Urodziny i kalendarz
Napisano 02 kwietnia 2009 - 00:33
Napisano 02 kwietnia 2009 - 06:34

Napisano 02 kwietnia 2009 - 06:47

Napisano 02 kwietnia 2009 - 07:01
Napisano 02 kwietnia 2009 - 09:31
QuickBirthday. Tyle że jest on jakby w pakiecie z QuickSMS i QuickBoard. Ogólnie dla mnie QuickBoard jest świetne. Oczywiście jest opcja wyłączenia QuickSMS i korzystania tylko z QuickBirthday. A wyglada to na Lockscreen tak:No mie meczy podobna rzecz , a ten programik to jaki jesli mozna spytac?

Można ustawić na ile dni przed wydarzeniem jest ono wyświetlane na LockScreen, na ile wcześniej jest pierwsze przypomnienie i na ile wcześniej drugie.
PS: GreaTskY sorki że jednak o aplikacjach firm trzecich ale w sumie na Twój post to można odpowiedzieć tylko krótko: nie nie ma i tak, powinno być.
Napisano 02 kwietnia 2009 - 10:58
teraz się zastanawiam dlaczego Apple nie zastosowało takiej opcji?? Zapomniało?? Nie potrzebne??
Jak w większości przypadków... odpowiedź może być tylko jedna... myślenie iNaczej.
Rozwiązaniem, z którego być może niektórzy korzystają, jest przedstawione przez Lita, jednak wymagające jailbreak'a.
Tymczasem, możemy cieszyć się z pięknej tapety oraz godziny i daty, na ekranie w którym możemy odblokować iPhone.

Napisano 02 kwietnia 2009 - 11:10
Rozwiązaniem, z którego być może niektórzy korzystają, jest przedstawione przez Lita, jednak wymagające jailbreak'a.
Nie koniecznie, w AppStore jest sporo takich aplikacji np: taka jaką wyżej podałem lub wiele innych darmowych.
Napisano 02 kwietnia 2009 - 11:17

Napisano 02 kwietnia 2009 - 14:35

Napisano 02 kwietnia 2009 - 14:59
mi brakuje app jaka była pod 1.1.4 ale po JB ktora pod status barem wyswietlała info jak ktoś miał urodziny danego dnia i z liczbą które
Coś takiego powinno być standardowo zamontowane w soft lub powinna wyskakiwać notka z kalendarza że ktoś tego dnia obchodzi urodziny a tak trzeba instalować dodatkowe programy.
Napisano 02 kwietnia 2009 - 15:05
Napisano 03 kwietnia 2009 - 14:06
Ostatnio chciałem dodać do kontaktów kilkanaście dat urodzin bliskich mi osób i znajomych i tak zacząłem sobie pisywać i od razu wpadło mi do głowy że jak nadejdzie czyjaś data urodzin to pewnie będzie jakieś zawiadomienie np w kalendarzu, dalej tak patrzę że w kalendarzu też nie da się tego ustawić więc opcja urodziny przy profilu bez wykorzystania kalendarza mija się z celem, ponieważ przy 50-100 datach i bez opcji przypomnienia nie jesteś wstanie zapamiętać a teraz przeglądać co jakiś czas kontakty to też bezsens, ale miałem cichą nadzieje że będzie jakieś info, więc wpisałem wczoraj wpisałem dzisiejszą datę przy jednym z kontaktów i tak czekałem co się wydarzy a tutaj nic, teraz się zastanawiam dlaczego Apple nie zastosowało takiej opcji?? Zapomniało?? Nie potrzebne?? Aha nie piszcie o programach firm trzecich, najlepiej jakby to działało tak jak to opisałem, jak sądzicie?? znalazło by to u Was zastosowanie??
Nie za bardzo rozumiem problemu. Powiadomienia o urodzinach funkcjonują na iPhonie bardzo dobrze. Jest to oczywiście bardzo prosta forma, nie tak fajna jak płatne programy z AppStore ale działa.
Zastrzegam że chodzi tu o platformę Mac. W książce adresowej wpisuje się w kontaktach daty urodzin, następnie w programie iCal w ustawieniach musi zostać włączona funkcja wyświetlenia urodzin. Kolejnym krokiem jest synchronizacja kalendarza i książki adresowej iPhonea z komputerem. Zawiadomienia pojawiają się w postaci notyfikacji na ekranie.
Napisano 11 kwietnia 2009 - 17:50
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych