Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Hakowanie iTunes Music Store?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
144 odpowiedzi w tym temacie

#101 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marca 2007 - 21:20

ja tam nie wiem jak to jest z waszymi artworkami ale ja jak przeciagalem recznie artworki do iTunes i iT zapisal to w mp3 bo dodalem kilka artworkow w lipcu czy sierpniu potem robilem reinstall systemu we wrzesniu i jak dodalem od nowa biblioteke mp3 to jak dodalem wczesniej artworki do mp3 tak mi iTunes je odczytal malo tego w innych programach te artworki tez sa odczytywane na PC na przyklad ;) Co do logowania i zakladania konta na iTunes to juz dosyc dawno to zrobilem na rejestracji w US a organoleptycznie siedzac w Polsce w styczniu 2006 jak dostalem swojego iMaca G4 a PayPal zalatwia sprawe platnosci

#102 Taizo

Taizo
  • 156 postów
  • SkądKatowice, Silesia

Napisano 04 marca 2007 - 21:21

Tylko ze muzyka zakupiona na iTS zagranicznym nie bedzie legalna w Polsce...

przecież za nią zapłacę, tak samo jak płacę za CD sprowadzane z Kanady na Ebay.pl :roll:

#103 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 marca 2007 - 23:59

to tylko ktos takie plotki rozsiewal, oczywiscie ze okladki sa umieszczane w plikach mp3 jaki bylby sens robienia inaczej? prawo autorskie to sliska sprawa, szczegolnie w stanach sadze ze mogli by cie co najwyzej scigac za podanie nieprawdziwych danych osobowych (miejsce zamieskzania) przy zakladaniu konta ale jakos nie widze zeby skazano kogos za to ze KUPIL muzyke na itms, to by dopiero afera byla :D

#104 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 05 marca 2007 - 00:08

Jeśli przeciągasz okładki ręcznie, albo za pomocą jakiegoś programu (na Mac OS) to faktycznie dodają się one do plików, ale jak już weźmiesz w iTunes "get artwork" - w sensie żeby iTunes sam ściągnął, to do pliku się to już nie zapisze. Jaki w tym sens? Za pieruna nie mam pojęcia ;)

#105 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 marca 2007 - 00:10

to lipa, a da sie do tego jakos dostac zeby dodac do poszczegolnych plikow czy zapisuje to sie w jakims "cudownym" pliku do ktorego nie ma dostepu?

#106 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 05 marca 2007 - 00:14

O ile dobrze pamiętam to zapisuje się to w folderze, który jest przeznaczony na iTunes library, jakikolwiek sobie wybrałeś, ale niestety format tych artworków jest jakiś taki, że nic z tym nie zrobisz :/

#107 Lukis

Lukis
  • 46 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 czerwca 2007 - 18:39

a dalczego w quick links nie mam niczego takiego jak iTuner Music Cards? ;'\

#108 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 15 czerwca 2007 - 20:52

Ja widzę, że większość z was skupiła się na jakiś cholernych okładkach a nikt chyba nie wspomniał, że można ściągać co tydzień darmowy kawałek ze strony głównej ITMS, że można ściągać nieograniczone ilości podcastów i videocactów, że można ściągać darmowe odcinki np.: Lost. Ja mam subskrypcję na lekcje angielskiego (English as a Second Language Podcast), "Dżezik" (Detroit JazzStage - Worldclass Jazz from Motown, Portland Jazz Jams Podshow, GOSPEL JAZZ PODCAST), videocasty o Macach (MacBreak (video), ScreenCastsOnline: Free Mac Video Tutorials), oraz zawodowo videocasty o telefonach (Smartphones Show oraz ScreenCastsOnline: Free Mac Video Tutorials) i dlatego warto założyć konto w ITMS a nie tylko dla cholernych okładek !!!!

#109 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 czerwca 2007 - 22:27

dodam do tego jeszcze darmowe dema gier zeby korzystac z podkastow nie jest potrzebne konto w itms ale darmowa muzyka i filmy faktycznie bija okladki na glowe, szczegolnie ze dla okladek sa alternatywne rozwiazania ps mnie podkasty muzyczne nie zachwycily specjalnie z powodu niskiej jakosci dzwieku :(

#110 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 10:16

Podcasty i videocasty z tego co pamiętam można ściągnąć za darmo i bez konta. Ale jakieś pilotażowe odcinki serliali, darmowa muza co tydzień, gicior :) Wszyscy skupili się na okładkach wydaje mi się dopiero od momentu cover flow.

#111 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2007 - 10:42

Naszło mnie pytanie- Czy jeżeli ktoś ściąga utwory z nielegalnego źródła (nie ja oczywiście) i wkleja okładkę znalezioną na google.pl>grafika to czy łamię prawo? Bo chyba prawa autorskie obejmują też okładkę. Mylę się?

