Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zalany iphone i nie działajacy aparat

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaszi

kaszi
  • 11 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 08:12

witam, mam male pytanko bo.. mialem maly wypadek w pracy i moj iphone 3G zalał się spirytusem i prawdopodobnie od tego czasu, gdy włączam aparat normalnie sie applikacja otwiera, tylko tam gdzie powinienem widziec obraz, widze czarne pole... czy wiecie może co moge z tym zrobic?

#2 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2009 - 09:07

Przy każdej aplikacji tak masz czy tylko przy niektórych? Bo jak przy niektórych to oznacza tylko to, że masz .ipa i masz źle zcrackowane ;D Jak przy wszystkich aplikacjach to nie wiem czemu, ale i tak dziwne, że tylko przy aplikacjach. A aparat, kalendarz itp. ci działają?

#3 kaszi

kaszi
  • 11 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 11:46

tak, wszystko dziala poza aparatem, pokazuje sie nawet ten przycisk do zrobienia zdjecia i przejscia do galerii, tylko nie pokazuje obrazu i jest caly czarny.

#4 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 09 kwietnia 2009 - 11:55

Wejdz w BossPrefs i zrob Fix User Dir Permissions, czy jakos tak. pozdro

#5 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 09 kwietnia 2009 - 12:05

kaca ma po spirytusie :P

#6 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 09 kwietnia 2009 - 12:36

kaca ma po spirytusie :P

Gratuluje inteligentnej wypowiedzi.

Przy każdej aplikacji tak masz czy tylko przy niektórych? Bo jak przy niektórych to oznacza tylko to, że masz .ipa i masz źle zcrackowane ;D Jak przy wszystkich aplikacjach to nie wiem czemu, ale i tak dziwne, że tylko przy aplikacjach.

A aparat, kalendarz itp. ci działają?

Co *.ipa ma do zalania?

kaszi zrób restore (Odtwórz w iTunes). Jeśli nie pomoże to pewnie kwestia hardware'owa.

#7 Polol

Polol
  • 100 postów

Napisano 09 kwietnia 2009 - 13:04

Raczej tylko i wyłącznie kwestia hardware'owa, żaden telefon nie lubi się "kąpać"

#8 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 09 kwietnia 2009 - 17:14

Więc tak. Dokłądnie to samo miałem jakieś 2 tygodnie temu. Telefon wpadł mi do wody. To spowodowało, że aparat przestał działać. Wyświetlało tylko czarny ekran. Oddałem go do serwisu (PDAserwis S.C. - profesjonalny serwis palmtopów, serwis iPhone, naprawa palmtopów, naprawa iPhone) gdzie go "wykąpali" w wanience ultra dźwiękowej i wymienili kamerkę. Całość kosztowała mnie 140 zł (+koszty wysyłki).
Na twoim miejscu oddałbym go szybko na wyczyszczenie płyty głównej i wymiane kamerki. Im dłużej z tym czekasz tym gorzej. Pozdrawiam

#9 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 10 kwietnia 2009 - 03:03

Po zalaniu nie opłaca się szukać szczegółowej przyczyny... Lepiej zrobić Restore jak nie pomoże, to pozostaje Serwis (chociaż ja to bym sam go rozebrał i przeczyścił)... Napisz co i jak po Restore...

#10 kaszi

kaszi
  • 11 postów

Napisano 12 kwietnia 2009 - 08:30

no a wiec po restore nic sie nie poprawilo :P a teraz jest nawet lepiej, bo czujnik ten odpowiedzialny od przechylania (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa) przestal dzialac...

#11 mkstelik

mkstelik
  • 1 postów

Napisano 13 kwietnia 2009 - 21:47

To samo ale bez wody Witam, Mam te same objawy, aparat ma czarny obraz, nie da się zrobić zdjęcia. Robiłęm restore, resety i niestety nic. Czy ktoś z was miał takie objawy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych