Witam Wszystkich
Każdy kto zahaczył o serwis wie jak cięzkie są chwile bez naszych maczków, ja przekonałem
się o tym przy okazji serwisowania macbooka w Isource serwis - miałem problem z wtyczką masafe
http://km.support.ap...tuck pins 1.jpg
Dodatkowo padła bateria i na drugiej sprawnej ładowarce nie dało się go uruchomic, sprzet ma 4miesiące. Po prawie 2 tyg komputer wrócił z tym samym problemem - nie ładuje bateri, wymienili baterie a nie sprawdzili zasilacza! który był problemem nr 1. Co za fachowcy ! zadzwoniłem i opowiedziałem o moim problemie,mila pani powiedziała że koledzy w serwisie nie sprawdzili ładowarki ale jak przyslę komputer jeszcze raz na ich koszt to problem zostanie ekspresowo rozwiązany. Sprzęt wysłałem ponownie,minął tydz a na stronie Status naprawy wciąż komunikat "sprzęt oczekuje w kolejce na diagnozę" !! zadwoniłem jeszcze raz i usłyszałem że mają*dużo pracy... To po cholere te opowieści o ekspresowej usłudze!
Następnym razem omine ich duzym łukiem i skorzystam z innego serwisu i to samo polecam innym.
serwis ISource - teraz już wiem że są niekompetentni i niepoważni
Rozpoczęty przez
botein
, 03 kwi 2009 11:12
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 kwietnia 2009 - 11:12
Napisano 03 kwietnia 2009 - 12:57
Ty chyba nigdy nie oddawałeś sprzętu w Vobisie na gwarancji.
Zaniosłem tam kiedyś zasilacz do HP. Nie oddawali mi go ponad 3 tygodnie. Ich rada to kupić sobie nowy jeszcze jeden bo one to się strasznie często psują. Na pytanie czy nie obowiązują ich żadne terminy i czy łaskawie wreszcie wymienią mi ten zasilacz, rozbrajająco prosto w oczy mówią że ich to żadne terminy nie obowiązują, ja nie mam racji, prawo się zmieniło i oni nic nie muszą. Jak napisałem pismo po konsultacji z Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumenta to pani do mnie zadzwoniła i oznajmiła, że nie długo będzie. Kiedy ? Niedługo. Powiedziałem, że nie odpuszczę i sprawę popchnę dalej to powiedzieli mi w sklepie, że w takim razie będziemy się sadzić bo ja to racji nie mam a oni są w porządku. Po niecałym miesiącu odzyskałem zasilacz wymieniony o czym też dowiedziałem się jak przybyłem walczyć do sklepu, bo nikt nie raczy nawet poinformować że sprzęt już jest, mimo że klient jest informowany inaczej.
Miejsce gdzie po 2,5 tygodnia nawet nikt nie wie czy gwarancja jest uznana czy nie.
Wszystko z łachy a sam człowiek czuje się jak jakiś insekt a nie klient. Zero informacji, wszytko trzeba z nich wyciągać na siłę.
Napisano 03 kwietnia 2009 - 12:58
Po licznych bojach z różnymi serwisami mam jedną radę:
ZACHOWAĆ CIERPLIWOŚĆ I DYSTANS.
To trudne, ale szkoda naszego życia na użeranie się z materią.
OT: Teraz mój wzmacniacz AV jest drugi raz w 21-dniowym serwisie, bo pani w punkcie odbioru sprzętu za pierwszym razem przepisała z kartki zdanie :
"Nie działa wyjście HDMI..." jako:
"Nie działa wejście HDMI"
Jedna literka - a jaki ubaw.
ZACHOWAĆ CIERPLIWOŚĆ I DYSTANS.
To trudne, ale szkoda naszego życia na użeranie się z materią.
OT: Teraz mój wzmacniacz AV jest drugi raz w 21-dniowym serwisie, bo pani w punkcie odbioru sprzętu za pierwszym razem przepisała z kartki zdanie :
"Nie działa wyjście HDMI..." jako:
"Nie działa wejście HDMI"
Jedna literka - a jaki ubaw.
Napisano 03 kwietnia 2009 - 13:12
popieram serwisy w Polsce to obecnie jedno wielkie bagno
ja jeszcze nie korzystałem z usług isource i całe szczęście
raz mi się w całej mojej karierze życiowej skorzystać z serwisu.
Był to serwis monitora 19 calowego firmy ctx i byłem bardzo zadowolony z tego jak podeszli do naprawy.
po zauważeniu wady zadzwoniłem do serwisu który był jedynym wtedy serwisem CTX w Polsce
i mieścił się w Wrocławiu ja studiowałem w BIałymstoku wtedy
rozmawiając z serwisantem on wysłuchał tego co się dzieje z monitorem, a następnie kazał wysłać mi do nich sprzęt
po skończonej rozmowie zacząłem szukać dobrego kuriera w białym i tutaj moje zaskoczenie było największe, zadzwonił do mnie telefon z firmy kurierskiej i zapytali się o to czy będę w domu, kazali jeszcze zapakować monitor razem z akcesoriami.
za niecałą godzinę kurier zabrał z mojego domu monitor
po 2 dniach otrzymałem telefon od serwisu w sprawie mojego monitora
podano mi co uległo wymienieniu i info że monitor jutro będę miał z powrotem
totalne zdziwienie ale tak ja powiedzieli tak było
monitor do dzisiaj działa znakomicie chociaż już nie u mnie:) u znajomego
dodam sprzęt oddali w takim stanie jak był bez żadnej dodtkowej rysy na obudowie, czysty wyczyszczony ekran.
takich serwisów już nie ma w Polsce chyba a może znacie?
Napisano 03 kwietnia 2009 - 17:11
Jesil chodzi o iSource ja mam dobre zdanie.
Oddawalem 3 tyg temu macbook-a do naprawy "topcase" jak ktos ma to wie o czym pisze.
Pani od razu poinformowala mnie ze 2 tyg i nie mam liczycz na szybsze zalatwienie sprawy poniewaz zmieniaja siedzibe i sa w trakcie przeprowadzki. Jednak po 9 dniach Pan z serwisu przyslal mi maila z informacja ze komputer jest naprawiony i czeka na odbior. A jesli chodzi o status naprawy to do momentu otrzymania od nich maila caly czas wyswietlala sie informacja ze macbook czeka na weryfikacje co rzeczywiscie bylo denerwujace bo w moim przypaku naprawy mogla nie objac gwarancja i wolalem wiedziec wczesniej ile to bedzie kosztowalo.
Natomiast iSource nie jest jedynym serwisem gwarancyjnym w Polsce
iSource SA
ul. Działkowa 85
02-234 Warszawa
T: 022 550 86 86
F: 022 574 23 87
W: iSource: Apple MacBook Apple iPhone Apple Mac iMac iPod akcesoria iPod etui
E: office@isource.pl
Cortland Sp. z o.o.
ul. Zgoda 38
60-122 Poznań
T: 061 66 90 230
F: 061 66 45 401
W: Cortland Sp. z o.o. - Autoryzowany Serwis Apple
E: serwis@cortland.pl
RAGZ SJ
ul. Piłsudskiego 143
92-236 Łódź
T: 042 676-30-43
F: 042 676 30-38
W: www.ragz.pl
E: ragz@ragz.com.pl
Regenersis (Warsaw) Sp. z o.o.
ul. Falencka 1B, Janki
05-090 Raszyn
Dział Obsługi Klienta
T: +48 22 703 41 00
Recepcja
T: +48 22 720 10 20
F: +48 22 703 41 99
MiK Centrum Serwisowe
ul. Chrobrego 22
26-600 Radom
T: 048 363 31 66
F: 048 363 31 66
W: Autoryzowane Centrum Serwisowe MIK RADOM - Philips, Sony, Samsung, Toshiba, JVC, Sharp, Apple
E: recepcja@mik.radom.pl
best
M.
Oddawalem 3 tyg temu macbook-a do naprawy "topcase" jak ktos ma to wie o czym pisze.
Pani od razu poinformowala mnie ze 2 tyg i nie mam liczycz na szybsze zalatwienie sprawy poniewaz zmieniaja siedzibe i sa w trakcie przeprowadzki. Jednak po 9 dniach Pan z serwisu przyslal mi maila z informacja ze komputer jest naprawiony i czeka na odbior. A jesli chodzi o status naprawy to do momentu otrzymania od nich maila caly czas wyswietlala sie informacja ze macbook czeka na weryfikacje co rzeczywiscie bylo denerwujace bo w moim przypaku naprawy mogla nie objac gwarancja i wolalem wiedziec wczesniej ile to bedzie kosztowalo.
Natomiast iSource nie jest jedynym serwisem gwarancyjnym w Polsce
iSource SA
ul. Działkowa 85
02-234 Warszawa
T: 022 550 86 86
F: 022 574 23 87
W: iSource: Apple MacBook Apple iPhone Apple Mac iMac iPod akcesoria iPod etui
E: office@isource.pl
Cortland Sp. z o.o.
ul. Zgoda 38
60-122 Poznań
T: 061 66 90 230
F: 061 66 45 401
W: Cortland Sp. z o.o. - Autoryzowany Serwis Apple
E: serwis@cortland.pl
RAGZ SJ
ul. Piłsudskiego 143
92-236 Łódź
T: 042 676-30-43
F: 042 676 30-38
W: www.ragz.pl
E: ragz@ragz.com.pl
Regenersis (Warsaw) Sp. z o.o.
ul. Falencka 1B, Janki
05-090 Raszyn
Dział Obsługi Klienta
T: +48 22 703 41 00
Recepcja
T: +48 22 720 10 20
F: +48 22 703 41 99
MiK Centrum Serwisowe
ul. Chrobrego 22
26-600 Radom
T: 048 363 31 66
F: 048 363 31 66
W: Autoryzowane Centrum Serwisowe MIK RADOM - Philips, Sony, Samsung, Toshiba, JVC, Sharp, Apple
E: recepcja@mik.radom.pl
best
M.
Napisano 03 kwietnia 2009 - 22:51
wydaje mi sie ze z wymienionych firm tylko 3 maja autoryzacje Apple: iSource, Regenersis, Cortland
Napisano 18 sierpnia 2009 - 11:15
moim zdaniem te serwisy nie powinny posiadac autoryzacji apple, nie wiem czy to polska specyfika ale te kompy sluza chyba glownie do pracy a nie do zabawy i gier, powinny chyba uszanowac czyjc czas i fakt ze ktos traci przez ich niekompetencje pieniadze. 1,5 tygodnia czekam na diagnoze i pani w isource poinfiormowala mnie ze maja duzo pracy, a dodatkowo czlowiek zajmujacy sie laptopami mial wypadek, wiec z obiecanych 14 dni na pewno nic nie bedzie. wyglada na to ze firma isource to njakas firma krzak ktora chyba jest jednoosobowa dzialalnoscia i nie stac jej na zatrudnienie kompetentnych pracownikow. najgorsze jest to ze nic nie mozna zrobic i ci ludzie zdaja sobie z tego sprawe, dzialaja na bandyckich zasadach i maja gdzies ze komus potrzebny jest sprzet
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych