Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes i iPhone - shift + restore nie działa :/

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 margotka79

margotka79
  • 68 posts
  • Skądnear Warsaw

Posted 08 April 2009 - 19:11

Witam, chciałabym wgrać nowy soft do iPhona i wiem, że po podłączeniu iPhona, w iTunes mam wcisnąć jednocześnie Shift + restor (odtwórz) i wówczas powinno mi się pojawić okienko Findera, gdzie mam wskazać plik. Niestety takie okno mi się nie otwiera :(iTunes informuje mnie, że łaczy się z Apple, potem pyta czy z archiwizować, a następnie czy aby na pewno chce przywrócić telefon do ustawień fabrycznych. Próbowałam też przytrzymać jednocześnie Shift z Opcjami + restor, ale efekt ten sam. Co źle robię?

#2 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 08 April 2009 - 19:16

-Shift to na PC a Ty masz Maca. Z tego co wiem to na Macu klika sie Alt+Restore.

#3 margotka79

margotka79
  • 68 posts
  • Skądnear Warsaw

Posted 08 April 2009 - 19:33

wszystkie klawisze wypróbowałam :) i alt i opcje i nawet fn + opcje i inne kombinacje...
kolega polecił mi teraz wprowadzić iphona w dfu mode.
Zobaczę czy to coś mi da.

Zgodnie z instrukcją w firmiku YouTube - How to put your iPhone in DFU mode wprowadziłam iPhone w dfu. Niestety iTunes go nie rozpoznaje. "Wystąpił nieznany błąd 2001" :/

#4 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 08 April 2009 - 23:02

Nie chcę sie wymądrzać ale miałem raz tak samo i co się okazało:po którejś aktualizacji Maca,itunes nie czytał trybu DFU bo nastąpiły jakieś zmiany w systemie.Wszedłem na stronę ( link poniżej) i tam znalazłem rozwiązanie, (ściągasz jakieś pliki(:) naprawdę jedtem laikiem), które przywracają "czytanie przez Itunes" dfu, i pomogło .Wtedy funkcja odtwórz ( z wsazanego miejsca ) działała.
Pozdrawiam
iClarified - Search Results

#5 Polol

Polol
  • 100 posts

Posted 09 April 2009 - 11:26

Hmmmm na Macu do restore'a używa się chyba klawisza CMD

#6 margotka79

margotka79
  • 68 posts
  • Skądnear Warsaw

Posted 09 April 2009 - 21:22

maciejwilu dzięki!!!
sprawa rozwiązana!
rozwiązanie tutaj iClarified - iPhone - How to Enable DFU Mode in Mac OS X 10.5.6
Potem w iTunes restor z cmd i już otwiera się okno findera gotowe do podania pliku :)

#7 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 10 April 2009 - 21:05

, moja "techniczna "wiedza sprawia,że nie często coś wiem :( Cieszę się,że mogłem pomóc...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users