Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja plikow .msi na tigerze.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 djFinarfin

djFinarfin
  • 17 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:27

Witam, kolejny post, ale nie moglem znalezc rozwiazania na forum. Mam pewien plik instalacyjny, ale ma on rozszerzenie .msi, a wiec jest to plik instalacyjny spod windowsa. Jak naciskam go dwa razy to system prosi, abym wybral aplikacje w ktorej chce go otworzyc. Co powinienem w takim razie miec aby zainstalowac taki program? Jestem nowym uzytkownikiem macos, w zwiazku z czym nie wiem jak sobie z tym poradzic, Pod linuksem byl wine, a co jest pod mac os'em?

#2 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:31

oj....nie zainstalujesz,możesz spróbować poprzez Darwine,ale i to wątpie,najlepiej poszukaj odpowiednika tego programu pod Maca

#3 djFinarfin

djFinarfin
  • 17 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:40

To mnie troszke zmartwiles. Na prawde nie da rady tego zainstalowac? To jest program pisany na dodatek pod microsoftowym visual basic'iem i wymaga .net'a w wersji 2.0. Sadzisz ze to go kompletnie skresla jezeli chodzi o mozliwosc instalacji na macosie? Szkoda by bylo...

#4 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:51

to są pliki windowsowe więc nie zainstalujesz ich na macu jak koniecznie chcesz je uruchomić postaw windę czy to na bootcamp czy np Parallels

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 03 kwietnia 2009 - 21:57

jak pisałeś o Linuxowym Wine,to pod OSX jest jego port - Darwine,możesz próbować poprzez niego,ale mi nie dziala,byćmoże przez za słaby sprzęt,albo brak odpowiednich bibliotek,pozatym OSX a Winda to 2 różne systemy z dwóch różnych rodzin (Unix i NT),więc nie dziw się że jedno nie działa na drugim

#6 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 03 kwietnia 2009 - 22:30

Nie zainstalujesz żadnego pliku MSI pod OSX, z prostej przyczyny: Brak Windows Installera który je obsługuje. Programy .NETowe teoretycznie można odpalić dzięki MONO ale na pewno nie opakowane w MSI :)

#7 m-j

m-j
  • 168 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 22:37

nie miala baba klopotu sprawila se maka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych