Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Edge - jak wyłączyć ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Siorny

Siorny
  • 30 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 19:49

Witam. Przejdźmy do rzeczy. Dzisiaj przyszedł do domu rachunek, o 90zł za duży. Główną role w tym rachunku odegrał internet Edge. Hmm, 70zł kosztowało korzystanie z internetu. I teraz pytanie, kurka jak. Ani razu nie wszedłem w Safari, no może czasem jak się palcem klikło, no ale od razu naciskałem Home Button. Jest opcja wyłączenia internetu ? Dzwoniłem do Brata, który wykminił, żeby wyłączyć "Roaming danych". No dobra, wyłączyłem, ale czy to starczy? Jutro się wybieram do Ery, aby poprosić o wyłączenie internetu [o ile jest możliwe]. Wiecie moze jak zaradzić takim sytuacjom?

#2 Robert807

Robert807
  • 35 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 01 kwietnia 2009 - 20:11

O boże tyle razy pisane było ;)

Robcio jest dobry i Robcio pomoże :) Dlaczego? Bo miał taki sam problem.

Najpierw wejdź na stronę ery Telefony komórkowe – Sieć Era no i się zaloguj po prawej stronie pamiętaj żeby logować się na abonament tam będzie taka opcja.
Połączysz się w tedy na stronie z iBOA no i tam możesz sobie wyłączyć wszystkie transmisje danych.

Potem jeśli twój aparat jest złamany pobierz(Cydia) BossPrefs i tam wyłącz EDGE

Jeszcze dla bezpieczeństwa w Cydi jest APN Editing dzięki któremu jak wejdziesz w opcje ogólne i SIEĆ
zobaczysz dane do internetu i możesz tam sobie zmienić np. na bla bla bla a powinno być erainternet

Na dodatek jeszcze możesz z Telefonu przez np wifi wejść w SAFARI i wpisać Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free tą drogą też wyłączysz edge

#3 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 01 kwietnia 2009 - 20:13

Masz dwa wyjścia: 1. Przeprowadzić się tam gdzie nie ma zasięgu GSM 2. Użyć wyszukiwarki forumowej. its jor chojs.

#4 Siorny

Siorny
  • 30 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 20:44

Na dodatek jeszcze możesz z Telefonu przez np wifi wejść w SAFARI i wpisać Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free tą drogą też wyłączysz edge

Spróbuję chyba tej ostatniej metody. Dzięki za pomoc ;). Co do tematu, nie szukałem czy istnieje już taki temat, bo byłem pod wpływem presji :) :D. Pozdrawiam, jeszcze raz dzięki.

#5 ilukazz

ilukazz
  • 58 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 20:01

Wejdź i ściągnij przez iphona [url=http://www.unlockit.co.nz]APN Changer[/url]

---- Dodano 14-04-2009 o godzinie 21:02 ----
PS.
...i nie masz neta tylko wi-fi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych