Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Appstore Muszę zapłacić za darmową aplikację ? :o

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 tasman

tasman
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2009 - 13:25

Witam,
Mam taki problem, ostatnio patrzyłem się na przecenione aplikacje w appstore, zobaczyłem aplikację MyGPS.
Była przeceniona App Shopper: MyGPS (Navigation) z 2 $ na 0 $ :P
Więc ściągnąłem żeby zobaczyć co to jest ... jak ściągałem była oczywiście za darmo, teraz cenę podnieśli, a ja w historii pobrań mam tą grę i muszę za nią zapłacić...duża kwota to nie jest, ale dlaczego mam płacić za coś co ściągałem za darmo i w sumie program jest beznadziejny ... mieliście tak może, albo wiecie czym to może być spowodowane ?

#2 Goku

Goku
  • 1586 posts
  • SkądGorlice

Posted 11 April 2009 - 15:47

No ale teraz nie jest juz darmowa? To jest chyba logiczne ze musisz zapłacić?? A po za tym skoro stwierdziłeś ze ta aplikacja jest beznadziejna to po co chcesz ją sciągać?

#3 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 April 2009 - 16:03

musisz zapłacić, bo...? chcesz ściągnąć jeszcze raz? aplikacja się tego domaga?

#4 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 11 April 2009 - 16:17

-a w czym problem $ 2 go dla Ciebie pieniadze?

#5 tasman

tasman
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2009 - 16:21

Nie o to chodzi, sciagalem ja powiedzmy 4 dni temu jako darmowa. Skasowalem z iphone a teraz jest płatna. Nie sciagalem jej 2 raz a domaga sie w bilingi kasy za nią.

---- Dodano 11-04-2009 o godzinie 17:29 ----
To tak jakby kazali Wam płacić za wszystkie aplikacje które pobieraliscie jako darmowe.

#6 Goku

Goku
  • 1586 posts
  • SkądGorlice

Posted 11 April 2009 - 17:45

kiedyś była darmowa,juz nie jest !! Zrozum =]

#7 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 11 April 2009 - 17:50

kiedyś była darmowa,juz nie jest !! Zrozum =]

Gadasz bez sensu. On ją kupił w czasie gdy była darmowa, więc nie może za nią płacić teraz. Coś jest nietak, napisz z tym do odpowiedniej osoby zajmującej się App Store, a pieniądze powinni Ci zwrócić.

Ja mam kilka takich aplikacji, które udało mi się pobrać w czasie gdy były darmowe (najlepszy przykład to Reversi tour. online), a teraz, kiedy są już płatne, nikt nie każe mi za nie płacić, bo byłoby to bez sensu... Gdyby Tapulous teraz ustaliło cene Tap Tap Rev. na, powiedzmy 4,99$, zgarnęłoby miliony! Ale nie ma takiej opcji, bo ludzie, którzy pobrali TTR zrobili to za free.

"Lex retro non agit" ;)

#8 tasman

tasman
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 15 April 2009 - 19:15

Nie zwrócili ... niech sobie zjedzą te 1.59 euro, ale powiem szczerze że jestem zdziwiony, teraz to boje się ściągać gry te co są za free :o

#9 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2009 - 19:21

Lepper chyba nidokładnie czytałeś wypowiedzi kolegi tasman'a. Kolega ściągnął aplikację gdy była darmowa, skasował, cena została podniesiona. Kolega nie ściągał tej aplikacji drugi raz.

#10 tasman

tasman
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 18 April 2009 - 01:06

Lepper chyba nidokładnie czytałeś wypowiedzi kolegi tasman'a. Kolega ściągnął aplikację gdy była darmowa, skasował, cena została podniesiona. Kolega nie ściągał tej aplikacji drugi raz.

No właśnie.
Jeszcze takie pytanie, bo w angielskim pisanym nie jestem za dobry, istnieje jakiś support polski ? Mi już nie chodzi o tą kasę, ale o sam fakt ...

#11 gorzkim

gorzkim
  • 24 posts

Posted 18 April 2009 - 07:14

Przecież za aplikacje płaci się przed ściągnięciem a darmowe pobiera się i już więc w czym problem.Faktura natomiast przychodzi za każdą aplikację z kwotą powiedzmy 2 $ za płatną bądź 0 $ za darmową.

#12 tasman

tasman
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 18 April 2009 - 12:26

Przecież za aplikacje płaci się przed ściągnięciem a darmowe pobiera się i już więc w czym problem.Faktura natomiast przychodzi za każdą aplikację z kwotą powiedzmy 2 $ za płatną bądź 0 $ za darmową.

Widzę że jesteś ciężko rozumującym człowiekiem, jak byś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś wiedział. Takie mądrości zostaw dla siebie i się nie odzywaj. Dobrze że na tym forum są jeszcze ludzie którzy rozumieją o co chodzi.

#13 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 18 April 2009 - 12:27

Eee to dziwne bo mnie już faktury za darmowe aplikacje nie przychodzą... Spotkał się ktoś z tym?

#14 gorzkim

gorzkim
  • 24 posts

Posted 18 April 2009 - 17:48

Widzę że jesteś ciężko rozumującym człowiekiem, jak byś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś wiedział. Takie mądrości zostaw dla siebie i się nie odzywaj. Dobrze że na tym forum są jeszcze ludzie którzy rozumieją o co chodzi.

To ty masz problem ze zrozumieniem jeszcze nikt nie płacił za coś co jest darmowe.

---- Dodano 18-04-2009 o godzinie 18:51 ----

Eee to dziwne bo mnie już faktury za darmowe aplikacje nie przychodzą...
Spotkał się ktoś z tym?

Proszę bardzo:
Billed To:
--------------------------
----------------------------
--------------------
AgG
New York, NY 10022
Order Number: MT6MB7NZ5
Receipt Date: 01/19/09
Order Total: $0.00
Billed To: N/A

spacer_999999.gif
Item Number Descript_ion Unit Price
spacer_999999.gif
Q1259 SMS For Free, v1.0, Seller: Scott Hutchinson
spacer.gif Report a Problem Free
spacer_999999.gif
Subtotal: $0.00
Tax: $0.00
Order Total: $0.00
spacer_999999.gif

Please retain for your records.
Please See Below For Terms And Conditions Pertaining To This Order.

Apple Inc.
You can find the iTunes Store Terms of Sale and Sales Policies by launching your iTunes application and clicking on Terms of Sale or Sales Policies

Answers to frequently asked questions regarding the iTunes Store can be found at Apple - Support - iTunes Store

#15 tasman

tasman
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 18 April 2009 - 21:02

Boże człowieku Ty rozumiesz co ja napisałem ? Sciagalem aplikacje jak była ZA DARMO / FREE!!!!!!!!!! 0.00$ !!!! a w rachunku przyszło mi za nią płacić bo 3 dni po tym jak ja sciagnalem autor aplikacji podniósł jej cenę !!!!!! Teraz rozumiesz ? Czy ktoś Ci dalej musi wytlaczyc. Jak chcesz to Ci zrobię wyjaśnienie z ilustracjami tudzież filmem żebyś zrozumiał !!!!

#16 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 18 April 2009 - 21:17

- byc moze nastapila pomylka. Powinienes zlozyc reklamacje-przeslac im bilingi na dowod ze gdy kupowales byla promocja i w zwiazku z tym nalezy Ci sie zwrot pieniedzy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users