Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store

• Please log in to reply
476 replies to this topic

#201 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 04 May 2009 - 14:30

aplikacji, przez operatorów

aplikacja nie zostałaby udostępniona w AppStore gdyby umożliwiała VOIP po 3G

:???: :-x

#202 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 04 May 2009 - 14:41

Jak podał juz robertk572 - rozwiązaniem jest Jailbreak plus instalacja VoiPover3G i wszystko działa.

#203 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 04 May 2009 - 14:58

Jak podał juz robertk572 - rozwiązaniem jest Jailbreak plus instalacja VoiPover3G i wszystko działa.

Narazie nie mam JabłBrejka, ale powiedz jak działa skype ( rozmowy) w sieci 3G przez VoiPover3G ?.
ps. Czy iphone po Jailbreak-u jest bardziej niestabilny, wolniejszy jest z nim wiecej problemow itp niz orginalny nie modyfikowalny ?.

#204 g_mdj

g_mdj
  • 75 posts

Posted 04 May 2009 - 15:05

iphone po jailbreak'u jest stabilny nie martw sie :) . kiedys czytalem, ze w jakichs krajach zablokowali skype'a z appstore za sprawa operatorow.

#205 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 04 May 2009 - 15:13

iphone po jailbreak'u jest stabilny nie martw sie :) . kiedys czytalem, ze w jakichs krajach zablokowali skype'a z appstore za sprawa operatorow.

Mam nowego iphona od tygodnia, chciałem go sobie poużywać "normalnie" a później przejść na dosłownie nagryzione jabłko ;). Wiem, że odnośnie tego jest specjalny tutorialik, ale czy po jabłbrejku utracę dane oraz ustawienia, które mam teraz?.

---- Dodano 04-05-2009 o godzinie 16:57 ----
ps. a co sadzicie o Pusher 2.x zamiast jabłbrejka ?.

#206 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 May 2009 - 18:10

berko już jesteś na tym forum jakiś czas, Twój styl pisania oznacza dla mnie konkretną ignorancję i chęć władania światem. Wystarczy poszukać, a wszystko znajdziesz:

1. Rozmowy głosowe Skype działają tylko w wifi bo w regulaminie tworzenia aplikacji na iPhone jest uwzględniony paragraf, że nie można transmitować głosu przez 3G.

2. Po jailbreaku jest możliwość utrary danych, ale to się zdarza bardzo rzadko, twój komputer wykonuje archiwizację danych i większości ustawień przy podłączeniu iPhone

Słowo jabłbrejk mnie nie śmieszy, dowcip jest dobry na raz, a Ty to non stop powtarzasz. Jak sam szukasz takim słowem kluczowym w wyszukiwarce to wiadomo, że nic nie znajdziesz, a inni nie będą mogli trafić na ten temat, bo większość wpisze jailbreak. Ile masz lat? Dostałeś iPhone na Pierwszą Komunię Świętą?

#207 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 04 May 2009 - 18:47

-pewnie tatus mu kupil w nagrode za dobre stopnie w szkole...:lol: :lol: :lol:

#208 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 04 May 2009 - 19:04

berko już jesteś na tym forum jakiś czas, Twój styl pisania oznacza dla mnie konkretną ignorancję i chęć władania światem. Wystarczy poszukać, a wszystko znajdziesz:

1. Rozmowy głosowe Skype działają tylko w wifi bo w regulaminie tworzenia aplikacji na iPhone jest uwzględniony paragraf, że nie można transmitować głosu przez 3G.

2. Po jailbreaku jest możliwość utrary danych, ale to się zdarza bardzo rzadko, twój komputer wykonuje archiwizację danych i większości ustawień przy podłączeniu iPhone

Słowo jabłbrejk mnie nie śmieszy, dowcip jest dobry na raz, a Ty to non stop powtarzasz. Jak sam szukasz takim słowem kluczowym w wyszukiwarce to wiadomo, że nic nie znajdziesz, a inni nie będą mogli trafić na ten temat, bo większość wpisze jailbreak. Ile masz lat? Dostałeś iPhone na Pierwszą Komunię Świętą?

