Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Goozex - wymiana gier ( pierwsza za darmo !! )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 butthead

butthead
  • 165 postów
  • SkądJózefów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 09 kwietnia 2009 - 08:21

Witam.
Ostatnio dostałem od kolegi linka do fajnej stronki oferującej wymianę gier.
(jak zarejestrujecie się przez mojego refferal linka , dostanę dodatkowe punkty, ale nikogo nie zmuszam :P )
http://www.goozex.eu...idr=51260592758

na czym to polega ?

Użytkownik ma 2 rodzaje punktów - zwykłe (którymi się 'płaci' za wymianę) i punkty transakcji dzięki którym można grę kupić.
Wystawiając swoją grę (i ją sprzedając) dostaje 1 punkt transakcji, i ileś punktów płatniczych.
wartość gry ocenia serwis.

mając punkt transakcji, można kupić grę ( o ile masz wystarczająco punktów płatniczych na zakup ).

to NIC nie kosztuje. jedyne realne (w normalnej walucie ;p) opłaty, to koszt wysłania pocztą swojej płyty jeśli ktoś ją kupi.

rejestrując się, użytkownik dostaje 100 pkt płatniczych i 1 pt. transakcji (co wystarczy na kupno jednej gry).

Co prawda przed chwilą dołączyłem do tego serwisu, ale już zamówiłem sobie jedną grę (Roller Coster Tycoon 3 na PC ) - kosztowała mnie całe 100 pkt, zobaczymy co serwis jest warty :)

#2 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2009 - 08:52

Tylko nie bardzo rozumiem na co cały serwis,skoro można się wymieniać i bez tego. Zresztą w polskich warunkach będziesz miał pewnie problem z finalizowaniem transakcji, bo wysyłka z zagranicy swoje kosztuje

#3 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 12:40

Daj znać jak przebiegnie transakcja. Z tego, co wyczytałem, to od każdej jest dodatkowo 1€ + przesyłka. Ile może kosztować przesyłka? Żeby się nie okazało, że to będzie jakieś 50-100 zł :D Wtedy to nie będzie miało sensu. Makowe gry też są. I jest "Alicja z Krainy czarów" za 100 pkt ;)

#4 kaslapek

kaslapek
  • 256 postów
  • SkądGliwice

Napisano 12 kwietnia 2009 - 17:02

znam ten serwis od dluzszego czasu zamowilem sobie Worms 3D na xboxa ;p koles wyslal mi chyba z USA poczta lotnicza - max 2 tygodnie czekalem na przesylke

#5 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 12 kwietnia 2009 - 18:48

A ile zapłaciłeś za tą przesyłkę?

#6 koval047

koval047
  • 40 postów

Napisano 17 marca 2010 - 20:49

gametrade.pl

#7 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 25 marca 2010 - 17:40

Aha czyli jak mam jakąś grę to mogę ją tam wystawić i ktoś ją kupi za punkty? I ja wtedy za punkty będę mógł kupić od kogoś innego? Ciekawy pomysł ;) Nie wiem jeszcze czy skorzystam bo nie ma gier które mi się podobają ;) ale zarejestrowałem się z twojego linka ;)

#8 firesoso

firesoso
  • 114 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 20:09

Miałem konto w GOOZEX. Ta gra za darmo nie jest do końca prawdą. Dostajesz 100pkt na dzień dobry ale dobre tytuły zaczynają się od 300 - 500 pkt. No i oczywiście zaczyna się zbieranie punktów = wystawianie swoich gier na sprzedaż. GOOZEX oferuje też "przy okazji" zakupienie punktów, co według mnie jest głównym źródłem dochodów jednorazowych klientów. Założysz konto, masz 100pkt, dokupisz 200 pkt. Potem ogłaszasz zainteresowanie grami i czekasz na łaskę innych user'ów. Czekasz i czekasz.. Poza tym serwis ma niezbyt przejrzystą szatę graficzną. Często ikony informujące o zawartości kompletu są niewidoczne. I tak możesz kupić grę bez pudełka, książeczki itd. nawet o tym dobrze nie wiedząc. Osobiście odradzam - jest u nas Allegro - taniej, szybciej, pewniej no dobre bo polskie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych