Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeskakiwanie utworów w Ipodzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Herostrates

Herostrates
  • 46 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 03 kwietnia 2009 - 22:26

Witajcie, mam taki problem na który nie znalazłem odpowiedzi szukając na forum. Otóż mój Ipod Classic ma taką właściwość - po jakimś czasie odtwarzania utworu przeskakuje na następny utwór. Utwory na pewno są w porządku, bo dobrze działają na Itunes. Nie dzieje się to zawsze, ale raz na jakiś czas, ale jest to denerwujące przerywanie w połowie utworu i odtwarzanie następnego. Ma ktoś jakieś wyjaśnienie, może ktoś miał podobne problemy?

#2 Hr0thgar

Hr0thgar
  • 89 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 kwietnia 2009 - 22:30

Miałem przez jakiś czas coś podobnego na iPhonie i okazało się że to problem z utworem :P. Wejdź w utworze w Informacje>Opcje i sprawdź jak jest ustawiony czas końcowy. Innego wytłumaczenia nie znam.

#3 ndzwck

ndzwck
  • 5 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 23:02

U mnie na ipodzie nano 3g dzieje się to samo, ale tylko z jednym albumem, czyli to musi być wina plików. Dodam, że pod itunes chodzą normalnie.

#4 Herostrates

Herostrates
  • 46 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 05 kwietnia 2009 - 16:08

Czas końcowy jest OK. Utwory nie przeskakują w konkretnym czasie, ponadto dzieje się to niemal ze wszystkimi utworami

#5 js1k

js1k
  • 4 postów

Napisano 26 maja 2009 - 20:00

witam.. dolączam sie. mój ipod classic jest nowy. dzisiaj przy jeździe na rowerze i sluchaniu muzyki zdarzylo sie ze pare razy z polowy nagrania przeskoczyło mi na nastepne, fakt.. to drażni.. jeśli ktoś coś znajdzie to prosze o pomoc.

#6 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 maja 2009 - 11:28

to moim zdaniem tylko i wyłącznie problem z plikami. Mam Klasika i wiem co i jak. Mam też Creative'a Zena Sleeka - tam ten sam utwór, który skacze w ipku ( nie skacze na kompie ) potrafi zawiesić Creative'a. Problem w tym, że procek peceta czy makówki daje sobie radę ze "zrąbanym" plikiem i nic się nie dzieje, tzn. nie słyszymy...Inaczej zachowuje się odtwarzacz mp3. U mnie plik Toto "Hold On The Line" idzie na kompie do końca. Na ipku skacze dokładnie tak samo...Na 100 proc jest walnięty...Ja rozwiązuję to w taki sposób - delete :) i wrzutka innego pliku

#7 js1k

js1k
  • 4 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 22:41

hmm ciekawy sposob. ale.. znajomy ma rowniez classica.. 160gb ja 120.. niby roznica wielkosci dyskow. u niego nie ma czegos takiego ze w czasie utowru nagle przeskakuje na nastepny. a slucha tego samego co ja.. i pobiera te same pliki z tych samych stron. masz na to rade ?. rowniez rozważałem pare opcji.. myslalem ze to moze wina itunes.. lub oprogramowania na ipodzie.. teraz poprostu zastanawiam sie czy to nie jest co z samym ipodem :/.. ehh nie jest to jakies bardzo denerwujące.. ale zdarza sie. i to jest irytujące. szczegolnie jak leci jakis fajny kawałek. tym bardziej.. cofam puszczam go jeszcze raz.. i idzie cały ładnie.

#8 jurget

jurget
  • 72 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 07:07

Czas końcowy jest OK. Utwory nie przeskakują w konkretnym czasie, ponadto dzieje się to niemal ze wszystkimi utworami

Zgraj jeszcze jakiś taki wadliwy utwór z oryginalnej płyty do komputera i sprawdź. Może zgrywałeś jakimś nie do końca dobrym kodekiem?

#9 js1k

js1k
  • 4 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 18:13

nie ma opcji że wadliwy utwór czy kodek.

#10 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 czerwca 2009 - 18:42

Jak sie pobiera z pirackich stron to taka opcja zawsze jest.

#11 werakoko

werakoko
  • 540 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 21:00

Na kompie otwórz ten plik w programie do edycji dźwięku i zapisz go jako mp3, w tej samej jakości co była. Ew. ściągnij jeszcze raz z innego śródła inny release/kup w iTunes. Kiedyś, jak miałem jeszcze 6630 tak grały pojedyńcze mp3 z osiołka.

#12 siewcu

siewcu
  • 1 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 13:09

Mam podobny problem z moim nano 2gen 4GB, ale... utwory zgrywane są z oryginalnych płyt przez iTunes do biblioteki i synchronizowane z iPodem. O co może chodzić ?

#13 js1k

js1k
  • 4 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 01:02

zauwazyłem taką sposobność.. im wiecej utworów filmów ect. wrzucam na moj odtwarzacz, tym mniej przeskakuje. wczesniej gdy mialem ok 100-150 utworów zdarzało sie to dosc czesto.. teraz mam ponad 350. i od robine rzadziej wystepuja 'przeskoki'... znajomy nie mial tego problemu z tym ze na jego 160gb wrzucil grubo ponad 3000 nagran i serie johnego brawo wolnego miejsca ma jeszcze ok 100gb. nic mu nie przeskakuje. być moze wadliwa seria. byc moze dysk. :) przywyklem do tego szczerze powiedziawszy

#14 Herostrates

Herostrates
  • 46 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 16 października 2009 - 07:24

Mnie tez wydaje się, że to kwestia dysku twardego. Te same pliki w Iphonie działają bez zarzutów.

#15 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 16 października 2009 - 07:38

Mnie tez wydaje się, że to kwestia dysku twardego. Te same pliki w Iphonie działają bez zarzutów.

iPhone nie ma dysku...

#16 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2009 - 10:44

u mnie pomógł zwykły hard reset:]

#17 Herostrates

Herostrates
  • 46 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 16 października 2009 - 13:03