Bosze swinty przepraszam, że jestem takim buntownikiem na tym forum mam nadzieje, że mój chaos nie zburzy tej świątyni :o .
Dla mnie jailbreak jest bardziej "pojechany" niż jabłbrejk, w ogole samo łamanie iphona mnie wkurza, apple ma głowę nie tylko do świetnych produktów ale do dziadowskich paragrafów również :lol: .
Wiem, ze informacje są na tym forum, ale trochę mi niewygodnie i głupio nie pytać jeśli coś mam na myśl, zwłaszcza jeśli mowa ciągle o tym samym urządzeniu a nie o majowym nabożeństwie.
A mów wiek tutaj nie ma nic do gadania ;P, zresztą jak ja dla Ciebie wyglądam na 7 latka to gratulejszyns.

---- Dodano 04-05-2009 o godzinie 20:05 ----

-pewnie tatus mu kupil w nagrode za dobre stopnie w szkole...:lol: :lol: :lol:

Nie no to to ja sobie wypraszam !:P.

No chyba, że wy mieliście 1 komunie z brodą :P.

#209 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 05 May 2009 - 08:32

Niektórzy są tu zbytnio wrażliwi albo mają nadmiar koguciego testosteronu. Dajcie luzu, człowiek pyta więc odpowiedzcie albo dajcie linki bez gówniarskich komentarzy. Berko, im szybciej zrobisz jailbreak iPhone'a i im mniej masz na nim aktualnie zainstalowanych aplikacji tym szybciej i bardziej bezproblemowo zrobisz JB. Ja zrobiłem jak miałem zapchanego w połowie (czyli jakies 7gb), w koncowej fazie okazało się ze QuickPWN nie dał z tym rady i musiałem robic restore z itunes, lekko podłamany zrobiłem JB raz jeszcze na czystym IP, poszło raz dwa i jakie było moje zdziwienie gdy następnie zainstalowałem te gigabajty ponownie i wszystko wróciło :), dane wewnetrzne plików, zgrywane pliki np. w MyComics, czy w Files - słowem nic nie straciłem. Generalnie im mniej masz poinstalowanych rzeczy tym łatwiej i szybciej. Dopiero po JB mozna zrobić z iP smartphone'a. Jezeli chcesz jedynie zamkniętą platformę rozrywkowo internetową, to nie ma potrzeby JB, ale powiedz, kto by się oparł pokusie wrzucenia video z Jessicą Albą jako tapetę ;) ? A poważnie - bez JB iP jest strasznie kaleki, a sam dostęp do systemu plików, i dostep do danych na iP jak na przenosnym dysku jest powaznym argumentem za. No i oczywiscie rozszerzenie funkcjonalności programów do Voip np. skype'a daje duzo, a będzie dawało więcej gdy bedzie usługa push notification ale pewnie i na to juz cos sie znalazło w Cydii.

#210 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 05 May 2009 - 08:51

Ile masz lat? Dostałeś iPhone na Pierwszą Komunię Świętą?

Powiedział Krzysiek, autor aplikacji "zwal sobie banana"

#211 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 May 2009 - 20:58

hahaha dobre :D

#212 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 25 May 2009 - 18:31

moze nie bede musiał zakladać nowego wątku... ciekawi mnie jak sie zorientowac czy Skype łączy przez WiFi czy przez sieć komórkową (z zainstalowanym VoiPover3G) np. żeby uniknąć sytuacji łączenia przez sieć 3G przy włączonym WiFi.

#213 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 25 May 2009 - 18:54

A to nie jest przypadkiem tak, że wifi jest priorytetowe i dopiero jeśli z nim nie jesteś połączony to nastepuje polaczenie z 3G/edge? Ja akurat mam iPhona 2G obsługującego tylko technologie edge ale jak jestem podlaczony do sieci bezprzewodowej (co objawia się odpowiednią ikonką obok nazwy operatora) to wiem, ze edge jest nieaktywne. Jesli ikonka połączenia z wifi znika to wtedy mozna sie spodziewać, że iPhone bedzie chciał łączyć się przez edge. Jesli nie o to Ci chodziło to sorry.

#214 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2009 - 19:12

Jeśli Wi-Fi jest włączone i jesteś podłączony do jakiejś sieci to jest to priorytet (jak już mówił adrianopel) - iPhone nie będzie wtedy używał 3G.

#215 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 25 May 2009 - 19:59

no to super, dziekuje za szybkie odpowiedzi. to dość logiczne, ze tak powinno być ale przekopalem sporo informacji o tym udogodnieniu i wszedzie jest tylko radosne pianie, że skype, fring itp. dziala przez 3G a nie ma ani słowa o tym jak to sie ma do WiFi. Obawialem sie troche, ze moze byc odwrotnie chociaz to byłoby wbrew logice. Ale np. w USA (gdzie IP ma swój *dom*) mogą miec inną logike i stawiać wyłącznie na sieć komórkową bo jak wiadomo za ~$20 miesiecznie internet jest nieograniczony *nationwide* więc mogą priorytetowac sieć komórkową i dopiero gdy nie ma zasięgu to wybiera WiFi.

#216 seker

seker
  • 192 posts
  • SkądToruń

Posted 25 May 2009 - 20:14

Skoro już ktoś zrobił UP'a to podzielę się z Wami śmieszną rzeczą ;) Skype standardowo nie wspiera rozmów przez 3G. Używam IP z kartą Play Online służącą jedynie do internetu. I co w tym przypadku? Czysta głopota, ponieważ w tej taryfie nie mogę wykonywać normalnych połączeń głosowych. IP również z ww. kartą używam jako modemu łączącego kompa ze światem i co? Odpalam Skype na kompiku, dzwonię i nie ma żadnego problemu z połączeniem. Jak dla mnie czystą głupotą jest wprowadzanie tego typu zabezpieczeń dających się ominąć programikiem wymienionym choćby w tym temacie.

#217 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 June 2009 - 21:26

Skype zauważyło swój produkt w AppStore??:)

Dziś dostałem maila od Skype z info o nowości...Skype dla iPhone'a..Nie będę komentował. Data nadania maila 1.06.09....

Pobierz Skype dla iPhone

#218 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 June 2009 - 21:31

ale ta strona jest już od dawna

#219 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 posts
  • SkądKraków 

Posted 01 June 2009 - 21:43

Mi też przyszedł ten mail...

#220 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 01 June 2009 - 21:54

Mi też. Trochę się zdziwiłem że dopiero teraz :P

#221 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 June 2009 - 07:17

no dlatego napisałem. Strona od dawna wiadomo...Albo przypomnieli sobie o swoim produkcie i trzeba było mailową reklamę robić..

#222 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 03 June 2009 - 07:40

Może udało im się w ostatnim updatecie naprawić błędy skypa i dlatego wysłali maila... ja też go dostałem...

#223 -jaro-

-jaro-
  • 95 posts

Posted 04 September 2009 - 20:56

Nowy Skype Wlasnie pojawil sie update Skypa. Zainstalowalem ale wywala sie przy starcie. Ma ktos pofobne doswiadczenia? Jesli tak, to nie warto instalowac i trzeba poczekac na poprawke. jarek

#224 rudy211

rudy211
  • 360 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 04 September 2009 - 21:23

U mnie działa.

#225 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 04 September 2009 - 21:26

Wywala się ponieważ masz telefon pewnie w jb... i dlatego się wyłącza... Mi niestety też się wyłącza, bo mam JB, którego używam do lockscreen info... ale w takim wypadku trzeba będzie chyba zrezygnować z jb... :/

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users