21:28
Jeżeli jest to (było wcześniej) gniazdo opisane jako "Headphones", to znaczy że wcześniej było coś nie tak.:grin: Może to coś ze słuchawkami się dzieje np. na przewodzie lub głośniczkach ? Sprawdź gniazdo na innej parze słuchawek.
P.S. Sprawdź i ewentualnie zmień ustawienia dźwięku na Macu: Aplikacje > Narzędzia > Audio MIDI Setup i potem Audio Devices. Często nie miałem dźwięku na wyjściu audio Maca i okazywało się, że musiałem zmieniać tam ręcznie jego format z 48 000 Hz na 44 100 Hz i wtedy wszystko było OK.
Posted 19 April 2009 - 15:08
nadal nie działa:/
Posted 19 April 2009 - 15:27
dobra, jak ty to w końcu podłączasz?
jakie wejścia ma twoja wieża?
co do czego podłączasz?
powinieneś podpiąć kabel mini-jack -> 2*chinch na przykład (zależy jakie wejścia ma twoja wieża - moja ma wejścia na 2 chinche - lewy i prawy)
albo mini-jack -> mini-jack
mini-jack wpinasz do wyjścia słuchawkowego w iMacu a chinche/mini-jacka do wejścia w wieży (nie do wyjścia słuchawkowego w wieży - to nie ma sensu)
mi tam tak wszystko bangla
jakie wejścia ma twoja wieża?
co do czego podłączasz?
powinieneś podpiąć kabel mini-jack -> 2*chinch na przykład (zależy jakie wejścia ma twoja wieża - moja ma wejścia na 2 chinche - lewy i prawy)
albo mini-jack -> mini-jack
mini-jack wpinasz do wyjścia słuchawkowego w iMacu a chinche/mini-jacka do wejścia w wieży (nie do wyjścia słuchawkowego w wieży - to nie ma sensu)
mi tam tak wszystko bangla

Posted 20 April 2009 - 00:39
nie no ja poprostu mam kabel ktory wpinam do imaca(taki jak w sluchawkach 3,5) i przenosilo mi dzwiek do wiezy. a teraz nie działa.
Posted 20 April 2009 - 11:52
Wprawdzie koledzy już napisali co i jak, ale jeszcze raz:
kabelek typu mini jack
w Macu wpinasz kabelek do gniazda mini jack opisanego jako line OUT - wyjście.
w wieży lub innym systemie audio wpinasz kabelek mini jack do gniazda line IN - wejście.
gniazdo słuchawek (opisane jako Headphones) tylko wysyła dźwięk z wieży - czyli jest to jakby wyjście audio.
kabelek typu mini jack
w Macu wpinasz kabelek do gniazda mini jack opisanego jako line OUT - wyjście.
w wieży lub innym systemie audio wpinasz kabelek mini jack do gniazda line IN - wejście.
gniazdo słuchawek (opisane jako Headphones) tylko wysyła dźwięk z wieży - czyli jest to jakby wyjście audio.
Posted 20 April 2009 - 12:14
jaki kabel i gdzie wpinasz dokładnie
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users