Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zasilanie awaryjne - UPS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 molsar

molsar
  • 360 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 10:17

hi
Zastanawiam sie nad zakupem zasilacza UPS do sprzetu w stopce.(MP)
nie za bardzo sie orietuje jaki bedzie odpowiedni - nie zamierzam utrzymywac kompa godzin calych na bateriach. ale np. 15minut by sie przydalo ;)

czy takie malenstwo wystarczy na te podtrzymanie 15 min?
SALON APC BACK 350VA UPS zasilacz awaryjny __WAWA (600608573) - Aukcje internetowe Allegro

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 kwietnia 2009 - 11:09

sprawdź to: Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria
to jest najwygodniejsze rozwiązanie dla Maka. Ponadto do MP i tak kupiłbym coś mocniejszego.

Ja takiego UPS z aukcji używam do iMaka i trzyma jakoś, ale MP to raczej bez szans

#3 sebauk

sebauk
  • 86 postów
  • SkądBristol

Napisano 06 kwietnia 2009 - 11:54

ja wlasnie urzywam podobnego jak na tej aukcji na allegro na moim 700 w kompie i spoko idzie .

#4 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 06 kwietnia 2009 - 15:37

hi
Zastanawiam sie nad zakupem zasilacza UPS do sprzetu w stopce.(MP)
nie za bardzo sie orietuje jaki bedzie odpowiedni - nie zamierzam utrzymywac kompa godzin calych na bateriach. ale np. 15minut by sie przydalo ;)

czy takie malenstwo wystarczy na te podtrzymanie 15 min?
SALON APC BACK 350VA UPS zasilacz awaryjny __WAWA (600608573) - Aukcje internetowe Allegro

Znajomy ma do PC i chwali sobie.Nie wiem jak to bedzie do MP...

#5 molsar

molsar
  • 360 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 15:49

hmm, wlasnie zauwazylem moje niedopatrzenie ;) przeciez nie podlacze do tego UPS-a ACD...do tego musza byc w UPS-ie wtyki-"świnki" - kontaktowe... no to teraz szukam czegos z tyakimi wtyczkami obawiam sie ze moze miec to producent EVER... jakos im nie ufam...

#6 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 18:29

Jak potrzebujesz przejściówkę to możesz ją sam zrobić, kabel zasilacz-monitor, uciąć wtyczkę do monitora i założyć gniazdko zwykłe.

#7 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:06

iDowell - stylowe UPSy dla Maka - TECH - nowe technologie - WP.PL Pomijając kwestię designu ;), są ponoć dedykowane do Maków.

#8 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:19

Ja jakiś czas temu zakupiłem ten model zasilacza: Fideltronik UPS Lupus 500
Przejściówki zrobiłem sam wg metody podanej wyżej w tym wątku :) Podłączony pod UPSa jest iMac oraz dysk zewnętrzny Maxtor OneTouch III. Na początku chciałem potestować ile toto potrzyma ale po około 40 minut zrezygnowałem ;) Nie sądzę by MBPro miał większy pobór mocy niż iMadło z 20" ekranem :P Sprzęt polecam, nie raz uratował mi dup*ko :D

---- Dodano 06-04-2009 o godzinie 18:24 ----
PS. Swego czasu zdaje się firma Microdowell miała w ofercie fajne rozwiązanie: UPS z wbudowanym subwooferem podłączanym przez USB :) HiBox to się znazywało, i nawet chorowałem na takie cóś (gdy miałem jeszcze G4/466 DA) ale mi przeszło ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych