Witam,
chciałabym wgrać nowy soft do iPhona i wiem, że po podłączeniu iPhona, w iTunes mam wcisnąć jednocześnie Shift + restor (odtwórz) i wówczas powinno mi się pojawić okienko Findera, gdzie mam wskazać plik.
Niestety takie okno mi się nie otwiera :(iTunes informuje mnie, że łaczy się z Apple, potem pyta czy z archiwizować, a następnie czy aby na pewno chce przywrócić telefon do ustawień fabrycznych.
Próbowałam też przytrzymać jednocześnie Shift z Opcjami + restor, ale efekt ten sam.
Co źle robię?

iTunes i iPhone - shift + restore nie działa :/
Started by
margotka79
, 08 Apr 2009 19:11
6 replies to this topic
Posted 08 April 2009 - 19:11
Posted 08 April 2009 - 19:16
-Shift to na PC a Ty masz Maca.
Z tego co wiem to na Macu klika sie Alt+Restore.
Posted 08 April 2009 - 19:33
wszystkie klawisze wypróbowałam
i alt i opcje i nawet fn + opcje i inne kombinacje...
kolega polecił mi teraz wprowadzić iphona w dfu mode.
Zobaczę czy to coś mi da.
Zgodnie z instrukcją w firmiku YouTube - How to put your iPhone in DFU mode wprowadziłam iPhone w dfu. Niestety iTunes go nie rozpoznaje. "Wystąpił nieznany błąd 2001" :/

kolega polecił mi teraz wprowadzić iphona w dfu mode.
Zobaczę czy to coś mi da.
Zgodnie z instrukcją w firmiku YouTube - How to put your iPhone in DFU mode wprowadziłam iPhone w dfu. Niestety iTunes go nie rozpoznaje. "Wystąpił nieznany błąd 2001" :/
Posted 08 April 2009 - 23:02
Nie chcę sie wymądrzać ale miałem raz tak samo i co się okazało:po którejś aktualizacji Maca,itunes nie czytał trybu DFU bo nastąpiły jakieś zmiany w systemie.Wszedłem na stronę ( link poniżej) i tam znalazłem rozwiązanie, (ściągasz jakieś pliki(
naprawdę jedtem laikiem), które przywracają "czytanie przez Itunes" dfu, i pomogło .Wtedy funkcja odtwórz ( z wsazanego miejsca ) działała.
Pozdrawiam
iClarified - Search Results

Pozdrawiam
iClarified - Search Results
Posted 09 April 2009 - 11:26
Hmmmm na Macu do restore'a używa się chyba klawisza CMD
Posted 09 April 2009 - 21:22
maciejwilu dzięki!!!
sprawa rozwiązana!
rozwiązanie tutaj iClarified - iPhone - How to Enable DFU Mode in Mac OS X 10.5.6
Potem w iTunes restor z cmd i już otwiera się okno findera gotowe do podania pliku
sprawa rozwiązana!
rozwiązanie tutaj iClarified - iPhone - How to Enable DFU Mode in Mac OS X 10.5.6
Potem w iTunes restor z cmd i już otwiera się okno findera gotowe do podania pliku

Posted 10 April 2009 - 21:05
, moja "techniczna "wiedza sprawia,że nie często coś wiem
Cieszę się,że mogłem pomóc...

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users