#112 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 czerwca 2007 - 14:05

majac muzyke z legalnego zrodla a nie majac skanera jesli chce sie miec okladke to z czego korzystac jak nie z obrazkow zamieszczonych w internecie? skoro nie rozpowszechniasz sciagnietego obrazka dalej a uzywasz go z legalna muzyka to nikt rozsadny nie powinien miec do ciebie zadnych pretensji... chociaz z drugiej strony organizacje typu zaiks nie dzialaja na zasadach zdrowego rozsadku :-?

#113 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:30

Naszło mnie pytanie- Czy jeżeli ktoś ściąga utwory z nielegalnego źródła (nie ja oczywiście) i wkleja okładkę znalezioną na google.pl>grafika to czy łamię prawo? Bo chyba prawa autorskie obejmują też okładkę. Mylę się?

Zapytałem o to prawnika i okazuje się że jeżeli masz oryginalną płytę to możesz ściągać okładki do albumów. :) Spokojnie, ale ciekawe co ZAIKS ma do powiedzenia kiedy płyta jest z nielegalnego źródła? Pewnie tak jak w życiu, zależy na jakiego człowieka z tej organizacji się trafi, jeżeli na służbistę to może być ciężko.

#114 christo

christo
  • 7 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 09:31

odkopuje starego trupa, ale nadal mozna zalozyc darmowe konto na IT - sam zalozylem wczoraj

[url=http://blog.ctgt.pl/2007/11/24/jak-zalozyc-bezplatne-konto-na-itunes/]blog.ctgt Blog Archive Jak założyć bezpłatne konto na iTunes[/url]

#115 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 15:42

Potwierdzam. Co prawda udało się dopiero za drugim razem, ale się udało. Ps. Możliwe, że nie udało się za pierwszym razem dlatego, że otwarłem link do redeem w Operze. Za drugim razem skorzystałem z Safarii i wszystko gra :)

#116 SirZadam

SirZadam
  • 2 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 10:18

Potwierdzam. Co prawda udało się dopiero za drugim razem, ale się udało.

Działa również z iTunes 7.5.0.20 i IE 7.0 :razz:

Zarejestrowałem się zarówno w USA jak i w UK (niestety trzeba podac dwa różne maile).

#117 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2008 - 10:39

Czy ktoś płaci(ł) za muzykę w iTunes za pomocą sztuczki z PayPalem? Mam wrażenie, że wprowadzili jakieś dodatkowe zabezpieczenia i iTunes już nie akceptuje konta PayPal z polską kartą :| Pisze, że potrzebne jest źródło finansowania z U.S.

#118 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 lutego 2008 - 18:27

tak wlasnie jest. zdaje sie, ze nawet od dluzszego czasu jest potrzebna karta z odpowiedniego kraju.

#119 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2008 - 23:53

Faktycznie, ostatnio płaciłem za muzykę w sierpniu. Ale mam w zanadrzu nowe rozwiązanie - chyba zadziała. Jak się powiedzie, to je opiszę :)

#120 turszmit

turszmit
  • 194 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2008 - 19:37

Faktycznie, ostatnio płaciłem za muzykę w sierpniu.

Ale mam w zanadrzu nowe rozwiązanie - chyba zadziała. Jak się powiedzie, to je opiszę :)

Czyżby zweryfikowane amerykańskie konto paypal, na które przelewasz środki używając polskiej karty kredytowej? ;) Jeśli ktoś coś takiego przetestował - to ja proszę o info...

#121 M4G33k

M4G33k
  • 268 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lutego 2008 - 01:42

ja uzylem gift carda, tylko trzeba znalesc po w miare normalnej cenie :) polecam ebay.com, na allegro rzadko sa.
  • Super Genia lubi to

#122 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2008 - 14:25

Czyżby zweryfikowane amerykańskie konto paypal, na które przelewasz środki używając polskiej karty kredytowej? ;) Jeśli ktoś coś takiego przetestował - to ja proszę o info...

Chciałem sobie założyć amerykańską wirtualną (prepaidową) kartę Visa. I udało się założyć na WWW Card. Ale Apple Store się też na niej poznał ;-) Sprawdzili w jakiś sposób, że ma nieamerykańskie pochodzenie.

M4G33k, A jak działa ten Gift Card?

Kupuję na ebayu taki kupon na jakąś kwotę, wprowadzam kod w iTunes i mam w pewnym sensie "załadowane konto"? Można sobie wydawać te środki kiedy się chce?
  • Super Genia lubi to

#123 turszmit

turszmit
  • 194 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2008 - 14:58

Tak, masz "zapas" na swoim koncie i dowolnie potem nimi płacisz.
  • Super Genia lubi to

#124 Super Genia

Super Genia
  • 38 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 16:22

No i panowie dupsko blade, nie wyświetla mi się opcja zapłaty none, nie wiem co poradzić :-)

#125 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 12 lutego 2008 - 16:31

A masz ustawiony amerykański (USA) iTStore?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych