Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2.2.1 3G] Nieobsługiwana karta SIM.

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 afrolineusz.

afrolineusz.
  • 11 posts

Posted 01 April 2009 - 19:32

Witam, mam następujący problem, jakiś czas temu kupiłem iphona 3g, kupionego oryginalnie w wielkiej brytanii, miał wszystko skonfigurowane na polskie sieci i działalo, jednak ostatnio przy wgrywaniu aplikacji coś się poprostu spieprzyło i musiałem instalować soft od nowa, teraz wyskakuje mi jedynie błąd o nieobsługiwanej karcie sim, próbowałem robić jailbreak quickpwn ale to nic nie dało, w jaki sposób da się skonfigurować go na polskich operatorów? przeszukałem forum, lecz niestety nie znalazłem jasno wyjaśnionego, odrazu zaznaczam że nie mam tu dostępu do wifi.

#2 igneus

igneus
  • 413 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2009 - 21:28

yellowSnow szukaj w cydi było na forum setki razy

#3 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 01 April 2009 - 21:37

-YELLOWSNOW nie dziala na 2.2.1. jedno co Ci pozostaje tp kupno Turbo Sim.

#4 igneus

igneus
  • 413 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2009 - 21:41

UPS wybaczcie mój błąd, faktycznie nie działa :-) Tak to jest jak się nie musi kombinować, człowiek przestaje być na bieżąco

#5 afrolineusz.

afrolineusz.
  • 11 posts

Posted 01 April 2009 - 21:41

dopiero niedawno usłyszałem o czymś takim jak te turbo simy i inne nakładki, moglibyście mi może doradzić który kupić? znaczy, jak czytałem to chyba głównie służyło zdejmowaniu simloków, tak? a mi chodzi o to że działało ze wszystkimi simami, ale po reinstalacji softu przestało działać z polskimi.

#6 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 01 April 2009 - 23:34

a mi chodzi o to że działało ze wszystkimi simami, ale po reinstalacji softu przestało działać z polskimi.

działało ale przestało bo simlock był zdjęty programowo teraz zainstalowałeś najnowszy soft do iphona na którym się nie da zdjąć simlocka , jedyne co ci pozostaje to turbo sim albo ipod zamiast telefonu

#7 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 01 April 2009 - 23:36

Turbo Simy i inne urządzenia tego typu tylko oszukiwało telefon który myślał że jest włożona karta taka na którą był sim-lock. Sim-locka pewnie ktoś zdjął za pomocą YellowSn0w i Ty prawdopodobnie takiego kupiłeś, lecz jak wgrałeś nowy soft przez iTunes to załatwiłeś telefon i na dobrą sprawę tylko nakładki Cię uratują bo program YS nie będzie działać z tego względu że wgrał się nowy baseband.

#8 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 02 April 2009 - 00:00

dopiero niedawno usłyszałem o czymś takim jak te turbo simy i inne nakładki, moglibyście mi może doradzić który kupić?

znaczy, jak czytałem to chyba głównie służyło zdejmowaniu simloków, tak? a mi chodzi o to że działało ze wszystkimi simami, ale po reinstalacji softu przestało działać z polskimi.

- a ja przed chwwila zrobilem Gosciowi UPGR z 2.1 do 2.2 wgr YS i wszystko GRA!!!
Pamietaj Kolego-nie jestes czegos pewien-to nie rob NIC!!!

#9 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 02 April 2009 - 00:02

- a ja przed chwwila zrobilem Gosciowi UPGR z 2.1 do 2.2 wgr YS i wszystko GRA!!!
Pamietaj Kolego-nie jestes czegos pewien-to nie rob NIC!!!

Z tym że On wgrał 2.2.1 a nie 2.2

#10 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 02 April 2009 - 00:10

-bo jest niedouczony! A czyja to wina? Ja przez 1 miesiac intensywnie sie douczalem zamiast experymentowac! Totez nigdy nie musialem blagac o pomoc!

#11 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 02 April 2009 - 00:21

Po prostu nie wiedział że jak kliknie aktualizuj lub odtwórz to wgra mu się soft 2.2.1 a tutaj jeszcze lepsza niespodzianka bo nowy baseband, teraz musi kombinować z nakładkami. Jego data rejestracji i ilość postów wskazują że dopiero znalazł to forum jak już zrobił się problem może wcześniej nie miał czasu albo tak bardzo się nie interesował. A wina?? Oczywiście że jego, się czyta się wie ;)

#12 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 02 April 2009 - 02:31

-nic nie usprwaiedliwia glupoty! Ja gdy zaczynalem na MyApple.pl to juz mialem wiwecej wiwedzy nt iP niz wielu ktorzzy maja po kilkaset postow tutaj!

#13 paweł1967

paweł1967
  • 1 posts

Posted 05 April 2009 - 04:25

QUICKPWN (Codename "Pwnmetheus") 2.2.1 korzystałem z tego i pomogło, działa jak marzenie.

#14 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 05 April 2009 - 11:33

QUICKPWN (Codename "Pwnmetheus") 2.2.1 korzystałem z tego i pomogło, działa jak marzenie.

W tym przypadku nie pomorze bo wgrał sobie nowy baseband.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users